Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Brandvarnare i alla lägenheter

Alla Familjebostäders lägenheter ska ha en brandvarnare. En fungerande brandvarnare kan rädda liv. Testa brandvarnaren i lägenheten regelbundet och gör en felanmälan om den inte fungerar.

Brandvarnare i alla lägenheter

Det finns en brandvarnare i lägenheten när du flyttar in. Den ingår i utrustningen och ska därför sitta kvar även om du flyttar. Om det inte finns någon brandvarnare i lägenheten gör du en felanmälan.

Rengör brandvarnaren regelbundet med en lätt fuktad trasa eller genom att dammsuga den.

Ungefär en månad innan batteriet är slut ger varnaren ifrån sig korta ljudstötar. Då är det dags att göra en felanmälan.

Testa din brandvarnare

Animering av finger som trycker på knapp på brandvarnare som börjar låta
Animation: Li Rosén Zobec

De brandvarnare som Familjebostäder sätter upp i lägenheterna har batterier som räcker i 10 år. En batterilampa som blinkar 1-2 gånger per minut visar att varnaren fungerar.

För att testa brandvarnaren trycker du in den lilla knappen på brandvarnaren i minst 20 sekunder. Därefter kommer varnaren att ge ifrån sig ett skarpt pulserande ljud. Om den inte låter – gör en felanmälan.

Vill du få en gratis sms-påminnelse om att testa brandvarnaren med jämna mellanrum? Beställ via länken.