Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Renovera ditt hem

Du som bor hos oss har rätt att med olika tidsintervaller få lägenhetsunderhåll som ingår i hyran. Ditt erbjudande om underhåll ser du på Mina sidor runt mitten av januari och sedan har du några veckor på dig att beställa. Tillval, som till exempel en säkerhetsdörr eller nya köksluckor kan du däremot beställa när som helst via kundservice.

Familjebostäder och Hyresgästföreningen har ett avtal om hur ofta våra hyresgäster har rätt att få underhåll som ingår i hyran (HLU). Det gör att du med olika tidsintervall kan få till exempel ny kyl och frys, ny tapet i vardagsrummet eller målat i köket. Du kan välja att vänta med en åtgärd och istället få en rabatt på hyran, och du har rätt att mot en engångskostnad få lägenhetsunderhållet utfört tidigare.

Du har också möjlighet att välja produkter från vårt tillvalsutbud. Vilka tillval som är möjliga i våra lägenheter kan variera. Våra handläggare kan bekräfta vilka tillval som är möjliga i just din lägenhet.

Interiörbild i  grått och persikotoner. Vy in i ett annat rum med tänd skrivbordslampa på bord, prydnadssaker, glaslampa och växter.

Du som bor hos oss har rätt att med olika tidsintervaller få lägenhetsunderhåll som ingår i hyran. Underhåll kan du beställa på Mina sidor under några veckor i början av varje år.

Gråa köksluckor i kök

Tillval, som till exempel nya köksluckor eller en säkerhetsdörr kan du beställa när som helst under året.

Kvinna med brunt hår och grönt huckle som rollar en vägg vit

Du har rätt att måla om och tapetsera i lägenheten du hyr av oss. Här har vi samlat några råd till dig som vill fixa själv. Om du vill göra om något i din lägenhet, men känner dig osäker på om det är tillåtet – kontakta kundservice.