Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Tillval

Tillval, som till exempel nya köksluckor eller en säkerhetsdörr kan du beställa när som helst under året.

Gråa köksluckor i kök

Bild: Modexa AB

Så beställer du

Du kan se våra tillval här på webben. Vilka tillval som är möjliga i olika lägenheter kan dock variera. Kontakta kundservice om du vill beställa, våra handläggare kan bekräfta vilka tillval som är möjliga i just din lägenhet. Du får sedan ett avtal som du fyller i. 

Om du till exempel bor i nyproduktion med så kallad presumtionshyra, studentlägenhet, försöks- och träningslägenhet via Stockholms stad eller har ett korttidskontrakt kan du inte beställa tillval.

Kostnader för tillval

Kostnaden läggs på hyresavin varje månad när tillvalet är på plats i din lägenhet. För vissa tillval är det ett belopp du betalar under ett visst antal år. För andra tillval är det ett permanent tillägg till hyran. 

Om du ändrar eller avbokar

Om du ändrar och/eller avbokar din beställning får du en faktura för våra kostnader. 500 kr är en administrativ avgift och om din ändring/avbokning innebär andra kostnader för Familjebostäder är de också med på fakturan. 

En vit köksbänk med sockerärtor på skärbräda, röda tomater och paprika i skål i bakgrunden, en kruka med basilika och små glasflaskor med olja och vinäger.

Är du sugen på att snygga till och uppgradera köket genom att beställa några av våra tillval? I vårt sortiment finns till exempel kylfrysar och separat kyl och frys i olika färg och höjd, varmluftsugn, nya köksluckor, fläkt och bänkbelysning.

Helkaklat badrum med grått klinker och vitt kakel. Toalett, duschplats med blåvitt draperi, handfat med små vikta handdukar, tvålpump i keramik och doftljus på.

Vill du kunna tvätta i lägenheten? Läs om vad du behöver göra först, innan du skaffar tvättmaskin.

Vardagsrum med parkettgolv. Soffgrupp med fåtöljer, svartvit grafisk matta och svart stege med tidningar på lutad mot väggen

Nytt golv ingår i allmänhet inte i hyran, utan finns som tillval. Du väljer om du vill lägga nytt golv i hela lägenheten eller bara i utvalda rum. Du kan välja linoleum- eller parkettgolv. Parkett är möjligt att lägga in i vardagsrum och sovrum.

Namnskylt på lägenhetsdörr.

Du kan göra ditt boende tryggare genom att välja en säkerhetsdörr eller gallergrind från vårt tillvalsutbud. Här finns också lås till dina fönster och balkongdörr.

Två eluttag på vit vägg

Sugen på diskmaskin eller egen tvättmaskin? Läs om vad du behöver göra, innan du beställer själva maskinerna.