Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Bo i hyresrätt hos oss

Familjebostäder erbjuder över 40 000 stockholmare hem i attraktiva och trygga områden. Vi utvecklar och förvaltar husen våra hyresgäster bor i och vi bygger bostäder till nya stockholmare i en stad som växer. Alla våra bostäder och lokaler finns inom Stockholms stads kommun.

Hyresgäster på balkong

Bekymmersfritt

När du hyr din bostad hos oss ser vi till att det är ett enkelt sätt att leva och att bo. Ett förvaltningsteam med förvaltare, husvärdar, reparatör och fastighetsskötare ser till att gården är välskött och att det är städat och snyggt i entréer och allmänna utrymmen. Går något sönder eller krånglar kontaktar du oss och du får besök av husvärden som åtgärdar felet.

Vill du göra om hemma har du som hyresgäst rätt att med vissa tidsintervall få lägenhetsunderhåll såsom t ex målning och tapetsering. Det ingår i hyran. Tycker du din lägenhet är bra som den är kan du istället välja att få en rabatt. Du kan också mot en engångskostnad få lägenhetsunderhållet som ingår i hyran utfört tidigare. Vi har också ett utbud av olika tillval som du kan beställa direkt från oss, t ex nya köksluckor och köksfläkt till köket eller en säkerhetsdörr.

Service

Vi är måna om att våra hyresgäster får en god service och ett trevligt bemötande. Vår kundservice besvarar dina frågor och hjälper dig när det behövs. Du kan också kontakta oss eller ta del av våra nyheter via vår Facebooksida. För att underlätta ditt boende har vi också skapat ett eget utrymme för dig som hyresgäst här på vår webbplats. När du loggar in på Mina sidor kan du granska hyresavier, boka tvättstuga och göra felanmälan. Som hyresgäst hos oss får du även vår tidning Familjär med läsning om ditt boende och varje månad möter du aktuell information i din port i form av våra portnyheter.

På våra två besökskontor skriver du kontrakt, hämtar nycklar och har möjlighet att se tapeter, golv och köksluckor den dag du vill beställa lägenhetsunderhåll.

Miljövänligt boende

Vi vill underlätta för dig att sortera och återvinna dina sopor. Vid varje fastighet finns möjlighet att återvinna tidningar och förpackningar. Hälften av våra hyresgäster har också möjlighet att sortera ut sitt matavfall så att det kan bli biogas och biogödsel.

Enkelt att byta bostad

Du som har ett förstahandskontrakt hos oss har möjlighet att söka nytt boende via den interna byteskön. Du kan söka befintliga lägenheter eller stå i kö för lägenheter i vår nyproduktion. I den interna kön kan du också söka bland lediga lägenheter hos de andra kommunala bostadsbolagen; Stockholmshem, Svenska Bostäder, Stadsholmen och Micasa.

Så söker du bostad

Så söker du bostad

Våra lägenheter förmedlas av Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Hos dem ställer du dig i kö och söker lediga lägenheter. (All our apartments are mediated by Stockholm Housing Agency).