Till Innehåll

dekorationsbild

Vi bygger mer än på 40 år - alltid hyresrätt

Familjebostäder bygger för stockholmarna. Vi bygger alltid hyresrätt. Hos oss får du ett modernt och attraktivt hyresboende hos en trygg och långsiktig hyresvärd. Just nu bygger vi mer än på 40 år. Välkommen att hitta ditt nya hem hos oss!

VISA PROJEKT

Projekt


SORTERA
 • I Hagastaden växer en helt ny stadsdel fram central i Stockholms innerstad. Här planerar Familjebostäder att bygga cirka 178 nya hyresrätter, flera restauranger, butiker och en förskola.

  Om lägenheterna

  Familjebostäders nyproduktion har hög kvalitet i materialval och inredning. Väggarna är vitmålade och golven av vitpigmenterad askparkett. Förvaringsmöjligheter varierar med lägenhetsstorlek. Större lägenheter har ibland klädkammare och alla lägenheter har garderober, på vissa ställen finns skjutdörrsgarderober. Det finns även förvaringsutrymme i förrådslösningar på annan plats i fastigheten. Alla lägenheter har säkerhetsdörr. Alla bostäder och hus uppfyller självklart bygg- och planlagens krav på tillgänglighet för människor med funktionsnedsättning.

  Köken har vit skåpinredning och är utrustade med induktionshäll och inbyggd varmluftsugn. Köksfläkt med integrerad brandsläckare. Kyl och frys finns i alla lägenheter men varierar i storlek beroende på kökets yta. Köket har inbyggd mikro och diskmaskin (bredden varierar beroende på kökets utformning). 

  Badrummen ha gråsvart klinker på golven och vitt kakel på väggarna.  Dusch med glasväggar i frostat glas. Handfat med kommod i vitt och spegelskåp med belysning. Handdukstork i vitt finns på väggen. Badrummen har lägre takhöjd än lägenheten i övrigt. Tvättstuga finns i fastigheten och alla badrum är förberedda för installation av tvättmaskin.

  All vår nyproduktion har fastighetsnära källsortering för förpackningar och tidningar. Här kan du också lämna grov- och elavfall. De allra flesta nyproduktioner har även matavfallsutsortering.

  Dina taklampor behöver nya kontakter

  Våra lägenheter är byggda efter den allra senaste elstandarden. Det betyder att du behöver byta kontakterna på dina taklampor för att dessa ska fungera vid inflyttningen. Tänk på detta om du köper nya taklampor till din lägenhet.

  Brandsäkert hem

  Vi bygger våra lägenheter enligt konceptet brandsäkert hem. Det betyder att du har en köksfläkt med släckutrustning som också stänger av spisen vid brand. Brandvarnare som går på el. Brandsläckare och brandfilt är monterat i hallen när du flyttar in.

  Lägenhetsstorlekar

  Antal rum Antal lägenheter Kvadratmeter
  1 rok 64 st 30-44
  2 rok 75 st 46-70
  3,5 rok 13 st 70-88
  4 rok 22 st 92-105
  5 rok 4 st 117


  Rundtur i en lägenhet

  Tänk på att detaljer kan skilja sig från verkligheten då detta är en digital visualisering av en lägenhet i kvarteret Algoritmen.

  Om området

  Hagastaden växer just nu fram som en förlängning av Vasastaden. Här möts stenstaden med en ny modern stadsdel som byggs ihop med Solna. Centrum i området blir dels Norra Stationsgatan och den nya parken som byggs längs Hagaesplanaden. Kvarteret Algoritmen ligger i förlängningen av Dalagatan. I bottenvåningen kommer det att bli två restauranger ut mot Norra Stationsgatan. I övrigt finns lokaler för butiker och caféer. 

  Lev sommarlivet i solen bland takåsarna

  Varje trapphus har tillgång till en egen takterrass. Här finns bänkar, bord och planteringar som ger möjlighet till ett mysigt utomhusliv i solen under sommarmånaderna.

  Innergården kommer att användas av förskolans barn under dagtid. Här finns lekutrustning och sandlåda som kan användas när förskolan inte har sin verksamhet igång.

  Bo enkelt utan bil

  Här bor du allra enklast utan bil. Du bor i stadens centrum med kommunikationer runt hörnet. Hagastaden får även en ny tunnelbana framöver när gula linjen börjar trafikera sträckan Odenplan-Solna. Huset är förberett för många cykelparkeringsplatser. Under gården bygger vi ett garage med ca 63 bilplatser. Garaget kommer tas i bruk först när hela projektet är inflyttat. I garaget finns även en bilpool med flera bilar. 

  Uthyrning

  All förmedling sker via Bostadsförmedlingen. För att kunna anmäla intresse för att en lägenhet måste du vara anmäld till bostadskön hos Bostadsförmedlingen. Lägenheterna hyrs ut etappvis.

  Första etappen med 72 lägenheter finns för intresseanmälan hos Bostadsförmedlingen mellan den 24 juli till 7 augusti 2019.

  Andra och sista etappen finns för intresseanmälan hos Bostadsförmedlingen mellan den 3 oktober till 15 oktober 2019.

   

  Konstnärlig gestaltning

  Familjebostäder arbetar alltid med konst i vår nyproduktion. I kvarteret Algoritmen har vi valt att använda två konstnärer som har fått varsin del att gestalta. Tillsammans med Stockholm konst arbetar vi för att det konstnärliga uttrycket ska hålla en hög kvalitet och skapa en identitet och stolthet hos våra framtida hyresgäster.

  Entréer och fasader

  Här gavs uppdraget till Ida Person som har skapat konstverk av kakel i geometriska former. Varje entré ges en "egen färg" för att snabb skapa igenkänning. Det finns även en nisch utomhus som kommer att få en utsmyckning av kakel.

  "När jag har skissat inför entréverken har mitt arbetsnamn varit övervakningsmaskotar. Jag vill framför allt att verken ska vara varma, ha behagliga färgskiftningar och vara vilsamma väktare i rummet. Men med de punkter i verken som kan läsas som ögon /kamera vill jag också att de ska påminna om ögon som jämt är med oss. Ögat i mobiltelefonen/datorn som kartlägger oss, ögat i sociala normer som kan innebära bedömning och disciplinering." berättar Ida Persson om sitt verk.

  Cykelgränd

  I huvudentrén från Norra Stationsgatan finns en lång gång som leder till cykelrum, återvinningsrum, tvättstugor, och källarförråd. Tanken var här att skapa en spännande miljö av en yta som kommer att användas dagligen av många boende. Uppdraget gick till Sam Siwe, som har valt att dela upp gången till mer lättillgängliga rum.

  "Tyngdpunkten i den konstnärliga gestaltningen av Cykelgränd ligger i
  entréerna, detta för att skapa en inbjudande och intressant inledning
  av utrymmet. Takhöjden är högre vilken understryks av att mitt kakel
  sträcker sig från golv till tak. I ytan täckt av kakel placeras även keramikplattor med reliefverkan med samma glasering som kaklet. I väggarna placeras ett vitrin på varje vägg. Inuti vitrinen visas aluminiumskulpturer belysta med lampor monterade i glasbubblor i olika färger. Ledstängerna i entrén får specialgjorda konsoler i gjuten aluminium,
  samma material som skulpturerna i vitrinen. Även formen och utförandet
  på dem knyter samman med skulpturerna i vitrinen." berättar Sam Siwe om konsten som kommer att placeras i gången in mot cykelrummet.

   

  • Algoritmen, Hagstaden
   • Antal lägenheter: 178
   • Antal våningar: 7-11
   • Antal hus: 2
   • Antal rum: 1-5
   • Boarea kvm: 30-117
   • Balkong/uteplats: Vissa lägenheter
   • Hiss: Ja.
   • Parkering/garage: ca 63 garageplatser
   • Adress: Norra Stationsgatan, Dalagatan, Hagaesplanaden, Lise Meitners Gata
   • Arkitekt: Brunnberg & Forshed
   • Planerad inflyttning: November 2019 till augusti 2020
   • Planerad uthyrningsstart: 2019
 • Årstastråket är ett större stadsutvecklingsområde där Stockholms stad planerar för cirka 3 000 nya bostäder i området från Årstafältet i väster till Slakthusområdet i öster. I den tredje etappen, i området mellan Bolidenplan och Lindeparken nära Slakthusområdet, planerar Familjebostäder för 150 nya hyresrätter i kvarteret Allgunnen inom projektet Stockholmshusen.

  Om lägenheterna

  Familjebostäders nyproduktion har hög kvalitet i materialval och inredning. Väggarna är vitmålade och golven är oftast i trä. Förvaringsmöjligheter varierar med lägenhetsstorlek. Lägenheterna har förrådet inne i lägenheten och det finns inget källarförråd. Alla lägenheter har säkerhetsdörr. Alla lägenheter och hus uppfyller självklart bygg- och planlagens krav på tillgänglighet för människor med funktionsnedsättning.

  Köken har vit skåpinredning och är utrustade med spis med glaskeramikhäll och fläkt med brandsläckare. Kyl och frys finns i alla lägenheter men varierar i storlek beroende på kökets yta. Köket är också förberett för installation av diskmaskin.

  Dusch finns i alla lägenheter. Alla lägenheter har tvättmaskin och torktumlare eller kombimaskin. I detta projekt finns ingen gemensam tvättstuga.

  All vår nyproduktion har fastighetsnära källsortering för förpackningar och tidningar. Här kan du också lämna grov- och elavfall. De allra flesta nyproduktioner har även matavfallsutsortering.

  Om området

  Årstastråket är ett större stadsutvecklingsområde där Stockholms stad planerar för cirka 3 000 nya bostäder i området från Årstafältet i väster till Slakthusområdet i öster. Etapp 3 kallas Bolidentriangeln och ligger i området mellan Bolidenplan och Lindeparken, Slakthusområdet. Här planerar Stockholms stad för cirka 500 nya lägenheter, kontor, kommersiella lokaler och förskolor.

  Med tvärbanan tar du dig snabbt till Gullmarsplan eller Liljeholmen där tunnelbanans gröna respektive röda linjer ansluter. Vid Årstadal ansluter pendeltåget. Cykelavståndet till T-Centralen är 25 minuter.

  Närliggande centrumanläggningar är Årsta Centrum, Gullmarsplan, Globen och Liljeholmen Centrum.

   

  Uthyrning

  All förmedling sker via Bostadsförmedlingen. För att kunna anmäla intresse för att en lägenhet måste du vara anmäld till bostadskön hos Bostadsförmedlingen. Lägenheterna hyrs ut etappvis.

  I nuläget finns ingen uppgift om när uthyrningen kan starta.

  • Kontakt
  • Har du frågor?
   Mejla mig
   Thomas Bergström
   Marknadskommunikatör

  • Allgunnen
   • Antal lägenheter: 150
   • Antal våningar: 5-6
   • Antal hus: 2
   • Antal rum: 1-4
   • Boarea kvm: 30-90
   • Balkong/uteplats: Ja
   • Hiss: Ja
   • Parkering/garage: ca 68 platser i garage
   • Adress: Johanneshovsvägen, Mellersta Tvärgatan, Bolmensvägen, Västra Tvärgatan
   • Arkitekt: Brunnberg & Forshed
   • Planerad inflyttning: ej fastställt
   • Planerad uthyrningsstart: ej fastställt
 • Banken, Hägerstensåsen
  Banken, Hägerstensåsen Kollektivhus och vanlig hyresrätt

  Kvarteret Banken ligger vid tunnelbanestation Hägerstensåsen, röd linje mot Fruängen. Här bygger Familjebostäder  99 nya hyresrätter. 33 av dessa blir i form av kollektivhus.

  Om lägenheterna

  Familjebostäders nyproduktion har hög kvalitet i materialval och inredning. Väggarna är vitmålade och golven är oftast i trä i vardagsrum. Förvaringsmöjligheter varierar med lägenhetsstorlek. Större lägenheter har ofta klädkammare och alla lägenheter har garderober. Det finns även oftast förvaringsutrymme i förrådslösningar på annan plats i fastigheten. Alla lägenheter har säkerhetsdörr. Alla lägenheter och hus uppfyller självklart bygg- och planlagens krav på tillgänglighet för människor med funktionsnedsättning.

  Köken har vit skåpinredning och är utrustade med spis med glaskeramikhäll och fläkt med brandsläckare. Kyl och frys finns i alla lägenheter men varierar i storlek beroende på kökets yta. Köket är också förberett för installation av diskmaskin.

  Dusch finns i alla lägenheter, de större är utrustade med badkar. Tvättstuga finns i fastigheten och alla badrum är förberedda för installation av tvättmaskin.

  De rymliga balkongerna får ett sobert frostat glasräcke, som både släpper igenom ljus men ändå skapar lite avskildhet.

  All vår nyproduktion har fastighetsnära källsortering för förpackningar och tidningar. Här kan du också lämna grov- och elavfall. De allra flesta nyproduktioner har även matavfallsutsortering.

  I kollektivhuset som byggs närmast tunnelbanan kommer det att finnas gemensamhetsytor (kök och ev. aktivitetsrum) för kollektivhusföreningen.

  Bil- och cykelparkering

  När vi bygger nytt följer vi stadens mål  och riktlinjer om parkeringar för bilar i området. Hela Stockholm arbetar för ett minskat bilberoende och i kollektivtrafiknära lägen bygger vi med få parkeringsplatser för bilar.

  Fler och fler stockholmare väljer att cykla så här kommer vi att bygga ordentligt med cykelparkeringar. Sammanlagt blir det cirka 245 platser för cyklar på 99 lägenheter. Det ger varje hushåll plats för 2,5 cyklar.

  Om området

  Stadsdelen Hägerstensåsen är uppvuxen på 40- och 50-talen. Från kvarteret Banken är det promenadavstånd till tunnelbanans röda linje som på cirka 15 minuter tar dig till T-centralen. Cykelavståndet till T-Centralen är cirka 35 minuter. Även bussar trafikerar området. I området finns matbutik och till närmaste centrumanläggning, Liljeholmstorget Galleria, är det cirka 5 minuter med tunnelbana. Från Liljeholmen ansluter tvärbanan som snabbt tar dig till pendeltåget vid Årstadal.

  Uthyrning

  Förmedlingen av de vanliga hyresrätterna sker via Bostadsförmedlingen. För att kunna anmäla intresse för att en lägenhet måste du vara anmäld till bostadskön hos Bostadsförmedlingen. 

  Cirka nio månader före inflyttning hyrs lägenheterna ut via Bostadsförmedlingen i Stockholm. Datum för uthyrningen är i dagsläget inte bestämt.

  Bo i kollektivhuset

  Vill du bo i ett engagerat boende med en större gemenskap än i en vanlig hyresrätt? Då kanske kollektivhus kan vara något för dig? Familjebostäder har i planeringen av detta hus med 33 lägenheter haft kontakt med Kollektivhusföreningen Kombo som har hjälpt oss att tycka till om hur huset ska utformas. Föreningen kommer också sköta fördelningen av lägenheterna i kollektivhuset. För att bo kollektivt krävs det att du är villig att engagera dig mera i ditt boende och göra vissa uppgifter tillsammans med dina grannar. Den gemensamma matlagningen är något som alla behöver delta i. Läs mer om vad som kommer att gälla för just detta hus, eller anmäl intresse för att bo här via länken till Kollektivhusföreningen Kombo.

   

 • Bjurö ligger vid Nordmarksvägen och Ullerudsbacken i Farsta Strand. Här planerar vi för ca 230 nya hyresrätter, varav 92 blir inom ramen för satsningen Stockholmshusen.

  Om lägenheterna

  Stockholmshusen är ett sätt för oss att både bygga vackra och väl genomtänkta bostäder där upprepning i sig blir en kvalitet. Tanken är att vi ska bygga många Stockholmshus runt om i staden. Här finns välplanerade lägenheter i fyra punkthus.

  Familjebostäders nyproduktion har hög kvalitet i materialval och inredning. Väggarna är vitmålade och golven är av parkett. Förvaringsmöjligheter varierar med lägenhetsstorlek, men alla lägenheter har garderober samt förrådet i lägenheten. Alla lägenheter har säkerhetsdörr. Lägenheterna och husen uppfyller självklart bygg- och planlagens krav på tillgänglighet för människor med funktionsnedsättning.

  Köken har vit skåpinredning och är utrustade med spis med glaskeramikhäll och fläkt med brandsläckare. Arbetsbänk i grå laminat med vitt kakel ovanför. Kyl och frys finns i alla lägenheter men varierar i storlek beroende på kökets yta. Köket är också förberett för installation av diskmaskin.

  Dusch finns i alla lägenheter. Vita kaklade väggar i 20x20 cm med golv av grått klinker 10x10 cm. Alla lägenheter har en egen tvättmaskin och torktumlare inne i lägenheten, beroende på platsen i badrummet är det ibland en kombimaskin. Här finns ingen gemensam tvättstuga. Alla lägenheter har balkong eller uteplats. För dig som cyklar finns här bra cykelförvaring men också plats att fixa med cykeln.

  All vår nyproduktion har fastighetsnära källsortering för förpackningar och tidningar. Här kan du också lämna grov- och elavfall. De allra flesta nyproduktioner har även matavfallsutsortering.

  Om området

  Stadsdelen Farsta Strand fick sitt namn 1963 och huvuddelen av bebyggelsen är uppförd från 60-talet och framåt. Här finns närhet till butiker och service, kollektivtrafik och grönområden.

  Från Nordmarksvägen/Ullerudsbacken är det ett par minuters promenadavstånd till Farsta Strands centrum. I närheten finns även Farsta Centrum med ett stort utbud av butiker, restauranger och service. Tunnelbanans gröna linje tar dig till T-Centralen på cirka 25 minuter och med pendeltåget tar samma resa cirka 15 minuter. Cykelavståndet till T-Centralen är cirka 50 minuter.

  Här bor du enkelt utan bil

  Kvarteret Bjurö ligger nära både tunnelbanan och pendeltåget. Därför bygger vi här ett kvarter med goda möjligheter till att cykla och åka kollektivt. Det finns en fungerande bilpool redan när du flyttar in. Här kommer du också att få tillgång till en cykelpool för att kunna använda lådcyklar. I ett av husen finns det en plats för både fixa med cykeln och spola av den när den är smutsig. Vi bygger inga parkeringsplatser i detta kvarter.

  Uthyrning

  Cirka nio månader innan första inflyttningen finns lägenheterna för uthyrning via Bostadsförmedlingen.

  För att kunna anmäla intresse för att en lägenhet måste du vara anmäld till bostadskön hos Bostadsförmedlingen.

  Uthyrningen beräknas ske 6-20 november 2020.

   

  • Bjurö
   • Antal lägenheter: 92
   • Antal våningar: 6
   • Antal hus: 4
   • Antal rum: 2-3
   • Boarea kvm: 55-75
   • Balkong/uteplats: Ja
   • Hiss: Ja
   • Parkering/garage: Nej
   • Adress: Nordmarksvägen
   • Arkitekt: ÅWL Arkitekter, Anna Månsson
   • Planerad inflyttning: 2021
   • Planerad uthyrningsstart: 6-20 November 2020
 • Bjurö ligger vid Nordmarksvägen och Ullerudsbacken i Farsta Strand. Här planerar vi för cirka 230 nya hyresrätter, varav 137 blir i denna andra etapp i Bjurö. Vi bygger dessutom en förskola med plats för ca 80 barn.

  Om lägenheterna

  Familjebostäders nyproduktion har hög kvalitet i materialval och inredning. Väggarna är vitmålade och golven är av parkett. Förvaringsmöjligheter varierar med lägenhetsstorlek, men alla lägenheter har garderober samt förråd i källaren. Alla lägenheter har säkerhetsdörr. Lägenheterna och husen uppfyller självklart bygg- och planlagens krav på tillgänglighet för människor med funktionsnedsättning.

  Köken har vit skåpinredning och är utrustade med spis med glaskeramikhäll och fläkt med brandsläckare. Kyl och frys finns i alla lägenheter men varierar i storlek beroende på kökets yta. Köket är också förberett för installation av diskmaskin.

  Dusch finns i alla lägenheter. Alla lägenheter är förberedda för tvättmaskin och torktumlare inne i lägenheten. Lägenheter har balkong eller uteplats. För dig som cyklar finns här bra cykelförvaring men också plats att fixa med cykeln.

  All vår nyproduktion har fastighetsnära källsortering för förpackningar och tidningar. Här kan du också lämna grov- och elavfall. De allra flesta nyproduktioner har även matavfallsutsortering.

  Om området

  Stadsdelen Farsta Strand fick sitt namn 1963 och huvuddelen av bebyggelsen är uppförd från 60-talet och framåt. Här finns närhet till butiker och service, kollektivtrafik och grönområden.
  Från Nordmarksvägen/Ullerudsbacken är det ett par minuters promenadavstånd till Farsta Strands centrum. I närheten finns även Farsta Centrum med ett stort utbud av butiker, restauranger och service. Tunnelbanans gröna linje tar dig till T-Centralen på cirka 25 minuter och med pendeltåget tar samma resa cirka 15 minuter. Cykelavståndet till T-Centralen är cirka 50 minuter.

  Samråd

  Stadsbyggnadskontoret bjuder in till samråd om planförslaget. Samrådet är en viktig del i planeringen för nya bostäder i Stockholm. I samrådet ges närboende möjlighet att ta del av planerna och lämna sina synpunkter på förslaget. Samrådstiden pågår mellan den 12 februari till 26 mars 2019. Samrådsmötet sker den 5 mars kl.18.00-20.00 på Forsängens öppna förskola, Nordmarksvägen 31. Varmt välkomna!

  Du kan också ta del av förslaget genom att besöka Tekniska Nämndhuset på Fleminggatan 4. Kopior av handlingarna kan erhållas mot avgift på Stadsbyggnadsexpeditionen i Tekniska Nämndhuset. Planförslaget visas även på Farsta bibliotek, Farstagången 8, de tider då lokalen har öppet. Du hittar även planerna i länkarna nedan.

  Synpunkter på förslaget lämnas skriftligen och ska senast den 26 mars 2019 ha inkommit till  Stockholms stadsbyggnadskontor, Box 8314, 104 20 Stockholm.  Synpunkter kan också lämnas via e-post till stadsbyggnadskontoret@stockholm.se. Alla synpunkter ska märkas med diarienummer 2016-16240.

  Uthyrning

  Cirka nio månader innan första inflyttningen finns lägenheterna för uthyrning via Bostadsförmedlingen. För att kunna anmäla intresse för att en lägenhet måste du vara anmäld till bostadskön hos Bostadsförmedlingen. Lägenheterna hyrs ut etappvis. I nuläget finns ingen uppgift om när uthyrningen kan starta.

  • Bjurö Ullerudsbacken, Etapp 2
   • Antal lägenheter: 137
   • Antal våningar: 5-6
   • Antal hus: 3
   • Antal rum: 1-4
   • Balkong/uteplats: Ja
   • Hiss: Ja
   • Parkering/garage: I garage vid pendeltåget som byggs av Stockholm parkering
   • Adress: Ullerudsbacken, Magelungsvägen
   • Arkitekt: On Arkitekter
   • Planerad inflyttning: ej fastställt
   • Planerad uthyrningsstart: ej fastställt
 • Längs med Grycksbovägen i Svedmyra ligger Brevlådan med 126 nya hyresrätter i storlekarna 1 till 5 RoK.

  Om lägenheterna

  Lägenheterna blir ljusa med gedigna materialval. Alla lägenheter har balkong eller uteplats. Lägenheterna har ekparkettgolv i kök och vardagsrum och kaklade badrum. Alla väggar är vitmålade. De flesta lägenhetsstorlekar har klädkammare, alla är utrustade med vanliga garderober. Alla lägenheter har säkerhetsdörr.

  Köken har vit skåpinredning och är utrustade med spis försedd med glaskeramikhäll och fläkt med inbyggdbrandsläckare. Kyl och frys finns i alla lägenhetsstorlekar men varierar i storlek beroende på kökets yta. Köket är också förberett för installation av diskmaskin.

  Badrummen är inredda med vitt kakel på väggar och mörkt klinker på golv. Dusch finns i alla lägenheter, de större är utrustade med badkar. Tvättstuga finns i fastigheten och alla badrum är förberedda för installation av tvättmaskin.

  Fastigheten har hiss, garageplatser för uthyrning samt cykel- och barnvagnsrum. Källsortering finns för förpackningar, tidningar, matavfall, grov- och elavfall.

  Om området

  Stadsdelen Svedmyra anlades på 40- och 50-talet. Här finns stora grönområden med Majroskogen och Svedmyraskogen. Längsmed Enskedevägens västra sida planerar JM för cirka 180 bostadsrätter.

  Brevlådan ligger längs med Grycksbovägen på promenadavstånd från Svedmyra tunnelbanestation där grön linje 19 tar dig till T-centralen på en kvart. Cykelavståndet till T-Centralen är en halvtimme. Även bussar trafikerar området. Vid tunnelbanan och Svedmyraplan finns en större matbutik. Närliggande centrumanläggningar är Globen Shopping och Högdalen Centrum.

  Via stadens hemsida kan du få information om skolor och förskolor i stadsdelen Enskede-Vantör-Årsta.

  • Kontakt
  • Har du frågor?
   Mejla mig
   Thomas Bergström
   Marknadskommunikatör

  • Brevlådan, Svedmyra
   • Antal lägenheter: 126
   • Antal våningar: 3-5
   • Antal hus: 10
   • Antal rum: 1-5
   • Boarea kvm: 35-114
   • Balkong/uteplats: Ja
   • Hiss: Ja
   • Parkering/garage: 34 i garage och cirka 50 på tomtmark
   • Adress: Jösseforsvägen 3a,3b,5, Grycksbovägen 30,32,38, Grycksbovägen 35,37,39, Selebovägen 2a, Postiljonsvägen 2
   • Arkitekt: Amneby & Forslund, Malin Amneby
   • Planerad inflyttning: 2016-2017
   • Planerad uthyrningsstart: 2016-2017
 • Båtklubben ligger vid Båtklubbsgatan i Hammarby Sjöstad. Fastigheten, med byggår 2011, har 52 lägenheter i storlekarna 2-4 RoK. Arkitekt: Erséus Arkitekter AB.

  • Fakta
   • Antal lägenheter: 52
   • Antal våningar: 7
   • Antal hus: 1
   • Antal rum: 1-4
   • Boarea kvm: 47-101
   • Adress: Båtklubbsgatan 1-3, Båtklubbsgatan 7-11, Henriksdalsallén 20
   • Arkitekt: Erséus Arkitekter AB
 • En dröm för många, en verklighet för dig! Nu kan du söka en av våra ungdomslägenheter i Drevvikshöjden i Farsta. I ett vackert område med ekbackar ovanför Drevviken och badplatsen Hökarängsbadet bygger Familjebostäder 203 ungdomslägenheter. 

  Ekberga 1 består av två huskroppar, en lägre del med 5 våningar och en höghusdel med 17 våningar. För att flytta in här behöver du vara mellan 18-25 år. Detta är också ett rökfritt boende.

  Om lägenheterna

  Familjebostäders nyproduktion har hög kvalitet i materialval och inredning. Väggarna är vitmålade och golven är av parkett. Alla våra ungdomslägenheter är utrustade med kök med vita luckor och bänkskiva av laminat. Badrum med dusch och toalett. Väggarna är kaklade med vitt kakel. Gemensam tvättstuga finns i fastigheten på Ekebergabacken 57 och 61.

  Förvaringsmöjligheter varierar med lägenhetsstorlek men alla lägenhetstyper utrustas med garderob. Här finns ett externt förråd som du når från de gemensamma balkongerna. Detta är ett kallförråd som inte lämpar sig att förvara textilier eller papper i. Alla lägenheter har säkerhetsdörr. Lägenheter och hus uppfyller självklart bygg- och planlagens krav på tillgänglighet för människor med funktionsnedsättning.

  All vår nyproduktion har fastighetsnära källsortering för förpackningar och tidningar. Här kan du också lämna grov- och elavfall. De allra flesta nyproduktioner har även matavfallsutsortering.

  Lägenhetsstorlekar

  Hus 22 (låghusdelen)  
  1 rok 29-35 kvm
  2 rok 40-45 kvm
  Hus 21 (höghusdelen)  
  1 rok 28-35 kvm
  2 rok 50 kvm

   

  Ungdomslägenheter

  För att kunna söka en bostad här behöver du vara mellan 18-25 år. Du får ett vanligt förstahandskontrakt när du flyttar in och kan bo här hur länge du vill. Så länge du betalar hyran och sköter dig som hyresgäst. Den enda begränsningen är om du vill byta din lägenhet med någon behöver personen som flyttar in också vara mellan 18-25 år.

  Rökfritt boende

  Detta är ett rökfritt boende. Det betyder att du inte får röka inomhus eller i allmänna utrymmen. Det är inte heller tillåtet att röka direkt utanför porten, utan du behöver gå en bit bort från huset. Du som bor här ansvarar även för att dina gäster följer dessa regler.

  Om området

  Drevvikshöjden ligger i ett mindre bostadsområde mellan Farsta Centrum och Sköndal Centrum. På marken idag finns Farsta Sjukhem som är under avveckling och som kommer att rivas för att ge plats åt nya bostäder. Området är vackert med ekar som bevaras och strax nedanför ligger sjön Drevviken och badplatsen Hökarängsbadet.

  Promenadavståndet till Farsta Centrum är cirka 15 minuter. Här finns ett stort utbud av butiker, restauranger och service. Sköndal Centrum ligger även det på cirka en kvarts promenadavstånd och här finns butiker och service. Med buss tar du dig på ca 5 minuter till Farsta Centrum där tunnelbana in till T-Centralen tar cirka 20 minuter. En station bort finns Farsta Strand med pendeltågsanslutning. Cykelavståndet från Ekebergabacken till T-Centralen är cirka 50 minuter. 

  Uthyrning

  Cirka nio månader innan första inflyttningen finns lägenheterna för uthyrning via Bostadsförmedlingen.

  För att kunna anmäla intresse för att en lägenhet måste du vara anmäld till bostadskön hos Bostadsförmedlingen och vara mellan 18-25 år.

  Huset kommer att hyras ut i etapper. Den första etappen är planerad att hyras ut 6-16 november 2020.

  • Perstorp Sköndal, ungdomslägenheter
   • Antal lägenheter: 203
   • Antal våningar: 5-17
   • Antal hus: 2
   • Antal rum: 1-2
   • Boarea kvm: 29-50
   • Balkong/uteplats: Ja gemensam
   • Hiss: Ja
   • Parkering/garage: Nej
   • Adress: Ekbergabacken 57, Ekebergabacken 61
   • Arkitekt: Arkipol
   • Planerad inflyttning: 2021
   • Planerad uthyrningsstart: 6-16 november 2020
 • Drevvikshöjden ligger vid Ekebergabacken mellan Farsta och Sköndal. I ett vackert område med ekbackar ovanför Drevviken och badplatsen Hökarängsbadet planerar Familjebostäder för cirka ca 380 hyresrätter. I området planerar vi även för cirka 200 ungdomslägenheter. Här bygger vi 87 hyresrätter i ett öppet kvarter med två huskroppar. 

  Om lägenheterna

  Familjebostäders nyproduktion har hög kvalitet i materialval och inredning. Väggarna är vitmålade och golven är av trestavsparkett i ek. Förvaringsmöjligheter varierar med lägenhetsstorlek, alla lägenheter har garderober. Där det är en hel garderobsvägg går garderoberna upp till tak, där det är en ensam garderob gör det inte det för att de ska kunna flyttas lättare vid behov.  Det finns även oftast förvaringsutrymme i förrådslösningar på annan plats i fastigheten. Alla lägenheter har säkerhetsdörr. Lägenheter och hus uppfyller självklart bygg- och planlagens krav på tillgänglighet för människor med funktionsnedsättning.

  Köken har grå skåpinredning, där underskåpen är lite mörkare än överskåpen, och är utrustade med induktionshäll, ugn och fläkt. Bänkskivan och stänkskyddet är av laminat och infälld diskho. Rostfria vitvaror med diskmaskin. Kyl och frys finns i alla lägenheter men varierar i storlek beroende på kökets yta. I överskåpen finns  en hylla för att ställa en mikro, eller ha kokböcker om du väljer att bo utan mikrovågsugn.
  Badrummen har stående ljusgrått kakel och grått klinker på golvet. Dusch finns i alla lägenheter, med duschvägg av glas. Handfat med kommod och en spegel ovanför. Tvättstuga finns i fastigheten och alla badrum är förberedda för installation av tvättmaskin. Gästtoalett finns i fyror, de har vita målade väggar och kakel ovanför handfatet och ett badrumsskåp.

  Beslag som handtag och krokar i lägenheten är i mattsvart metall, från hatthyllan i hallen, krokar i badrummet till handtagen på garderober och köksskåpen. Även duschväggens ram är svart för att matcha övrig inredning. Skåpen i badrummet ovanför tvättmaskinsplatsen är av samma ljusa gråa kulör som överskåpen i köket och bänkskivan är likadan som i köket.

  Fönsterbänkar är av kalksten.

  All vår nyproduktion har fastighetsnära källsortering för förpackningar och tidningar. Här kan du också lämna grov- och elavfall. De allra flesta nyproduktioner har även matavfallsutsortering.

  Om området

  Drevvikshöjden ligger i ett mindre bostadsområde mellan Farsta Centrum och Sköndal Centrum. Här fanns tidigare Farsta Sjukhem som har fått ge plats till nya bostäder. Området är vackert med ekar som bevaras och strax nedanför ligger sjön Drevviken och badplatsen Hökarängsbadet.

  Promenadavståndet till Farsta Centrum är cirka 15 minuter. Här finns ett stort utbud av butiker, restauranger och service. Sköndal Centrum ligger även det på cirka en kvarts promenadavstånd och här finns butiker och service. Med buss tar du dig på ca 5 minuter till Farsta Centrum där tunnelbana in till T-Centralen tar cirka 20 minuter. En station bort finns Farsta Strand med pendeltågsanslutning. Cykelavståndet från Ekebergabacken till T-Centralen är cirka 50 minuter.

  I projektet finns planer på en ny fristående förskola och en förskola i ett av de nya bostadshusen.

  Uthyrning

  Cirka nio månader innan första inflyttningen finns lägenheterna för uthyrning via Bostadsförmedlingen.

  En mindre del av lägenheterna hyrs ut via den interna kö som boende i allmännyttan i Stockholms stad har tillgång till, resten via den reguljära kön.

  För att kunna anmäla intresse för att en lägenhet måste du vara anmäld till bostadskön hos Bostadsförmedlingen.

     • Kontakt
  • Har du frågor?
   Mejla mig
   Thomas Bergström
   Marknadskommunikatör

  • Drevvikshöjden, etapp 3
   • Antal lägenheter: 87
   • Antal våningar: Ej fastställt.
   • Antal hus: 2
   • Antal rum: Ej fastställt.
   • Boarea kvm: Ej fastställt.
   • Balkong/uteplats: Ja.
   • Hiss: Ja.
   • Parkering/garage: Ej fastställt.
   • Adress: Ekebergabacken
   • Arkitekt: White
   • Planerad inflyttning: 2023
   • Planerad uthyrningsstart: Ej fastställd.
 • Drevvikshöjden ligger vid Ekebergabacken mellan Farsta och Sköndal. I ett vackert område med ekbackar ovanför Drevviken och badplatsen Hökarängsbadet planerar Familjebostäder för cirka ca 380 hyresrätter. I området planerar vi även för cirka 200 ungdomslägenheter. Här planerar vi för 112 hyresrätter i ett öppet kvarter med fyra huskroppar. 

  Om lägenheterna

  Familjebostäders nyproduktion har hög kvalitet i materialval och inredning. Väggarna är vitmålade och golven är av trestavsparkett i ek. Förvaringsmöjligheter varierar med lägenhetsstorlek, alla lägenheter har garderober. Där det är en hel garderobsvägg går garderoberna upp till tak, där det är en ensam garderob gör det inte det för att de ska kunna flyttas lättare vid behov.  Det finns även oftast förvaringsutrymme i förrådslösningar på annan plats i fastigheten. Alla lägenheter har säkerhetsdörr. Lägenheter och hus uppfyller självklart bygg- och planlagens krav på tillgänglighet för människor med funktionsnedsättning.

  Köken har grå skåpinredning, där underskåpen är lite mörkare än överskåpen, och är utrustade med induktionshäll, ugn och fläkt. Bänkskivan och stänkskyddet är av laminat och infälld diskho. Rostfria vitvaror med diskmaskin. Kyl och frys finns i alla lägenheter men varierar i storlek beroende på kökets yta. I överskåpen finns  en hylla för att ställa en mikro, eller ha kokböcker om du väljer att bo utan mikrovågsugn.
  Badrummen har stående ljusgrått kakel och grått klinker på golvet. Dusch finns i alla lägenheter, med duschvägg av glas. Handfat med kommod och en spegel ovanför. Tvättstuga finns i fastigheten och alla badrum är förberedda för installation av tvättmaskin. Gästtoalett finns i fyror, de har vita målade väggar och kakel ovanför handfatet och ett badrumsskåp.

  Beslag som handtag och krokar i lägenheten är i mattsvart metall, från hatthyllan i hallen, krokar i badrummet till handtagen på garderober och köksskåpen. Även duschväggens ram är svart för att matcha övrig inredning. Skåpen i badrummet ovanför tvättmaskinsplatsen är av samma ljusa gråa kulör som överskåpen i köket och bänkskivan är likadan som i köket.

  Fönsterbänkar är av kalksten.

  All vår nyproduktion har fastighetsnära källsortering för förpackningar och tidningar. Här kan du också lämna grov- och elavfall. De allra flesta nyproduktioner har även matavfallsutsortering.

  Om området

  Drevvikshöjden ligger i ett mindre bostadsområde mellan Farsta Centrum och Sköndal Centrum. Här fanns tidigare Farsta Sjukhem som har fått ge plats till nya bostäder. Området är vackert med ekar som bevaras och strax nedanför ligger sjön Drevviken och badplatsen Hökarängsbadet.

  Promenadavståndet till Farsta Centrum är cirka 15 minuter. Här finns ett stort utbud av butiker, restauranger och service. Sköndal Centrum ligger även det på cirka en kvarts promenadavstånd och här finns butiker och service. Med buss tar du dig på ca 5 minuter till Farsta Centrum där tunnelbana in till T-Centralen tar cirka 20 minuter. En station bort finns Farsta Strand med pendeltågsanslutning. Cykelavståndet från Ekebergabacken till T-Centralen är cirka 50 minuter.

  I projektet finns planer på en ny fristående förskola och en förskola i ett av de nya bostadshusen.

  Uthyrning

  Cirka nio månader innan första inflyttningen finns lägenheterna för uthyrning via Bostadsförmedlingen.

  En mindre del av lägenheterna hyrs ut via den interna kö som boende i allmännyttan i Stockholms stad har tillgång till, resten via den reguljära kön.

  För att kunna anmäla intresse för att en lägenhet måste du vara anmäld till bostadskön hos Bostadsförmedlingen.

     • Kontakt
  • Har du frågor?
   Mejla mig
   Thomas Bergström
   Marknadskommunikatör

  • Drevvikshöjden, etapp 4
   • Antal lägenheter: 112
   • Antal våningar: Ej fastställt.
   • Antal hus: 4
   • Antal rum: Ej fastställt.
   • Boarea kvm: Ej fastställt.
   • Balkong/uteplats: Ja.
   • Hiss: Ja.
   • Parkering/garage: Ej fastställt.
   • Adress: Ekebergabacken
   • Arkitekt: White
   • Planerad inflyttning: 2023
   • Planerad uthyrningsstart: Ej fastställd.
 • Drevvikshöjden ligger vid Ekebergabacken mellan Farsta och Sköndal. I ett vackert område med ekbackar ovanför Drevviken och badplatsen Hökarängsbadet planerar Familjebostäder för cirka ca 380 hyresrätter. I området planerar vi även för cirka 200 studentlägenheter. Här planerar vi 55 hyresrätter i två huskroppar. 

  Om lägenheterna

  Familjebostäders nyproduktion har hög kvalitet i materialval och inredning. Väggarna är vitmålade och golven är av trestavsparkett i ek. Förvaringsmöjligheter varierar med lägenhetsstorlek, alla lägenheter har garderober. Där det är en hel garderobsvägg går garderoberna upp till tak, där det är en ensam garderob gör det inte det för att de ska kunna flyttas lättare vid behov.  Det finns även oftast förvaringsutrymme i förrådslösningar på annan plats i fastigheten. Alla lägenheter har säkerhetsdörr. Lägenheter och hus uppfyller självklart bygg- och planlagens krav på tillgänglighet för människor med funktionsnedsättning.

  Köken har grå skåpinredning, där underskåpen är lite mörkare än överskåpen, och är utrustade med induktionshäll, ugn och fläkt. Bänkskivan och stänkskyddet är av laminat och infälld diskho. Rostfria vitvaror med diskmaskin. Kyl och frys finns i alla lägenheter men varierar i storlek beroende på kökets yta. I överskåpen finns  en hylla för att ställa en mikro, eller ha kokböcker om du väljer att bo utan mikrovågsugn.
  Badrummen har stående ljusgrått kakel och grått klinker på golvet. Dusch finns i alla lägenheter, med duschvägg av glas. Handfat med kommod och en spegel ovanför. Tvättstuga finns i fastigheten och alla badrum är förberedda för installation av tvättmaskin. Gästtoalett finns i fyror, de har vita målade väggar och kakel ovanför handfatet och ett badrumsskåp.

  Beslag som handtag och krokar i lägenheten är i mattsvart metall, från hatthyllan i hallen, krokar i badrummet till handtagen på garderober och köksskåpen. Även duschväggens ram är svart för att matcha övrig inredning. Skåpen i badrummet ovanför tvättmaskinsplatsen är av samma ljusa gråa kulör som överskåpen i köket och bänkskivan är likadan som i köket.

  Fönsterbänkar är av kalksten.

  All vår nyproduktion har fastighetsnära källsortering för förpackningar och tidningar. Här kan du också lämna grov- och elavfall. De allra flesta nyproduktioner har även matavfallsutsortering.

  Om området

  Drevvikshöjden ligger i ett mindre bostadsområde mellan Farsta Centrum och Sköndal Centrum. Här fanns tidigare Farsta Sjukhem som har fått ge plats till nya bostäder. Området är vackert med ekar som bevaras och strax nedanför ligger sjön Drevviken och badplatsen Hökarängsbadet.

  Promenadavståndet till Farsta Centrum är cirka 15 minuter. Här finns ett stort utbud av butiker, restauranger och service. Sköndal Centrum ligger även det på cirka en kvarts promenadavstånd och här finns butiker och service. Med buss tar du dig på ca 5 minuter till Farsta Centrum där tunnelbana in till T-Centralen tar cirka 20 minuter. En station bort finns Farsta Strand med pendeltågsanslutning. Cykelavståndet från Ekebergabacken till T-Centralen är cirka 50 minuter.

  I projektet finns planer på en ny fristående förskola och en förskola i ett av de nya bostadshusen.

  Uthyrning

  Cirka nio månader innan första inflyttningen finns lägenheterna för uthyrning via Bostadsförmedlingen.

  En mindre del av lägenheterna hyrs ut via den interna kö som boende i allmännyttan i Stockholms stad har tillgång till, resten via den reguljära kön.

  För att kunna anmäla intresse för att en lägenhet måste du vara anmäld till bostadskön hos Bostadsförmedlingen.

     • Kontakt
  • Har du frågor?
   Mejla mig
   Thomas Bergström
   Marknadskommunikatör

  • Drevvikshöjden, etapp 5
   • Antal lägenheter: 55
   • Antal våningar: Ej fastställt.
   • Antal hus: 2
   • Antal rum: Ej fastställt.
   • Boarea kvm: Ej fastställt.
   • Balkong/uteplats: Ja.
   • Hiss: Ja.
   • Parkering/garage: Ej fastställt.
   • Adress: Ekebergabacken
   • Arkitekt: White
   • Planerad inflyttning: 2024
   • Planerad uthyrningsstart: Ej fastställd.
 • Drevvikshöjden ligger vid Ekebergabacken mellan Farsta och Sköndal. I ett vackert område med ekbackar ovanför Drevviken och badplatsen Hökarängsbadet planerar Familjebostäder för cirka ca 380 hyresrätter. I området planerar vi även för cirka 200 ungdomslägenheter. Här allra närmast Sköndal bygger vi 98 hyresrätter i fem huskroppar. 

  Om lägenheterna

  Familjebostäders nyproduktion har hög kvalitet i materialval och inredning. Väggarna är vitmålade och golven är av trestavsparkett i ek. Förvaringsmöjligheter varierar med lägenhetsstorlek, alla lägenheter har garderober. Där det är en hel garderobsvägg går garderoberna upp till tak, där det är en ensam garderob gör det inte det för att de ska kunna flyttas lättare vid behov.  Det finns även oftast förvaringsutrymme i förrådslösningar på annan plats i fastigheten. Alla lägenheter har säkerhetsdörr. Lägenheter och hus uppfyller självklart bygg- och planlagens krav på tillgänglighet för människor med funktionsnedsättning.

  Köken har grå skåpinredning, där underskåpen är lite mörkare än överskåpen, och är utrustade med induktionshäll, ugn och fläkt. Bänkskivan och stänkskyddet är av laminat och infälld diskho. Rostfria vitvaror med diskmaskin. Kyl och frys finns i alla lägenheter men varierar i storlek beroende på kökets yta. I överskåpen finns  en hylla för att ställa en mikro, eller ha kokböcker om du väljer att bo utan mikrovågsugn.
  Badrummen har stående ljusgrått kakel och grått klinker på golvet. Dusch finns i alla lägenheter, med duschvägg av glas. Handfat med kommod och en spegel ovanför. Tvättstuga finns i fastigheten och alla badrum är förberedda för installation av tvättmaskin. Gästtoalett finns i fyror, de har vita målade väggar och kakel ovanför handfatet och ett badrumsskåp.

  Beslag som handtag och krokar i lägenheten är i mattsvart metall, från hatthyllan i hallen, krokar i badrummet till handtagen på garderober och köksskåpen. Även duschväggens ram är svart för att matcha övrig inredning. Skåpen i badrummet ovanför tvättmaskinsplatsen är av samma ljusa gråa kulör som överskåpen i köket och bänkskivan är likadan som i köket.

  Fönsterbänkar är av kalksten.

  All vår nyproduktion har fastighetsnära källsortering för förpackningar och tidningar. Här kan du också lämna grov- och elavfall. De allra flesta nyproduktioner har även matavfallsutsortering.

  Om området

  Drevvikshöjden ligger i ett mindre bostadsområde mellan Farsta Centrum och Sköndal Centrum. Här fanns tidigare Farsta Sjukhem som har fått ge plats till nya bostäder. Området är vackert med ekar som bevaras och strax nedanför ligger sjön Drevviken och badplatsen Hökarängsbadet.

  Promenadavståndet till Farsta Centrum är cirka 15 minuter. Här finns ett stort utbud av butiker, restauranger och service. Sköndal Centrum ligger även det på cirka en kvarts promenadavstånd och här finns butiker och service. Med buss tar du dig på ca 5 minuter till Farsta Centrum där tunnelbana in till T-Centralen tar cirka 20 minuter. En station bort finns Farsta Strand med pendeltågsanslutning. Cykelavståndet från Ekebergabacken till T-Centralen är cirka 50 minuter.

  I projektet finns planer på en ny fristående förskola och en förskola i ett av de nya bostadshusen.

  Uthyrning

  Cirka nio månader innan första inflyttningen finns lägenheterna för uthyrning via Bostadsförmedlingen.

  En mindre del av lägenheterna hyrs ut via den interna kö som boende i allmännyttan i Stockholms stad har tillgång till, resten via den reguljära kön.

  För att kunna anmäla intresse för att en lägenhet måste du vara anmäld till bostadskön hos Bostadsförmedlingen.

  Intresseanmälan är öppen mellan den 14-25 november 2020 hos Bostadsförmedlingen.

     • Kontakt
  • Har du frågor?
   Mejla mig
   Thomas Bergström
   Marknadskommunikatör

  • Drevvikshöjden, Källvreten
   • Antal lägenheter: 98
   • Antal våningar: 6
   • Antal hus: 5
   • Antal rum: 1-4
   • Boarea kvm: 34-96
   • Balkong/uteplats: Ja
   • Hiss: Ja
   • Parkering/garage: Nej
   • Adress: Perstorpsvägen 94, Perstorpsvägen 102-104, Åbrovägen 3-5
   • Arkitekt: White
   • Planerad inflyttning: Preliminärt våren 2021
   • Planerad uthyrningsstart: November 2020
 • Drevvikshöjden ligger vid Ekebergabacken mellan Farsta och Sköndal. I ett vackert område med ekbackar ovanför Drevviken och badplatsen Hökarängsbadet planerar Familjebostäder för cirka ca 380 hyresrätter. I området planerar vi även för cirka 200 ungdomslägenheter. Här bygger vi ett mindre hus med 13 hyresrätter längs med Ekebergabacken. 

  Om lägenheterna

  Familjebostäders nyproduktion har hög kvalitet i materialval och inredning. Väggarna är vitmålade och golven är av trestavsparkett i ek. Förvaringsmöjligheter varierar med lägenhetsstorlek, alla lägenheter har garderober. Där det är en hel garderobsvägg går garderoberna upp till tak, där det är en ensam garderob gör det inte det för att de ska kunna flyttas lättare vid behov.  Det finns även oftast förvaringsutrymme i förrådslösningar på annan plats i fastigheten. Alla lägenheter har säkerhetsdörr. Lägenheter och hus uppfyller självklart bygg- och planlagens krav på tillgänglighet för människor med funktionsnedsättning.

  Köken har grå skåpinredning, där underskåpen är lite mörkare än överskåpen, och är utrustade med induktionshäll, ugn och fläkt. Bänkskivan och stänkskyddet är av laminat och infälld diskho. Rostfria vitvaror med diskmaskin. Kyl och frys finns i alla lägenheter men varierar i storlek beroende på kökets yta. I överskåpen finns  en hylla för att ställa en mikro, eller ha kokböcker om du väljer att bo utan mikrovågsugn.
  Badrummen har stående ljusgrått kakel och grått klinker på golvet. Dusch finns i alla lägenheter, med duschvägg av glas. Handfat med kommod och en spegel ovanför. Tvättstuga finns i fastigheten och alla badrum är förberedda för installation av tvättmaskin. Gästtoalett finns i fyror, de har vita målade väggar och kakel ovanför handfatet och ett badrumsskåp.

  Beslag som handtag och krokar i lägenheten är i mattsvart metall, från hatthyllan i hallen, krokar i badrummet till handtagen på garderober och köksskåpen. Även duschväggens ram är svart för att matcha övrig inredning. Skåpen i badrummet ovanför tvättmaskinsplatsen är av samma ljusa gråa kulör som överskåpen i köket och bänkskivan är likadan som i köket.

  Fönsterbänkar är av kalksten och fönstren ut mot Ekebergabacken har särskilt  god ljudisolering.

  All vår nyproduktion har fastighetsnära källsortering för förpackningar och tidningar. Här kan du också lämna grov- och elavfall. De allra flesta nyproduktioner har även matavfallsutsortering.

  Lägenheter

  2 rok 46 kvm 4 st
  3 rok 66 kvm 1 st
  4 rok 85 kvm 8 st

   

  Om området

  Drevvikshöjden ligger i ett mindre bostadsområde mellan Farsta Centrum och Sköndal Centrum. Här fanns tidigare Farsta Sjukhem som har fått ge plats till nya bostäder. Området är vackert med ekar som bevaras och strax nedanför ligger sjön Drevviken och badplatsen Hökarängsbadet.

  Promenadavståndet till Farsta Centrum är cirka 15 minuter. Här finns ett stort utbud av butiker, restauranger och service. Sköndal Centrum ligger även det på cirka en kvarts promenadavstånd och här finns butiker och service. Med buss tar du dig på ca 5 minuter till Farsta Centrum där tunnelbana in till T-Centralen tar cirka 20 minuter. En station bort finns Farsta Strand med pendeltågsanslutning. Cykelavståndet från Ekebergabacken till T-Centralen är cirka 50 minuter.

  I projektet finns planer på en ny fristående förskola och en förskola i ett av de nya bostadshusen.

  Uthyrning

  Cirka nio månader innan första inflyttningen finns lägenheterna för uthyrning via Bostadsförmedlingen.

  En mindre del av lägenheterna hyrs ut via den interna kö som boende i allmännyttan i Stockholms stad har tillgång till, resten via den reguljära kön.

  För att kunna anmäla intresse för att en lägenhet måste du vara anmäld till bostadskön hos Bostadsförmedlingen.

  Uthyrningen pågick under slutet av april och fram till 6 maj 2020. 

   

  • Åbro, Drevvikshöjden
   • Antal lägenheter: 13
   • Antal våningar: 4
   • Antal hus: 1
   • Antal rum: 2-4
   • Boarea kvm: 46-85
   • Balkong/uteplats: Ja
   • Hiss: Ja
   • Parkering/garage: Ja (fåtal platser)
   • Adress: Ekebergabacken 12
   • Arkitekt: Arkipol
   • Planerad inflyttning: oktober 2020
   • Planerad uthyrningsstart: april/maj 2020
 • Filmcementet ligger vid Trollesundsvägen på gångavstånd från Högdalens Centrum. Här bygger vi 37 lägenheter.

  Om lägenheterna

  Familjebostäders nyproduktion har hög kvalitet i materialval och inredning. Väggarna är vitmålade och golven är ekparkett. Förvaringsmöjligheter varierar med lägenhetsstorlek. Större lägenheter har ibland klädkammare och alla lägenheter har garderober. Det finns även förvaringsutrymme i förrådslösningar på annan plats i fastigheten. Alla lägenheter har säkerhetsdörr. Lägenheter och hus uppfyller självklart bygg- och planlagens krav på tillgänglighet för människor med funktionsnedsättning.

  Köken har vit skåpinredning och är utrustade med spis med glaskeramikhäll och fläkt med brandsläckare. Kyl och frys finns i alla lägenheter men varierar i storlek beroende på lägenhetens storlek. Köket är också förberett för installation av diskmaskin och har plats för mikrovågsugn. Bänkskivor i grå laminat och vitt liggande kakel som stänkskydd.
   
  Badrummen är helkaklade med vitt kakel på väggarna och grått klinker på golvet, alla har badkar. Lägenheter har en egen tvättmaskin och torktumlare. I detta projekt finns ingen gemensam tvättstuga. Fyror och femmor  har gäst wc med målade väggar och grått klinker på golvet.

  All vår nyproduktion har fastighetsnära källsortering för förpackningar och tidningar. Här kan du också lämna grov- och elavfall. De allra flesta nyproduktioner har även matavfallsutsortering.

  Dina taklampor behöver nya kontakter

  Våra lägenheter är byggda efter den allra senaste elstandarden. Det betyder att du behöver byta kontakterna på dina taklampor för att dessa ska fungera vid inflyttningen. Tänk på detta om du köper nya taklampor till din lägenhet.

  Brandsäkert hem

  Vi bygger våra lägenheter enligt konceptet brandsäkert hem. Det betyder att du har en köksfläkt med släckutrustning som också stänger av spisen vid brand. Brandvarnare som går på el. Brandsläckare och brandfilt är monterat i hallen när du flyttar in.

  Lägenhetsstorlekar

  rum       kvm    Antal
  2 rok 53 16
  3 rok 68 8
    72 2
  4 rok 82 8
    95 1
    96 1
  5 rok 111 1

  Om området

  Stadsdelen Högdalen är uppförd på 50-talet och ligger cirka 20 minuter från T-centralen med grön linje 19. Från Högdalen tar du dig även snabbt till Älvsjö Station och pendeltågen. Cykelavståndet till T-Centralen är cirka 45 minuter. Filmcementet ligger ett par minuters promenadavstånd från tunnelbanestationen och Högdalens Centrum med butiker, restauranger, service och vårdcentral. På gångavstånd ligger Bandängen, en parklek och grönområde.

  Via stadens hemsida kan du få information om skolor och förskolor i stadsdelen Enskede-Vantör-Årsta. 

  Parkering

  Här finns gott om plats för din cykel, hela 76 cykelparkeringsplatser. För bilar  kommer att finnas 17 parkeringsplatser totalt. 3 st är laddplatser för elbil och en plats är för person med rörelsenedsättning. Parkeringarna kommer att hyras ut när hela projektet är inflyttat. Är det fler som vill hyra än antalet platser kommer det att ske en lottning.

  Uthyrning

  Mellan den 5-11 mars 2019 kan du anmäla intresse för lägenheterna i detta projekt hos Bostadsförmedlingen. För att kunna anmäla intresse för att en lägenhet måste du vara anmäld till bostadskön hos Bostadsförmedlingen.

  Omkring en tredjedel av lägenheterna hyrs ut via den interna kön som boende i allmännyttan i Stockholms stad har tillgång till, resten via den reguljära kön.

  Inflyttning sker i september 2019.

  • Filmcementet, Högdalen
   • Antal lägenheter: 37
   • Antal våningar: 9
   • Antal hus: 1
   • Antal rum: 2-5
   • Boarea kvm: 54-111
   • Balkong/uteplats: Ja
   • Hiss: Ja
   • Parkering/garage: ca 17 platser
   • Adress: Trollesundsvägen 98
   • Arkitekt: Bergkrantz Arkitektur AB
   • Planerad inflyttning: September 2019
   • Planerad uthyrningsstart: 5-11 mars 2019
 • Bandhagen växer med många nya bostäder som just nu planeras att byggas i närområdet.  Längs med Björksundsslingan uppför vi tre punkthus med effektiva smålägenheter om 1-2 rok i storlekar mellan 32-55 kvadratmeter. Här bygger vi 50 hyresrätter och ytterligare 34 lägenheter för SHIS Bostäder.


  Om lägenheterna

  Lägenheterna blir ljusa med gedigna materialval. Alla lägenheter har balkong eller uteplats. Lägenheterna har parkettgolv i alla rum förutom i entréhallen där blir det klinker. Alla väggar är vitmålade. Säkerhetsdörr finns i alla lägenheter.

  Köken har vit skåpinredning och är utrustade med spis med glaskeramikhäll och fläkt med brandsläckare. Kyl/frys finns i alla lägenhetsstorlekar. Köket är också förberett för installation av diskmaskin och har plats för mikrovågsugn.
   
  Badrummen är inredda med vitt kakel på väggar och klinker på golv. Dusch finns i alla lägenheter. Tvättstuga finns i fastigheten och alla badrum är förberedda för installation av tvättmaskin.

  På gården kommer det att bli en yta för sittplatser, lek och umgänge. Det tredje huset som ligger närmast Björksundsslingan 32 ligger lite högre och får en mur som tar hand om nivåskillnaden och skapar en egen gård för detta hus som i sin helhet hyrs av SHIS Bostäder. Längs med gatan kommer behållare för källsortering att finnas. Källsorteringsrum med plats för förpackningar, tidningar, hushållsavfall, glas, matavfall- och elavfall samordnas med våra övriga fastigheter längs med Björksundsslingan.

  Dessa lägenheter har förrådet i lägenheten. Det finns inget extra källarförråd.

   
  Parkering

  Här bor du allra enklast utan bil. Du har närheten till tunnelbanan. På gården finns en bilpool med 1 bil. Det finns även ett mindre garage med 5 platser, dessa kommer att hyras ut först när hela projektet är inflyttat.

  Om området

  I Bandhagen kommer det att byggas många nya bostäder under de kommande åren. Vid infarten från Örbyleden, Grycksbovägen och Trollesundvägen planeras flera nya bostadskvarter. När områden växer är det viktigt att både bevara områdets karaktär samtidigt som nya bostäder och fler människor ökar möjligheter för en utökad service med butiker.
  Via stadens hemsida kan du få information om skolor och förskolor i stadsdelen Bandhagen.

  Kommunikationer

  Du når tunnelbanan i Bandhagens centrum på cirka 7 minuter promenad och med den tar du dig snabbt till Gullmarsplan eller T-Centralen. Flera busslinjer finns i området, tex 173:an som tar dit till Älvsjö station på 11 minuter. Där kan du byta till pendeltåg. Det är inte heller långt att gå till Högdalen du tar dig dit på ca 9 minuters promenad. Cykelavståndet till T-centralen är ca 40 minuter.

  Uthyrning

  Intresseanmälan hos Bostadsförmedlingen sker 4-10 februari 2020. Inflyttning är planerat till sommaren 2020.
  För att kunna anmäla intresse för att en lägenhet måste du vara anmäld till bostadskön hos Bostadsförmedlingen.

   

   

 • Filmen, Bandhagen
  Filmen, Bandhagen Stockholmshusen

  Filmen ligger längs Björksundsslingan i Bandhagen, cirka 10 minuters promenadavstånd från Högdalens Centrum. Här planerar vi för cirka 58 nya hyresrätter, alla inom ramen för satsningen Stockholmshusen.

  Om lägenheterna

  Stockholmshusen är ett sätt för oss att både bygga vackra och väl genomtänkta bostäder där upprepning i sig blir en kvalitet. Tanken är att vi ska bygga många Stockholmshus runt om i staden. Här finns välplanerade lägenheter i smala hus som ger ljusa lägenheter.

  Familjebostäders nyproduktion har hög kvalitet i materialval och inredning. Väggarna är vitmålade och golven är av parkett. Förvaringsmöjligheter varierar med lägenhetsstorlek, men alla lägenheter har garderober samt förrådet i lägenheten. Alla lägenheter har säkerhetsdörr. Lägenheterna och husen uppfyller självklart bygg- och planlagens krav på tillgänglighet för människor med funktionsnedsättning.

  Köken har vit skåpinredning och är utrustade med spis med glaskeramikhäll och fläkt med brandsläckare. Kyl och frys finns i alla lägenheter men varierar i storlek beroende på kökets yta. Köket är också förberett för installation av diskmaskin.

  Dusch finns i alla lägenheter. Alla lägenheter har en egen tvättmaskin och torktumlare inne i lägenheten. I det här projektet bygger vi husen med träkonstruktion med en putsad fasad. Självklart bygger vi husen enligt dagens moderna ljudkrav. Alla lägenheter har balkong eller uteplats. För dig som cyklar finns här bra cykelförvaring men också plats att fixa med cykeln.

  All vår nyproduktion har fastighetsnära källsortering för förpackningar och tidningar. Här kan du också lämna grov- och elavfall. De allra flesta nyproduktioner har även matavfallsutsortering.

  Om området

  Stadsdelarna Högdalen och Bandhagen är uppförda på 50-talet. Här finns närhet till butiker och service, kollektivtrafik och grönområden. Från Filmen är det cirka 10 minuters promenadavstånd både till Högdalens Centrum och till Bandhagens Centrum. Tunnelbanans gröna linje tar dig till T-Centralen på cirka 20 minuter. Cykelavstånd till T-Centralen är cirka 40 minuter.

  Uthyrning

  All förmedling sker via Bostadsförmedlingen. För att kunna anmäla intresse för att en lägenhet måste du vara anmäld till bostadskön hos Bostadsförmedlingen.

  Lägenheterna hyrs ut etappvis.

  I nuläget finns ingen uppgift om när uthyrningen kan starta.

  • Filmen, Bandhagen
   • Antal lägenheter: 35
   • Antal våningar: 4
   • Antal rum: 1-4 rok
   • Balkong/uteplats: Ja
   • Hiss: Ja
   • Parkering/garage: 99 cykelplatser, varav 44 inomhus.
   • Adress: Björksundsslingan
   • Arkitekt: Tyréns Arkitekter
   • Planerad inflyttning: Ej fastställt
   • Planerad uthyrningsstart: Ej fastställt
 • Fordringsägare består av tre fastigheter vid Hägerstensvägen i Axelsberg. Fastigheterna, med byggår 2010-2011, har sammantaget 171 lägenheter i storlekarna 1-4 RoK i ytstorlekarna från 35 till 92 kvadratmeter. En av fastigheterna är ett kollektivhus. Arkitekt: Arkitekthuset i Jönköping.

  • Fakta
   • Antal lägenheter: 171
   • Antal hus: 3
   • Antal rum: 1-4
   • Boarea kvm: 35-92
   • Adress: Hägerstensvägen
   • Arkitekt: Arkitekthuset i Jönköping
 • Fruängsgården ligger vid Vantörsvägen och Elsa Beskows gata i Hägersten, cirka 10 minuters promenadavstånd från Fruängens Centrum. Här planerar vi för cirka 75 nya hyresrätter.

  Om projektet

  Projektet är just nu under omarbetning då många synpunkter kom in under samrådet på placeringen av ett punkthus. Flera lösningar undersöks just nu för att få hitta rätt plats för huset. Bostäderna kommer troligtvis inte att byggas inom satsningen för Stockholmshusen som tidigare kommunicerats. Husen planeras utifrån Familjebostäders ordinarie nybyggnation.

  Om lägenheterna

  Familjebostäders nyproduktion har hög kvalitet i materialval och inredning. Väggarna är vitmålade och golven är av parkett. Förvaringsmöjligheter varierar med lägenhetsstorlek, men alla lägenheter har garderober samt förrådet i lägenheten. Alla lägenheter har säkerhetsdörr. Lägenheterna och husen uppfyller självklart bygg- och planlagens krav på tillgänglighet för människor med funktionsnedsättning.

  Köken har vit skåpinredning och är utrustade med spis med glaskeramikhäll och fläkt med brandsläckare. Kyl och frys finns i alla lägenheter men varierar i storlek beroende på kökets yta. Köket är också förberett för installation av diskmaskin.

  Dusch finns i alla lägenheter. Alla lägenheter har en egen tvättmaskin och torktumlare inne i lägenheten. Här finns ingen gemensam tvättstuga. Alla lägenheter har balkong eller uteplats. För dig som cyklar finns här bra cykelförvaring men också plats att fixa med cykeln.

  All vår nyproduktion har fastighetsnära källsortering för förpackningar och tidningar. Här kan du också lämna grov- och elavfall. De allra flesta nyproduktioner har även matavfallsutsortering.

  Om området

  Stadsdelen Fruängen är uppförd på 50-talet. Här finns närhet till butiker och service, kollektivtrafik och grönområden. Från Fruängsgården är det cirka 10 minuters promenadavstånd till Fruängens Centrum med ett utbud av butiker, restauranger och service. Du har också nära till Kungens Kurva med ett stort handelsutbud. Tunnelbanans röda linje tar dig till T-Centralen på cirka 18 minuter. Även bussar trafikerar området. Cykelavstånd till T-Centralen är cirka 30 minuter.

  Uthyrning

  All förmedling sker via Bostadsförmedlingen. För att kunna anmäla intresse för att en lägenhet måste du vara anmäld till bostadskön hos Bostadsförmedlingen.

  Lägenheterna hyrs ut etappvis.

  I nuläget finns ingen uppgift om när uthyrningen kan starta.

 • Kvarteret Fäboden ligger på Bjursätragatan i sluttningen mot tunnelbanespåret. Fäboden får 108 hyresrätter. Här finns ettor till fyror om 31-102 kvm i två L-formade hus med entrébalkonger. Då marken sluttar byggs husen i souterräng. 

  Om lägenheterna

  Familjebostäder nyproduktion har hög kvalitet i materialval och inredning. Alla våra är utrustade med kök och badrum med dusch och toalett. Tvättstuga finns i fastigheten.

  Förvaringsmöjligheter varierar med lägenhetsstorlek. I vissa planlösningar finns mindre klädkammare men alla lägenhetstyper utrustas med garderob. Det finns även oftast förvaringsutrymme i förrådslösningar på annan plats i fastigheten. Alla lägenheter har säkerhetsdörr. Alla lägenheter och hus uppfyller självklart bygg- och planlagens krav på tillgänglighet för människor med funktionsnedsättning.

  All vår nyproduktion har fastighetsnära källsortering för förpackningar och tidningar. Här kan du också lämna grov- och elavfall. De allra flesta nyproduktioner har även matavfallsutsortering.

  Om området

  Stadsdelen Rågsved är uppförd på 50-talet och ligger cirka 20 minuter från T-centralen med grön linje 19. Från Rågsved tar du dig även snabbt till Älvsjö Station eller Huddinge Station och pendeltågen. Cykelavståndet till T-centralen är cirka 50 minuter.

  Fäboden ligger på promenadavstånd från tunnelbanestationen och Rågsveds Centrum med ett enklare utbud av butiker och service. En station bort ligger Högdalens Centrum med ett större utbud av handel och service. I Rågsved har du nära till grönområden för fritid och rekreation.

  Uthyrning

  Cirka nio månader innan första inflyttningen finns lägenheterna för uthyrning via Bostadsförmedlingen.

  För att kunna anmäla intresse för att en lägenhet måste du vara anmäld till bostadskön hos Bostadsförmedlingen.

  I nuläget finns ingen uppgift om när uthyrningen kan starta.

   

  • Kontakt
  • Har du frågor?
   Mejla mig
   Thomas Bergström
   Marknadskommunikatör

  • FAKTA
   • Antal lägenheter: 108
   • Antal våningar: 5
   • Antal hus: 2
   • Antal rum: 1-4
   • Boarea kvm: 31-102
   • Balkong/uteplats: Entrébalkong + några med fransk balkong
   • Hiss: Ja
   • Parkering/garage: Ja
   • Adress: Bjursätragatan
   • Arkitekt: Bergkranzt Arkitekter AB
   • Planerad inflyttning: 2021
   • Planerad uthyrningsstart: Ej fastställt
 • Färgfilmen ligger i korsningen Trollesundsvägen/Grycksbovägen nära Bandhagens Centrum. Färgfilmen får cirka 60 lägenheter. I närheten planerar även BORIS AB, Svenska hus och Wallenstam för nya bostäder.

  Om lägenheterna

  Familjebostäders nyproduktion har hög kvalitet i materialval och inredning. Väggarna är vitmålade och golven är oftast i trä i vardagsrummet. Förvaringsmöjligheter varierar med lägenhetsstorlek. Större lägenheter har ofta klädkammare och alla lägenheter har garderober. Det finns även oftast förvaringsutrymme i förrådslösningar på annan plats i fastigheten. Alla lägenheter har säkerhetsdörr. Alla lägenheter och hus uppfyller självklart bygg- och planlagens krav på tillgänglighet för människor med funktionsnedsättning.

  Köken har vit skåpinredning och är utrustade med spis med glaskeramikhäll och fläkt med brandsläckare. Kyl och frys finns i alla lägenheter men varierar i storlek beroende på kökets yta. Köket är också förberett för installation av diskmaskin.

  Dusch finns i alla lägenheter, de större är utrustade med badkar. Tvättstuga finns i fastigheten och alla badrum är förberedda för installation av tvättmaskin.

  All vår nyproduktion har fastighetsnära källsortering för förpackningar och tidningar. Här kan du också lämna grov- och elavfall. De allra flesta nyproduktioner har även matavfallsutsortering. 

  Om området

  Stadsdelen Bandhagen är uppförd på 50-talet och ligger cirka 17 minuter från T-centralen med grön linje 19. Cykelavståndet till T-Centralen är cirka 50 minuter. Cykelavståndet till T-Centralen är cirka 40 minuter. Färgfilmen ligger ett par minuters promenadavstånd från tunnelbanestationen och Bandhagens Centrum med butiker och restauranger. Flera busslinjer trafikerar i närheten. På gångavstånd ligger Bandängen, en parklek och grönområde. Du tar dig lätt till Högdalens Centrum som har ett större utbud av butiker, apotek och bibliotek.

  Via stadens hemsida kan du få information om skolor och förskolor i stadsdelen Enskede-Vantör-Årsta.

  Uthyrning

  Cirka nio månader innan första inflyttningen finns lägenheterna för uthyrning via Bostadsförmedlingen.

  För att kunna anmäla intresse för att få en lägenhet måste du vara anmäld till bostadskön hos Bostadsförmedlingen.

  Lägenheterna hyrs ut etappvis.

  I nuläget finns ingen uppgift om när uthyrningen kan starta.

  • Färgfilmen/Bandhagen
   • Antal lägenheter: 60
   • Antal våningar: 5-7
   • Antal hus: 1
   • Antal rum: 1-5 RoK
   • Boarea kvm: Ej fastställt.
   • Balkong/uteplats: Ja
   • Hiss: Ja
   • Parkering/garage: Ja
   • Adress: Trollesundsvägen/ Grycksbovägen
   • Arkitekt: AQ Arkitekter.
   • Planerad inflyttning: preliminärt 2023
   • Planerad uthyrningsstart: Ej klart.
 • Giggen, Tallkrogen
  Giggen, Tallkrogen Inflyttat

  Giggen ligger vid Kaggeholmsvägen i Tallkrogen med 64 hyresrätter och 11 lägenheter för LSS-boende. Inflyttat 2018.

  Om lägenheterna

  Familjebostäder nyproduktion har hög kvalitet i materialval och inredning. Väggarna är vitmålade och golven är oftast i trä i samtliga rum förutom våtrum. Förvaringsmöjligheter varierar med lägenhetsstorlek. Större lägenheter har ofta klädkammare och alla lägenheter har garderober. Det finns även oftast förvaringsutrymme i förrådslösningar på annan plats i fastigheten. Alla lägenheter har säkerhetsdörr. Alla lägenheter och hus uppfyller självklart bygg- och planlagens krav på tillgänglighet för människor med funktionsnedsättning.

  Köken har vit skåpinredning och är utrustade med spis med glaskeramikhäll och fläkt med brandsläckare. Kyl och frys finns i alla lägenheter men varierar i storlek beroende på kökets yta. Köket är också förberett för installation av diskmaskin.

  Dusch finns i alla lägenheter, de större är utrustade med badkar. Tvättstuga finns i fastigheten och alla badrum är förberedda för installation av tvättmaskin.

  All vår nyproduktion har fastighetsnära källsortering för förpackningar och tidningar. Här kan du också lämna grov- och elavfall. De allra flesta nyproduktioner har även matavfallsutsortering.

  Giggen har offentlig konst av konstnären Kristina
  Müntzing, "Kom in på en kopp", framtagen i samarbete med Stockholm konst.

  Storlek   Antal
  1:or 2
  2:or 24
  3:or 1
  4:or 32
  5:or 5

  Om området

  Stadsdelen Tallkrogen är uppvuxen på 50-talet och har en blandad bebyggelse av flerbostadshus och villor och radhus. Giggen ligger längs med Kaggeholmsvägen i ett område där Familjebostäder äger och förvaltar ett större antal fastigheter.

  Till tunnelbanestation Tallkrogen är det cirka 5 minuters promenadavstånd där grönlinje 18 tar dig till T-Centralen på cirka 17 minuter. Cykelavståndet till T-Centralen är cirka 35 minuter. Vid tunnelbanestationen finns livsmedelsbutik och närmaste centrumanläggningar är Hökarängens Centrum, Gubbängens Centrum och Farsta Centrum.

  Via stadens hemsida kan du få information om skolor och förskolor i stadsdelen Farsta.

  • Kontakt
  • Har du frågor?
   Mejla mig
   Thomas Bergström
   Marknadskommunikatör

  • Fakta
   • Antal lägenheter: 64 (75 totalt)
   • Antal våningar: 4-5
   • Antal hus: 3
   • Antal rum: 1-5
   • Boarea kvm: 32-118
   • Balkong/uteplats: Ja
   • Hiss: Ja
   • Parkering/garage: Ja (24 garageplatser och gatuparkering)
   • Adress: Kaggeholmsvägen 41-53
   • Arkitekt: AQ Arkitekter
   • Planerad inflyttning: 2018
   • Planerad uthyrningsstart: Augusti 2017
 • Gisslaren, Årstastråket
  Gisslaren, Årstastråket Studentlägenheter

  Årstastråket är ett större stadsutvecklingsområde där Stockholms stad planerar för cirka 3 000 nya bostäder i området från Årstafältet i väster till Slakthusområdet i öster. I den andra etappen, bygger Familjebostäder längs med Årstavägen kvarteret Gisslaren med 96 nya studentlägenheter och en förskola för 90 barn.

  Om lägenheterna

  Familjebostäders nyproduktion har hög kvalitet i materialval och inredning. Alla våra studentlägenheter är utrustade med pentrykök och badrum med dusch och toalett. Tvättstuga finns i fastigheten.

  Lägenheterna har garderober och ett extra förråd på vinden. Det är inte säkert att förrådet på vinden finns i samma huskropp som bostaden. Alla lägenheter har säkerhetsdörr. Lägenheter och hus uppfyller självklart bygg- och planlagens krav på tillgänglighet för människor med funktionsnedsättning. 

  All vår nyproduktion har fastighetsnära källsortering för förpackningar och tidningar. Här kan du också lämna grov- och elavfall. De allra flesta nyproduktioner har även matavfallsutsortering.

  Om området

  Årstastråket är ett större stadsutvecklingsområde där Stockholms stad planerar för cirka 3 000 nya bostäder i området från Årstafältet i väster till Slakthusområdet i öster. Gisslaren ingår i den andra etappen och ligger på promenadavstånd från tvärbanans station Valla Torg. 

  Med tvärbanan tar du dig snabbt till Gullmarsplan eller Liljeholmen där tunnelbanans gröna respektive röda linjer ansluter. Vid Årstadal ansluter pendeltåget. Flera busslinjer trafikerar även området. Cykelavståndet till T-Centralen är 25 minuter.

  Närliggande centrumanläggningar är Årsta Centrum, Gullmarsplan, Globen och Liljeholmen Centrum.

  Förskola 

  De två nedersta våningarna innehåller en förskola på ca 1 000 kvm med plats för upp till 90 barn. Gården på baksidan av huset kommer att nyttjas helt av förskolans verksamhet.

  Uthyrning

  För att kunna anmäla intresse för att en lägenhet måste du vara anmäld till bostadskön hos Bostadsförmedlingen. 

  I nuläget finns ingen information om när uthyrningen kan starta. 

   


  • Kontakt
  • Har du frågor?
   Mejla mig
   Thomas Bergström
   Marknadskommunikatör

  • Fakta
   • Antal lägenheter: 96 studentlägenheter
   • Antal våningar: 5-8
   • Antal hus: 2 huskroppar
   • Antal rum: 1 RoK.
   • Boarea kvm: ca 28
   • Balkong/uteplats: Små balkonger finns till nästan alla lägenheter.
   • Hiss: Ja
   • Parkering/garage: Inga parkeringsplatser för bilar. Cykelparkering inom- och utomhus.
   • Adress: Årstavägen
   • Arkitekt: Vera Arkitekter
   • Planerad inflyttning: 2021
   • Planerad uthyrningsstart: Ej fastställd
 • Gotska Sandön ligger vid Älgpassgatan i Norra Djurgårdsstaden. Fastigheten, med byggår 2013, har 109 lägenheter i storlekarna 1-5 RoK, i ytstorlekar från 41 till 126 kvadratmeter. Arkitekt: Equator.  

  Husen är 7 våningar höga och omsluter en grönskande gård med lekplats. Bebyggelsen är stadsmässig, med tydlig kvartersstruktur. Här erbjuds en unik kombination av natur, historiska och vackra miljöer, stadsliv och Gasverkets utbud av kultur, service, handel och mötesplatser.

  Om lägenheterna

  Hall: Klinker på golvet och målade väggar. Säkerhetsdörr med tittöga och nyckeltub.  
  Kök: Inredning med vita, släta luckor. Bänkskivor i laminat. Spis med glaskeramikhäll och ugn med grillelement. Förberett för diskmaskin. Ekparkettgolv.  
  Badrum: Klinker på golvet, 10x10 cm, schackrutigt i grått/svart. Vitt blankt kakel på väggarna, 15x15 cm. Badkar utan front. Handdukstork. Förberett för tvättmaskin.  
  Vardagsrum: Lackad ekparkett på golvet. Målade väggar.  
  Sovrum: Ekparkett. Målade väggar.  
  Övrigt: Husen är anpassade för rörelsehindrade. Alla lägenheter är utrustade med balkong eller uteplats.

  • Fakta
   • Antal lägenheter: 109
   • Antal våningar: 7
   • Antal hus: 2
   • Antal rum: 1-5
   • Boarea kvm: 41-126
   • Balkong/uteplats: Ja
   • Hiss: Ja
   • Parkering/garage: Ja
   • Adress: Jaktgatan 4, Älgpassgatan 2-4, Älgpassgatan 8-18
   • Arkitekt: Equator
 • Gyllene Ratten ligger vid Alva Myrdalsgata i Fruängen. Fastigheten, med byggår 2014, har 166 lägenheter i storlekarna 1-4 RoK, i ytstorlekarna 41 till 106 kvadratmeter. Arkitekt: BAU.

  Om lägenheterna

  Lägenheterna är gjorda med öppna planlösningar mellan kök och vardagsrum. Alla lägenheter har balkong eller uteplats. I lägenheten är det ekparkettgolv, vitmålade väggar och vita köksluckor. De flesta av lägenhetsstorlekarna har  inbyggda klädkammare och alla är utrustade med vanliga garderober.

  • Fakta
   • Antal lägenheter: 166
   • Antal våningar: 5
   • Antal hus: 2
   • Antal rum: 1-4
   • Boarea kvm: 41-106
   • Balkong/uteplats: Ja
   • Hiss: Ja
   • Parkering/garage: Ja
   • Adress: Wendela Hebbes gata 4-6
   • Arkitekt: BAU Byrån för Arkitektur & Urbanism
 • Hallonbusken och Hasselbusken omfattar 20 radhuslägenheter som ligger vid Kransbindarvägen i Midsommarkransen. Fastigheterna, med byggår 2014, har bostäder i storlekarna 4-5 RoK, i ytstorlekar från 111 till 121 kvadratmeter. Arkitekt: Real Architecture.

  • Fakta
   • Antal hus: 20 radhus
   • Antal rum: 4 rok - 5 rok
   • Boarea kvm: 111-121
   • Adress: Kransbindarvägen 28-40, 44-54, 58-70, 88
   • Arkitekt: Real Architecture
 • Hammarö, Farsta
  Hammarö, Farsta Stockholmshusen

  Hammarö ligger vid Nykroppagatan i Farsta, ett par minuters promenadavstånd från Farsta Centrum. Här planerar vi för 80 nya hyresrätter inom ramen för satsningen Stockholmshusen.

  Om lägenheterna

  Stockholmshusen är ett sätt för oss att både bygga vackra och väl genomtänkta bostäder där upprepning i sig blir en kvalitet. Tanken är att vi ska bygga många Stockholmshus runt om i staden. Här finns välplanerade lägenheter i smala hus som ger ljusa lägenheter.

  Familjebostäders nyproduktion har hög kvalitet i materialval och inredning. Väggarna är vitmålade och golven är av parkett. Förvaringsmöjligheter varierar med lägenhetsstorlek, men alla lägenheter har garderober samt förrådet i lägenheten. Alla lägenheter har säkerhetsdörr. Lägenheterna och husen uppfyller självklart bygg- och planlagens krav på tillgänglighet för människor med funktionsnedsättning.

  Köken har vit skåpinredning och är utrustade med spis med glaskeramikhäll och fläkt med brandsläckare. Kyl och frys finns i alla lägenheter men varierar i storlek beroende på kökets yta. Köket är också förberett för installation av diskmaskin.

  Dusch finns i alla lägenheter. Alla lägenheter har en egen tvättmaskin och torktumlare inne i lägenheten. I det här projektet bygger vi husen med träkonstruktion med en putsad fasad. Självklart bygger vi husen enligt dagens moderna ljudkrav. Alla lägenheter har balkong eller uteplats. För dig som cyklar finns här bra cykelförvaring men också plats att fixa med cykeln.

  All vår nyproduktion har fastighetsnära källsortering för förpackningar och tidningar. Här kan du också lämna grov- och elavfall. De allra flesta nyproduktioner har även matavfallsutsortering.

  Om området

  Stadsdelen Farsta är uppförd på 50-talet. Här finns närhet till butiker och service, kollektivtrafik och grönområden. På marken som planeras för de nya hyresrätterna finns idag en fastighet där Micasa har verksamhet.

  Från Hammarö är det ett par minuters promenadavstånd till Farsta Centrum med ett stort utbud av butiker, restauranger och service. Tunnelbanans gröna linje tar dig till T-Centralen på cirka 20 minuter. En station längre bort finns Farsta Strand med pendeltågsanslutning. Även bussar trafikerar området. Cykelavstånd till T-Centralen är cirka 55 minuter.

  Uthyrning

  All förmedling sker via Bostadsförmedlingen. För att kunna anmäla intresse för att en lägenhet måste du vara anmäld till bostadskön hos Bostadsförmedlingen.

  Lägenheterna hyrs ut etappvis.

  I nuläget finns ingen uppgift om när uthyrningen kan starta.

  • Fakta
   • Antal lägenheter: 80
   • Antal våningar: 4
   • Antal hus: 3 (7 trapphus)
   • Balkong/uteplats: Ja
   • Hiss: Ja
   • Adress: Nykroppagatan
   • Arkitekt: ÅWL Arkitekter
   • Planerad inflyttning: Ej fastställt
 • Älvsjöstaden är ett större stadsutvecklingsområde där Familjebostäder och JM bygger sammantaget cirka 1 500 bostäder i tre etapper. I Jordkabeln 1 planerar vi för 142 lägenheter i fyra huskroppar.

  Om lägenheterna

  Familjebostäders nyproduktion har hög kvalitet i materialval och inredning. Väggarna är vitmålade och golven är av parkett. Förvaringsmöjligheter varierar med lägenhetsstorlek. Större lägenheter har ibland klädkammare och alla lägenheter har garderober. Det finns även oftast förvaringsutrymme i förrådslösningar på annan plats i fastigheten. Alla lägenheter har säkerhetsdörr. Alla lägenheter och hus uppfyller självklart bygg- och planlagens krav på tillgänglighet för människor med funktionsnedsättning.

  Köken har vit skåpinredning och är utrustade med induktionshäll, ugn och fläkt med brandsläckare. Inbyggd mikro. Kyl och frys finns i alla lägenheter men varierar i storlek beroende på kökets yta. Inbyggd micro. Köket är också förberett för installation av diskmaskin. Dusch finns i alla lägenheter, med duschväggar av glas. Tvättstuga finns i fastigheten och alla badrum är förberedda för installation av tvättmaskin.

  All vår nyproduktion har fastighetsnära källsortering för förpackningar och tidningar. Här kan du också lämna grov- och elavfall. De allra flesta nyproduktioner har även matavfallsutsortering.

  Om området

  Älvsjöstaden är ett större stadsutvecklingsområde där Familjebostäder och JM bygger cirka 1 500 nya bostäder. I området har tidigare funnits industri- och kontorsverksamhet. Här finns närhet till butiker och service, kollektivtrafik och grönområden.

  Den tredje etappen är störst med en blandad bebyggelse av hyresrätter, bostadsrätter och studentlägenheter. Bostadsrätterna byggs av JM. Älvsjöstaden beräknas vara helt färdigbyggt 2024.

  Jordkabeln 1 ligger som en förlängning av de redan färdigbyggda kvarteren längs med Kabelverksgatan och består av fyra huskroppar. Från området är det ett par minuters promenadavstånd från Älvsjö Station med bussar och pendeltåg. Cykelavstånd till T-Centralen är cirka 45 minuter. Vid pendeltågsstationen ligger Älvsjö Centrum med butiker och service. 

  Parkering

  I Älvsjöstaden bor du enklast utan bil. Fastigheten får ett garage med ett fåtal platser. Obs! Garaget hyrs ut först när hela projektet är inflyttat. Efter inflyttning kan hyresgäster göra en intresseanmälan för garageplats. Information om detta får du när du flyttat in i din lägenhet. Är det fler sökande än garageplatser kommer en lottning att ske när samtliga lägenheter i Jordkabeln 1 är inflyttade.

  Uthyrning

  Cirka nio månader innan första inflyttningen finns lägenheterna för uthyrning via Bostadsförmedlingen.

  En tredjedel av lägenheterna hyrs ut via den interna kön som boende i allmännyttan i Stockholms stad har tillgång till, resten via den reguljära kön.

  För att kunna anmäla intresse för att en lägenhet måste du vara anmäld till bostadskön hos Bostadsförmedlingen.

  Lägenheterna hyrs ut etappvis.

  I nuläget finns ingen uppgift om när uthyrningen kan starta.

  • Jordkabeln 1, Älvsjöstaden
   • Antal lägenheter: 142
   • Antal våningar: 3-14
   • Antal hus: 4
   • Antal rum: 1-5
   • Balkong/uteplats: Ja
   • Hiss: Ja
   • Adress: Kabelverksgatan
   • Arkitekt: AIX Arkitekter
   • Planerad inflyttning: 2022
 • Kabelverket 12, Älvsjöstaden
  Kabelverket 12, Älvsjöstaden Inflyttat (studentlgh)

  Älvsjöstaden är ett större stadsutvecklingsområde där Familjebostäder och JM bygger sammantaget cirka 1 700 bostäder i tre etapper. Kabelverket 12 med 86 studentlägenheter byggdes i den första etappen. Inflyttning 2017.  

  Om lägenheterna

  Familjebostäder nyproduktion har hög kvalitet i materialval och inredning. Alla våra studentlägenheter är utrustade med kök och badrum med dusch och toalett. Tvättstuga finns i fastigheten. I fastigheten kommer det även finnas 5 studierum och ca 130 cykelställ, både inomhus och utomhus. Här bor du dessutom i en rökfri fastighet.

  Förvaringsmöjligheter varierar med lägenhetsstorlek. I vissa planlösningar finns mindre klädkammare men alla lägenhetstyper utrustas med garderober. Det finns även oftast förvaringsutrymme i förrådslösningar på annan plats i fastigheten. Alla lägenheter har säkerhetsdörr. Alla lägenheter och hus uppfyller självklart bygg- och planlagens krav på tillgänglighet för människor med funktionsnedsättning.

  All vår nyproduktion har fastighetsnära källsortering för förpackningar och tidningar. Här kan du också lämna grov- och elavfall. De allra flesta nyproduktioner har även matavfallsutsortering.

  Storlekar

  Här finns främst ettor men även ett antal tvåor. Storleken varierar, ettor finns från 19-38 kvm. Tvåorna är mellan 46-58 kvm.

  Om området

  Älvsjöstaden är ett större stadsutvecklingsområde där Familjebostäder och JM bygger cirka 1 700 nya bostäder. I området har tidigare funnits industri och kontorsverksamhet. Älvsjöstaden beräknas vara helt färdigbyggt 2022.

  Kabelverket 12 ligger ett par minuters promenadavstånd från Älvsjö Station med bussar och pendeltåg. Pendeln tar dig till Södertörn på 10 minuter och till både KTH och Universitetet på under 30 minuter. Cykelavstånd till T-Centralen är cirka 40 minuter. Vid pendeltågsstationen ligger Älvsjö Centrum med butiker och service. 

  Uthyrning

  För att kunna anmäla intresse för en lägenhet måste du vara anmäld till bostadskön hos Bostadsförmedlingen.

  • Studentlägenheter hus 8A
   • Antal lägenheter: 86 (varav 73 studentlägenheter)
   • Antal våningar: 5
   • Antal hus: 1
   • Antal rum: 1-2 RoK
   • Boarea kvm: 19-58 kvm
   • Balkong/uteplats: Takterrass
   • Hiss: Ja
   • Adress: Götalandsvägen 230
   • Arkitekt: AQ Arkitekter
   • Planerad inflyttning: Augusti/september 2017
   • Planerad uthyrningsstart: Mars 2017
 • Älvsjöstaden är ett större stadsutvecklingsområde där Familjebostäder och JM bygger sammantaget cirka 1 500 bostäder i tre etapper. I Kabelverket 17 planerar vi för 129 lägenheter i tre huskroppar, varav ett blir ett högre hus med 20 våningar.

  Om lägenheterna

  Familjebostäders nyproduktion har hög kvalitet i materialval och inredning. Väggarna är vitmålade och golven är av parkett. Förvaringsmöjligheter varierar med lägenhetsstorlek. Större lägenheter har ibland klädkammare och alla lägenheter har garderober. Det finns även oftast förvaringsutrymme i förrådslösningar på annan plats i fastigheten. Alla lägenheter har säkerhetsdörr. Alla lägenheter och hus uppfyller självklart bygg- och planlagens krav på tillgänglighet för människor med funktionsnedsättning.

  Köken har vit skåpinredning och är utrustade med induktionshäll, ugn och fläkt. Inbyggd mikro. Kyl och frys finns i alla lägenheter men varierar i storlek beroende på kökets yta. Diskmaskin finns.
  Dusch finns i alla lägenheter, med duschväggar av glas. Tvättstuga finns i fastigheten och alla badrum är förberedda för installation av tvättmaskin.

  All vår nyproduktion har fastighetsnära källsortering för förpackningar och tidningar. Här kan du också lämna grov- och elavfall. De allra flesta nyproduktioner har även matavfallsutsortering.

  Om området

  Älvsjöstaden är ett större stadsutvecklingsområde där Familjebostäder och JM bygger cirka 1 500 nya bostäder. I området har tidigare funnits industri- och kontorsverksamhet. Här finns närhet till butiker och service, kollektivtrafik och grönområden.

  Den tredje etappen är störst med en blandad bebyggelse av hyresrätter, bostadsrätter och studentlägenheter. Bostadsrätterna byggs av JM. Älvsjöstaden beräknas vara helt färdigbyggt 2024.

  Kabelverket 17 ligger som en förlängning av de redan färdigbyggda kvarteren längs med Kabelverksgatan. Från området är det ett par minuters promenadavstånd från Älvsjö Station med bussar och pendeltåg. Cykelavstånd till T-Centralen är cirka 45 minuter. Vid pendeltågsstationen ligger Älvsjö Centrum med butiker och service. 

  Parkering

  I Älvsjöstaden bor du enklast utan bil. Fastigheten får ett garage med ca 32 platser. Obs! Garaget hyrs ut först när hela projektet är inflyttat. Efter inflyttning kan hyresgäster göra en intresseanmälan för garageplats. Information om detta får du när du flyttat in i din lägenhet. Är det fler sökande än garageplatser kommer en lottning att ske när samtliga lägenheter i Kabelverket 17 är inflyttade.

  Uthyrning

  Cirka nio månader innan första inflyttningen finns lägenheterna för uthyrning via Bostadsförmedlingen.

  En tredjedel av lägenheterna hyrs ut via den interna kön som boende i allmännyttan i Stockholms stad har tillgång till, resten via den reguljära kön.

  För att kunna anmäla intresse för att en lägenhet måste du vara anmäld till bostadskön hos Bostadsförmedlingen.

  Lägenheterna hyrs ut etappvis.

  I nuläget finns ingen uppgift om när uthyrningen kan starta.

  • Kabelverket 17
   • Antal lägenheter: 129
   • Antal våningar: 5-20
   • Antal hus: 3
   • Antal rum: 1-4
   • Balkong/uteplats: Ja
   • Hiss: Ja
   • Parkering/garage: Ja, 32 platser i garage
   • Adress: Kabelverksgatan
   • Arkitekt: AIX Arkitekter
   • Planerad inflyttning: 2021
 • Älvsjöstaden är ett större stadsutvecklingsområde där Familjebostäder och JM bygger sammantaget cirka 1 500 bostäder i tre etapper. I Kabelverket 19 planerar vi för 130lägenheter i tre huskroppar.

  Om lägenheterna

  Familjebostäders nyproduktion har hög kvalitet i materialval och inredning. Väggarna är vitmålade och golven är av parkett. Förvaringsmöjligheter varierar med lägenhetsstorlek. Större lägenheter har ibland klädkammare och alla lägenheter har garderober. Det finns även oftast förvaringsutrymme i förrådslösningar på annan plats i fastigheten. Alla lägenheter har säkerhetsdörr. Alla lägenheter och hus uppfyller självklart bygg- och planlagens krav på tillgänglighet för människor med funktionsnedsättning.

  Köken har vit skåpinredning och är utrustade med induktionshäll, ugn och fläkt med brandsläckare. Inbyggd mikro. Kyl och frys finns i alla lägenheter men varierar i storlek beroende på kökets yta. Köket är också förberett för installation av diskmaskin. Dusch finns i alla lägenheter, med duschväggar av glas. Tvättstuga finns i fastigheten och alla badrum är förberedda för installation av tvättmaskin.

  All vår nyproduktion har fastighetsnära källsortering för förpackningar och tidningar. Här kan du också lämna grov- och elavfall. De allra flesta nyproduktioner har även matavfallsutsortering.

  Om området

  Älvsjöstaden är ett större stadsutvecklingsområde där Familjebostäder och JM bygger cirka 1 500 nya bostäder. I området har tidigare funnits industri- och kontorsverksamhet. Här finns närhet till butiker och service, kollektivtrafik och grönområden.

  Den tredje etappen är störst med en blandad bebyggelse av hyresrätter, bostadsrätter och studentlägenheter. Bostadsrätterna byggs av JM. Älvsjöstaden beräknas vara helt färdigbyggt 2024.

  Kabelverket 19 ligger som en förlängning av de redan färdigbyggda kvarteren längs med Kabelverksgatan. Från området är det ett par minuters promenadavstånd från Älvsjö Station med bussar och pendeltåg. Cykelavstånd till T-Centralen är cirka 45 minuter. Vid pendeltågsstationen ligger Älvsjö Centrum med butiker och service. 

  Parkering

  I Älvsjöstaden bor du enklast utan bil. Här kommer det inte finnas något garage.

  Uthyrning

  Cirka nio månader innan första inflyttningen finns lägenheterna för uthyrning via Bostadsförmedlingen.

  En tredjedel av lägenheterna hyrs ut via den interna kön som boende i allmännyttan i Stockholms stad har tillgång till, resten via den reguljära kön.

  För att kunna anmäla intresse för att en lägenhet måste du vara anmäld till bostadskön hos Bostadsförmedlingen.

  Lägenheterna hyrs ut etappvis.

  I nuläget finns ingen uppgift om när uthyrningen kan starta.

  • Kabelverket 19
   • Antal lägenheter: 130
   • Antal våningar: 4-10
   • Antal hus: 3
   • Antal rum: 1-4
   • Balkong/uteplats: Ja
   • Hiss: Ja
   • Adress: Kabelverksgatan
   • Arkitekt: AIX Arkitekter
   • Planerad inflyttning: 2022
 • Älvsjöstaden är ett större stadsutvecklingsområde där Familjebostäder och JM bygger sammantaget cirka 1 700 bostäder i tre etapper. Kabelverket 9 byggde i  första etappen med 133 nya hyresrätter i storlekarna 1-5 RoK. Inflyttning 2018.

  Om lägenheterna

  Lägenheterna blir ljusa med gedigna materialval. Alla lägenheter har balkong eller uteplats. Lägenheterna har ekparkettgolv. Alla väggar är vitmålade. Lägenheter har säkerhetsdörr.

  Köken har vit skåpinredning och är utrustade med spis med glaskeramikhäll och fläkt med brandsläckare. Kyl och frys finns i alla lägenhetsstorlekar men varierar i storlek beroende på kökets yta. Köket är också förberett för installation av diskmaskin.

  Badrummen är inredda med vitt kakel på väggar och klinker på golv. Dusch finns i alla lägenheter, de större är utrustade med badkar. Tvättstuga finns i fastigheten och alla badrum är förberedda för installation av tvättmaskin.

  Fastigheten har hiss, garageplatser för uthyrning och cykel- och barnvagnsrum. Källsortering finns för förpackningar, tidningar, matavfall, grov- och elavfall.

  Om området

  Älvsjöstaden är ett större stadsutvecklingsområde där Familjebostäder och JM bygger cirka 1 700 nya bostäder. I området har tidigare funnits industri- och kontorsverksamhet. Kabelverket ingår i den första etappen av sammantaget tre. Älvsjöstaden beräknas vara helt färdigbyggt 2022.

  Kabelverket ligger vid Götalandsvägen ett par minuters promenadavstånd från Älvsjö Station med bussar och pendeltåg. Cykelavstånd till T-Centralen är cirka 40 minuter. Vid pendeltågsstationen ligger Älvsjö Centrum med butiker och service.

  Via stadens hemsida kan du få information om skolor och förskolor i stadsdelen Älvsjö.

  • Kabelverket, Älvsjöstaden
   • Antal lägenheter: 133
   • Antal våningar: 4-6
   • Antal hus: 1
   • Antal rum: 1-5
   • Boarea kvm: 33-106
   • Balkong/uteplats: Ja
   • Hiss: Ja
   • Parkering/garage: Ja, ca 66 st för uthyrning
   • Adress: Glasfibergatan 1-2, 9, Kabelverksgatan 9-11, Elkabelgatan 2-4
   • Arkitekt: Varg arkitekter
   • Planerad inflyttning: 2018 Q1
   • Planerad uthyrningsstart: augusti 2017
 • Älvsjöstaden är ett större stadsutvecklingsområde där Familjebostäder och JM bygger sammantaget cirka 1 500 bostäder i tre etapper. I Kraftcentralen 1 planerar vi för 85 lägenheter.

  Om lägenheterna

  Familjebostäders nyproduktion har hög kvalitet i materialval och inredning. Väggarna är vitmålade och golven är av parkett. Förvaringsmöjligheter varierar med lägenhetsstorlek. Större lägenheter har ibland klädkammare och alla lägenheter har garderober. Det finns även oftast förvaringsutrymme i förrådslösningar på annan plats i fastigheten. Alla lägenheter har säkerhetsdörr. Alla lägenheter och hus uppfyller självklart bygg- och planlagens krav på tillgänglighet för människor med funktionsnedsättning.

  Köken har vit skåpinredning och är utrustade med induktionshäll, ugn och fläkt med brandsläckare. Inbyggd mikro. Kyl och frys finns i alla lägenheter men varierar i storlek beroende på kökets yta. Köket är också förberett för installation av diskmaskin. Dusch finns i alla lägenheter, med duschväggar av glas. Tvättstuga finns i fastigheten och alla badrum är förberedda för installation av tvättmaskin.

  All vår nyproduktion har fastighetsnära källsortering för förpackningar och tidningar. Här kan du också lämna grov- och elavfall. De allra flesta nyproduktioner har även matavfallsutsortering.

  Om området

  Älvsjöstaden är ett större stadsutvecklingsområde där Familjebostäder och JM bygger cirka 1 500 nya bostäder. I området har tidigare funnits industri- och kontorsverksamhet. Här finns närhet till butiker och service, kollektivtrafik och grönområden.

  Den tredje etappen är störst med en blandad bebyggelse av hyresrätter, bostadsrätter och studentlägenheter. Bostadsrätterna byggs av JM. Älvsjöstaden beräknas vara helt färdigbyggt 2024.

  Kraftcentralen 1 ligger som en förlängning av de redan färdigbyggda kvarteren längs med Kabelverksgatan. Från området är det ett par minuters promenadavstånd från Älvsjö Station med bussar och pendeltåg. Cykelavstånd till T-Centralen är cirka 45 minuter. Vid pendeltågsstationen ligger Älvsjö Centrum med butiker och service. 

  Parkering

  I Älvsjöstaden bor du enklast utan bil. Fastigheten får ett garage med ett fåtal platser. Obs! Garaget hyrs ut först när hela projektet är inflyttat. Efter inflyttning kan hyresgäster göra en intresseanmälan för garageplats. Information om detta får du när du flyttat in i din lägenhet. Är det fler sökande än garageplatser kommer en lottning att ske när samtliga lägenheter i Kraftcentralen 1 är inflyttade.

  Uthyrning

  Cirka nio månader innan första inflyttningen finns lägenheterna för uthyrning via Bostadsförmedlingen.

  En tredjedel av lägenheterna hyrs ut via den interna kön som boende i allmännyttan i Stockholms stad har tillgång till, resten via den reguljära kön.

  För att kunna anmäla intresse för att en lägenhet måste du vara anmäld till bostadskön hos Bostadsförmedlingen.

  Lägenheterna hyrs ut etappvis.

  I nuläget finns ingen uppgift om när uthyrningen kan starta.

  • Kraftcentralen 1, Älvsjöstaden
   • Antal lägenheter: 85
   • Antal våningar: 4
   • Antal hus: 1
   • Antal rum: 1-4
   • Balkong/uteplats: Ja
   • Hiss: Ja
   • Adress: Kabelverksgatan
   • Arkitekt: AIX Arkitekter
   • Planerad inflyttning: 2023
 • Hornsbergs bussdepå längs med Lindhagensgatan ingår i stadsutvecklingsområdet Västra Kungsholmen med sammantaget cirka 5 300 nya bostäder. Bussdepån planeras att flytta och Familjebostäder har på området en markanvisning för 170 nya hyresrätter och 6 lägenheter i gruppboende.

  Om lägenheterna

  Familjebostäders nyproduktion har hög kvalitet i materialval och inredning. Väggarna är vitmålade och golven är oftast i trä i vardagsrum. Förvaringsmöjligheter varierar med lägenhetsstorlek. Större lägenheter har ofta klädkammare och alla lägenheter har garderober. Det finns även oftast förvaringsutrymme i förrådslösningar på annan plats i fastigheten. Alla lägenheter har säkerhetsdörr. Alla lägenheter och hus uppfyller självklart bygg- och planlagens krav på tillgänglighet för människor med funktionsnedsättning.

  Köken har vit skåpinredning och är utrustade med spis med glaskeramikhäll och fläkt med brandsläckare. Kyl och frys finns i alla lägenheter men varierar i storlek beroende på kökets yta. Köket är också förberett för installation av diskmaskin.

  Dusch finns i alla lägenheter, de större är utrustade med badkar. Tvättstuga finns i fastigheten och alla badrum är förberedda för installation av tvättmaskin.

  All vår nyproduktion har fastighetsnära källsortering för förpackningar och tidningar. Här kan du också lämna grov- och elavfall. De allra flesta nyproduktioner har även matavfallsutsortering.

  All vår nyproduktion har fastighetsnära källsortering för förpackningar och tidningar. Här kan du också lämna grov- och elavfall. De allra flesta nyproduktioner har även matavfallsutsortering.

  Om området

  De nya bostäderna planeras i det läge där Hornsbergs bussdepå ligger idag, längs med Lindhagensgatan. Platsen ingår i stadsutvecklingsområdet Västra Kungsholmen med sammantaget cirka 5 300 nya bostäder. Här har du promenadavstånd till Fridhemsplans tunnelbana och även bussar trafikerar området.

  Uthyrning

  All förmedling sker via Bostadsförmedlingen. För att kunna anmäla intresse för att en lägenhet måste du vara anmäld till bostadskön hos Bostadsförmedlingen. Lägenheterna hyrs ut etappvis.

  I nuläget finns ingen uppgift om när uthyrningen kan starta.

  • Kristinebergs Slott, Kungsholmen
   • Antal lägenheter: Ca 170
   • Antal våningar: Ej fastställt.
   • Antal hus: Ej fastställt.
   • Antal rum: Ej fastställt.
   • Balkong/uteplats: Ej fastställt.
   • Hiss: Ja.
   • Parkering/garage: Ej fastställt.
   • Adress: Lindhagensgatan
   • Arkitekt: Ej fastställt.
   • Planerad inflyttning: Ej fastställt.
   • Planerad uthyrningsstart: Ej fastställt.
 • Kymmendö ligger på Brunskogsbacken ett par minuters promenadavstånd från pendeltågsstationen Farsta Strand. Här planerar vi för 26 nya hyresrätter.

  Om lägenheterna

  Familjebostäders nyproduktion har hög kvalitet i materialval och inredning. Väggarna är vitmålade och golven är oftast i trä i vardagsrum. Förvaringsmöjligheter varierar med lägenhetsstorlek. Större lägenheter har ofta klädkammare och alla lägenheter har garderober. Det finns även oftast förvaringsutrymme i förrådslösningar på annan plats i fastigheten. Alla lägenheter har säkerhetsdörr. Alla lägenheter och hus uppfyller självklart bygg- och planlagens krav på tillgänglighet för människor med funktionsnedsättning.

  Köken har vit skåpinredning och är utrustade med spis med glaskeramikhäll och fläkt med brandsläckare. Kyl och frys finns i alla lägenheter men varierar i storlek beroende på kökets yta. Köket är också förberett för installation av diskmaskin.

  Dusch finns i alla lägenheter, de större är utrustade med badkar. Tvättstuga finns i fastigheten och alla badrum är förberedda för installation av tvättmaskin.

  All vår nyproduktion har fastighetsnära källsortering för förpackningar och tidningar. Här kan du också lämna grov- och elavfall. De allra flesta nyproduktioner har även matavfallsutsortering.

  Om området

  Stadsdelen Farsta Strand är uppförd på 60-talet. Här finns närhet till butiker och service, kollektivtrafik och grönområden. På marken som planeras för de nya hyresrätterna finns idag en mindre, äldre centrumfastighet. Kymmendö planeras också för att rymma en förskola med fyra avdelningar. 

  Från Brunskogsbacken är det ett par minuters promenadavstånd till pendeltågsstation, tunnelbana, butiker och service. Även bussar trafikerar området. Cykelavstånd till T-Centralen är cirka 55 minuter. I närheten ligger Farsta Centrum med ett av södra Stockholms största utbud av handel och service.

  Uthyrning

  All förmedling sker via Bostadsförmedlingen. För att kunna anmäla intresse för att en lägenhet måste du vara anmäld till bostadskön hos Bostadsförmedlingen. Lägenheterna hyrs ut etappvis.

  I nuläget finns ingen uppgift om när uthyrningen kan starta.

  • Kontakt
  • Har du frågor?
   Mejla mig
   Thomas Bergström
   Marknadskommunikatör

  • Fakta
   • Antal lägenheter: 26
   • Balkong/uteplats: Ja, de flesta har det
   • Hiss: Ja
   • Adress: Brunskogsbacken
   • Planerad inflyttning: 2020
 • Kållandsö ligger vid Forshagagatan i Farsta. Fastigheten, med byggår 2012, har 87 lägenheter i storlekarna 1-5 RoK, i ytstorlekar från 43 till 112 kvadratmeter. Arkitekt: Skanska Teknik.

  Om lägenheterna

  Hall: Klinker på golvet och målade väggar. Säkerhetsdörr med tittöga och nyckeltub.
  Kök: Inredning med vita, släta luckor. Bänkskivor i laminat. Spis med glaskeramikhäll och ugn med grillelement. Förberett för diskmaskin. Ekparkett.
  Badrum: Klinker på golvet. Kakel på väggarna. Badkar utan front. Handdukstork. Förberett för tvättmaskin.
  Vardagsrum: Lackad ekparkett på golvet. Målade väggar.
  Sovrum: Ekparkett. Målade väggar.
  Övrigt: Takhöjden är 250 cm. Fönsterbänkar av kalksten. Husen är anpassade för rörelsehindrade. Alla lägenheter är utrustade med balkong eller uteplats.

  Området

  Kvarteret Kållandsö ligger i omedelbar närhet till Farsta centrum. Kvarteret är inbäddat i grönska och det är ett lugnt och trivsamt område. Till och från Farsta tar du dig gående, cyklande, med bil, tunnelbana eller buss.

  • Fakta
   • Antal lägenheter: 87
   • Antal våningar: 4-5
   • Antal rum: 1-5
   • Boarea kvm: 43-112
   • Balkong/uteplats: Ja
   • Hiss: Ja
   • Parkering/garage: Ja
   • Adress: Forshagagatan 76-78, Karlskogagatan 6-8, Årjängsgatan 1-5
   • Arkitekt: Skanska Teknik
 • Limkakan ligger vid Lingvägen 100 i Gubbängen. Fastigheten, med byggår 2010, har 38 lägenheter i storlekarna 1-5 RoK, i ytstorlekar från 40 till 119 kvadratmeter. Arkitekt: ETTELVA Arkitekter AB.

  • Fakta
   • Antal lägenheter: 38
   • Antal våningar: 6
   • Antal hus: 1
   • Antal rum: 1-5
   • Boarea kvm: 40-119
   • Adress: Lingvägen 90-92
   • Arkitekt: Ettelva Arkitekter AB
 • Vid Gubbängens Centrum ligger fastigheten Limkakan 4 byggd 1964. Genom ombyggnation gavs huset 104 moderna hyresrätter. Inflyttning 2018. 

  Fastighetens stomme och skal har behållits, men alla ytskikt, fönster, fasad, glaspartier och allmänna utrymmen är nya vilket ger en nykänsla. 14 av lägenheterna är i etage och har tillkommit i ombyggnaden.  

  Om lägenheterna 

  Lägenheterna blir ljusa med gedigna materialval. Väggarna är vitmålade och alla golv är ekparkett. Samtliga lägenheter är utrustade med säkerhetsdörr och garderober, en del lägenhetsstorlekar har även klädkammare. De flesta lägenheter har balkong.

  Köken har vit skåpinredning och vitt kakel. Spisen är utrustad med spiskåpa med så kallad spisvakt, en släckfunktion. Kyl och frys finns i alla lägenhetsstorlekar men varierar i storlek beroende på kökets yta. I de flesta större lägenheter (treor och uppåt) är det förberett för installation av diskmaskin.  

  Badrummen är inredda med vitt kakel på väggar och ljusgrått klinker på golv. Dusch finns i alla lägenheter. Tvättstuga med nya maskiner finns i fastigheten och i de flesta lägenheter är badrummet förberett för installation av tvättmaskin.

  Fastigheten har hiss och cykel- och barnvagnsrum. Källsortering finns för förpackningar, tidningar, matavfall, grov- och elavfall.

  Om området

  Stadsdelen Gubbängen växte fram på 40- och 50-talen. Limkakan ligger centralt i Gubbängen Centrum där grön linje 18 tar dig till T-centralen på cirka 20 minuter. Med cykel tar det cirka 40 minuter. Även bussar trafikerar området. I centrum finns ett utbud av butiker och restauranger. Närliggande större centrumanläggning är Farsta Centrum som ligger knappt 5 minuter bort med tunnelbana.

  Via stadens webbplats kan du få information om skolor och förskolor i närheten.

  • Kontakt
  • Har du frågor?
   Mejla mig
   Thomas Bergström
   Marknadskommunikatör

  • Limkakan 4, Gubbängen
   • Antal lägenheter: 104
   • Antal våningar: 8
   • Antal hus: 1
   • Antal rum: 1-5 RoK.
   • Boarea kvm: 22 m2 - 127 m2.
   • Balkong/uteplats: De flesta lägenheter har balkong.
   • Hiss: Ja
   • Parkering/garage: Ja.
   • Adress: Lingvägen 100
   • Arkitekt: ETTELVA Arkitekter för ombyggnationen. Paul Percy för originalfastigheten
   • Planerad inflyttning: Preliminära etapper maj, juni och september 2018.
   • Planerad uthyrningsstart: December vecka 50 (Alla lägenheter är nu uthyrda)
 • Lusten ligger vid Moa Martinssons Torg på Kungsholmen. Fastigheten, med byggår 2011, har 203 lägenheter i storlekarna 2-5 RoK, i ytstorlekar från 38 till 134 kvadratmeter. Arkitekt: Rosenbergs Arkitekter/ÅWL arkitekter.

  • Fakta
   • Antal lägenheter: 203
   • Antal våningar: 9-25
   • Antal hus: 2
   • Antal rum: 1-5
   • Boarea kvm: 38-134
   • Balkong/uteplats: Ja
   • Hiss: Ja
   • Arkitekt: Rosenbergs Arkitekter/ÅWL arkitekter
 • Lådkameran, Bandhagen
  Lådkameran, Bandhagen Stockholmshusen

  Lådkameran ligger vid Grycksbovägen/Örbyleden i Bandhagen. Här har vi fått en markanvisning för att bygga sammanlagt  cirka 120 nya hyresrätter  inom ramen för satsningen Stockholmshusen. Markanvisningen har blivit uppdelad i två etapper.

  Om lägenheterna

  Stockholmshusen är ett sätt för oss att både bygga vackra och väl genomtänkta bostäder där upprepning i sig blir en kvalitet. Tanken är att vi ska bygga många Stockholmshus runt om i staden. Här finns välplanerade lägenheter i smala hus som ger ljusa lägenheter. 

  Familjebostäders nyproduktion har hög kvalitet i materialval och inredning. Väggarna är vitmålade och golven är av parkett. Förvaringsmöjligheter varierar med lägenhetsstorlek, men alla lägenheter har garderober samt förrådet i lägenheten. Alla lägenheter har säkerhetsdörr. Lägenheterna och husen uppfyller självklart bygg- och planlagens krav på tillgänglighet för människor med funktionsnedsättning. 

  Köken har vit skåpinredning och är utrustade med spis med glaskeramikhäll och fläkt med brandsläckare. Kyl och frys finns i alla lägenheter men varierar i storlek beroende på kökets yta. Köket är också förberett för installation av diskmaskin. 

  Dusch finns i alla lägenheter. Alla lägenheter har en egen tvättmaskin och torktumlare inne i lägenheten. Här finns ingen gemensam tvättstuga. 

  I det här projektet bygger vi husen med träkonstruktion med en putsad fasad. Självklart bygger vi husen enligt dagens moderna ljudkrav. Alla lägenheter har balkong eller uteplats. För dig som cyklar finns här bra cykelförvaring men också plats att fixa med cykeln. 

  All vår nyproduktion har fastighetsnära källsortering för förpackningar och tidningar. Här kan du också lämna grov- och elavfall. De allra flesta nyproduktioner har även matavfallsutsortering. 

  Om området

  Stadsdelen Bandhagen är uppförd på 50-talet och ligger cirka 17 minuter från T-centralen med grön linje 19. Cykelavståndet till T-Centralen är cirka 50 minuter. Cykelavståndet till T-Centralen är cirka 40 minuter. Färgfilmen ligger ett par minuters promenadavstånd från tunnelbanestationen och Bandhagens Centrum med butiker och restauranger. Flera busslinjer trafikerar i närheten. På gångavstånd ligger Bandängen, en parklek och grönområde. Du tar dig lätt till Högdalens Centrum som har ett större utbud av butiker, apotek och bibliotek. Via stadens hemsida kan du få information om skolor och förskolor i stadsdelen Enskede-Vantör-Årsta.

  Uthyrning

  Cirka nio månader innan första inflyttningen finns lägenheterna för uthyrning via Bostadsförmedlingen.

  För att kunna anmäla intresse för att få en lägenhet måste du vara anmäld till bostadskön hos Bostadsförmedlingen.

  Lägenheterna hyrs ut etappvis.

  Information om våra godkännandekrav hittar du i länk.

  I nuläget finns ingen uppgift om när uthyrningen kan starta.

 • Länsmannen, Enskede
  Länsmannen, Enskede Hyresrätter, studentlägenheter

  Länsmannen ligger vid Sockenplans tunnelbanestation i södra Stockholm. Här planerar Familjebostäder att bygga 175 nya hyresrätter och 100 studentlägenheter.

  Om lägenheterna 

  Familjebostäders nyproduktion har hög kvalitet i materialval och inredning. Väggarna är vitmålade och golven är i trä eller linoleum. Förvaringsmöjligheter varierar med lägenhetsstorlek. Större lägenheter har ofta klädkammare och alla lägenheter har garderober. Det finns även oftast förvaringsutrymme i förrådslösningar på annan plats i fastigheten. Alla lägenheter har säkerhetsdörr. Alla lägenheter och hus uppfyller självklart bygg- och planlagens krav på tillgänglighet för människor med funktionsnedsättning.

  Hyresrätternas kök har vit skåpinredning och är utrustade med spis med glaskeramikhäll och fläkt med brandsläckare. Kyl och frys finns i alla lägenheter men varierar i storlek beroende på kökets yta. Köket är också förberett för installation av diskmaskin. Studentlägenheter är utrustade med eget kök.

  Dusch finns i alla lägenheter, de större är utrustade med badkar. Även studentlägenheterna har eget badrum med dusch. Tvättstuga finns i fastigheten och i hyresrätterna är alla badrum är förberedda för installation av tvättmaskin.

  All vår nyproduktion har fastighetsnära källsortering för förpackningar och tidningar. Här kan du också lämna grov- och elavfall. De allra flesta nyproduktioner har även matavfallsutsortering.

  Om området

  Stadsdelen Enskede Gård är uppvuxen på 30- och 40-talen. Länsmannen ligger vid station Sockenplan, tunnelbanans gröna linje mot Hagsätra. Från Länsmannen tar du dig till T-centralen på cirka 15 minuter. Även bussar trafikerar området. Cykelavståndet till City är cirka 30 minuter.

  Pendeltågsstation når du antingen via T-Centralen eller via omstigning till tvärbanan vid t-banestation Globen. Vid Sockenplan och närliggande Svedmyraplan finns matbutiker och närmaste centrumanläggning är Globen Shopping.

  Uthyrning

  Cirka nio månader innan första inflyttningen finns lägenheterna för uthyrning via Bostadsförmedlingen.

  En mindre del av lägenheterna hyrs ut via den interna kö som boende i allmännyttan i Stockholms stad har tillgång till, resten via den reguljära kön.

  För att kunna anmäla intresse för att en lägenhet måste du vara anmäld till bostadskön hos Bostadsförmedlingen.

  Lägenheterna hyrs ut etappvis.

  • LÄNSMANNEN, Enskede GÅRD
   • Antal lägenheter: Ca 175 hyresrätter, ca 100 studentlägenheter
   • Antal våningar: Ej fastställt.
   • Antal hus: Ej fastställt.
   • Antal rum: Ej fastställt.
   • Boarea kvm: Ej fastställt.
   • Balkong/uteplats: Ej fastställt.
   • Hiss: Ja
   • Parkering/garage: Ej fastställt.
   • Adress: Sockenplan
   • Arkitekt: Ej fastställt.
   • Planerad inflyttning: Preliminärt 2021
   • Planerad uthyrningsstart: Ej fastställt.
 • Magelungens Strand ligger längs med Magelungsvägen, strax efter Farsta IP i riktning Farsta från Högdalen. Med närhet till grönområden och sjön Magelungen planerar Familjebostäder för 200 nya hyresrätter.

  Om lägenheterna

  Familjebostäders nyproduktion har hög kvalitet i materialval och inredning. Väggarna är vitmålade och golven är oftast i parkett i vardagsrummen. Förvaringsmöjligheter varierar med lägenhetsstorlek. Större lägenheter har ibland klädkammare och alla lägenheter har garderober. Det finns även oftast förvaringsutrymme i förrådslösningar på annan plats i fastigheten. Alla lägenheter har säkerhetsdörr.

  Alla lägenheter och hus uppfyller självklart bygg- och planlagens krav på tillgänglighet för människor med funktionsnedsättning.

  Köken har vit skåpinredning och är utrustade med spis med glaskeramikhäll och fläkt med brandsläckare. Kyl och frys finns i alla lägenheter men varierar i storlek beroende på kökets yta. Köket är också förberett för installation av diskmaskin.

  Dusch finns i alla lägenheter, de större är utrustade med badkar. Tvättstuga finns i fastigheten och alla badrum är förberedda för installation av tvättmaskin.

  All vår nyproduktion har fastighetsnära källsortering för förpackningar och tidningar. Här kan du också lämna grov- och elavfall. De allra flesta nyproduktioner har även matavfallsutsortering.

  Här bor du enkelt utan bil. Här finns gott om cykelförvaring. Under gården byggs ett garage med ca 90 platser.

  Om området

  Magelungens Strand ligger strax ovanför sjön Magelungen i ett grönområde med promenadvägar och badmöjligheter. Området ligger mellan Fagersjö och Farsta Centrum. Till Farsta Centrum är det cirka 15 minuters promenad och där finns tunnelbana och en station bort ligger Farsta Strand med pendeltåg. Även bussar trafikerar området. Till T-Centralen tar det cirka 40 minuter med t-bana och buss och med cykel cirka 45 minuter.

  Magelungens Strand ingår i ett större stadsutvecklingsprojekt där Stockholms stad planerar för nya bostäder i sträckningen mellan Farsta och Högdalen. Projektet är indelat i tre etapper där Familjebostäders hyresrätter ingår i den första som ligger strax efter Farsta IP i riktning från Högdalen till Farsta.

  Uthyrning

  All förmedling sker via Bostadsförmedlingen. För att kunna anmäla intresse för att en lägenhet måste du vara anmäld till bostadskön hos Bostadsförmedlingen. Lägenheterna hyrs ut etappvis.

  I nuläget finns ingen uppgift om när uthyrningen kan starta.

  • Fakta
   • Antal lägenheter: 200
   • Antal våningar: Ej fastställt.
   • Antal hus: Ej fastställt.
   • Antal rum: Ej fastställt.
   • Boarea kvm: Ej fastställt.
   • Balkong/uteplats: Ja
   • Hiss: Ja
   • Parkering/garage: ca 90 platser i garage
   • Arkitekt: Ej fastställt.
   • Planerad inflyttning: Preliminärt 2023
   • Planerad uthyrningsstart: Ej fastställt.
 • Marman ligger vid pendeltågs- och tvärbanestationen i Årstaberg. Här planerar Familjebostäder att bygga 220 nya hyresrätter.

  Om lägenheterna

  Familjebostäders nyproduktion har hög kvalitet i materialval och inredning. Väggarna är vitmålade och golven är oftast i trä i vardagsrummen. Förvaringsmöjligheter varierar med lägenhetsstorlek. Större lägenheter har ofta klädkammare och alla lägenheter har garderober. Det finns även oftast förvaringsutrymme i förrådslösningar på annan plats i fastigheten. Alla lägenheter har säkerhetsdörr. Alla lägenheter och hus uppfyller självklart bygg- och planlagens krav på tillgänglighet för människor med funktionsnedsättning.

  Köken har vit skåpinredning och är utrustade med spis med glaskeramikhäll och fläkt med brandsläckare. Kyl och frys finns i alla lägenheter men varierar i storlek beroende på kökets yta. Köket är också förberett för installation av diskmaskin.

  Dusch finns i alla lägenheter, de större är utrustade med badkar. Tvättstuga finns i fastigheten och alla badrum är förberedda för installation av tvättmaskin.

  All vår nyproduktion har fastighetsnära källsortering för förpackningar och tidningar. Här kan du också lämna grov- och elavfall. De allra flesta nyproduktioner har även matavfallsutsortering.

  Om området

  Stadsdelen Årsta är uppvuxen på 40- och 50-talen. Marman ligger vid Årstaberg, ett område som på senare år utvecklats med både pendeltågs- och tvärbanestation. Från Marman tar du dig till T-centralen på cirka 7 minuter. Cykelavståndet till City är cirka 25 minuter. Även bussar trafikerar området. Närmaste centrumanläggningar är Årsta Centrum och Liljeholmstorgets Galleria.

  Uthyrning

  All förmedling sker via Bostadsförmedlingen. För att kunna anmäla intresse för att en lägenhet måste du vara anmäld till bostadskön hos Bostadsförmedlingen. Lägenheterna hyrs ut etappvis.

  I nuläget finns ingen uppgift om när uthyrningen kan starta.

 • Mätkedjan ligger vid Havsörnsgränd i Fagersjö. Fastigheten, med byggår 2010, har 47 lägenheter i storlekarna 2-4 RoK, i ytstorlekar från 63 till 89 kvadratmeter. Arkitekt: ÅWL Arkitekter.

  • Fakta
   • Antal lägenheter: 47
   • Antal våningar: 7-8
   • Antal hus: 2
   • Antal rum: 2-4
   • Boarea kvm: 63-89
   • Adress: Havsörnsgränd 2
   • Arkitekt: ÅWL Arkitekter
 • Mätnålen ligger vid Havsörnsgränd i Fagersjö. Fastigheten, med byggår 2010, har 31 lägenheter i storlekarna 2-4 RoK, i ytstorlekar från 60 till 89 kvadratmeter. Arkitekt: ÅWL Arkitekter

  • Fakta
   • Antal lägenheter: 31
   • Antal våningar: 9
   • Antal hus: 1
   • Antal rum: 2-4
   • Boarea kvm: 60-89
   • Adress: Havsörnsgränd 3-5
   • Arkitekt: ÅWL Arkitekter
 • Mätpinnen ligger vid Skrakgränd i Fagersjö. Här planerar Familjebostäder
  att bygga 136 nya hyresrätter.

  Om lägenheterna

  Familjebostäders nyproduktion har hög kvalitet i materialval och inredning. Väggarna är vitmålade och golven är oftast i trä i vardagsrum. Förvaringsmöjligheter varierar med lägenhetsstorlek. Större lägenheter har ofta klädkammare och alla lägenheter har garderober. Det finns även oftast förvaringsutrymme i förrådslösningar på annan plats i fastigheten. Alla lägenheter har säkerhetsdörr. Alla lägenheter och hus uppfyller självklart bygg- och planlagens krav på tillgänglighet för människor med funktionsnedsättning.

  Köken har vit skåpinredning och är utrustade med spis med glaskeramikhäll och fläkt med brandsläckare. Kyl och frys finns i alla lägenheter men varierar i storlek beroende på kökets yta. Köket är också förberett för installation av diskmaskin.

  Dusch finns i alla lägenheter, de större är utrustade med badkar. Tvättstuga finns i fastigheten och alla badrum är förberedda för installation av tvättmaskin.

  All vår nyproduktion har fastighetsnära källsortering för förpackningar och tidningar. Här kan du också lämna grov- och elavfall. De allra flesta nyproduktioner har även matavfallsutsortering.

  All vår nyproduktion har fastighetsnära källsortering för förpackningar och tidningar. Här kan du också lämna grov- och elavfall. De allra flesta nyproduktioner har även matavfallsutsortering.

  Om området

  Stadsdelen Fagersjö är uppvuxen på 60-talet och tillhör stadsdelen Farsta. Fagersjö trafikeras av bussar där du på 35-40 minuter via Högdalen eller Farsta tar tunnelbanans gröna linje till T-Centralen. Närmaste pendeltågsstationer är Farsta Strand och Älvsjö Station. Cykelavståndet till City är cirka 50 minuter. I Fagersjö finns matvarubutik och närmaste centrumanläggning är Farsta Centrum.

  Uthyrning

  All förmedling sker via Bostadsförmedlingen. För att kunna anmäla intresse för att en lägenhet måste du vara anmäld till bostadskön hos Bostadsförmedlingen. Lägenheterna hyrs ut etappvis.

  I nuläget finns ingen uppgift om när uthyrningen kan starta.

   

  • Mätpinnen, Fagersjö
   • Antal lägenheter: Ca 136
   • Antal hus: 2
   • Antal rum: Ej fastställt.
   • Boarea kvm: Ej fastställt.
   • Balkong/uteplats: Ej fastställt.
   • Hiss: Ja.
   • Parkering/garage: Ej fastställt.
   • Adress: Skrakgränd.
   • Arkitekt: Ej fastställt.
   • Planerad inflyttning: 2022
   • Planerad uthyrningsstart: Ej fastställt.
 • I Nockebyhov i västra Stockholm planerar Familjebostäder för 90 nya hyresrätter. Bägge fastigheterna uppfyller som all nyproduktion Stockholms stads högt ställda miljökrav. Oldmästaren planeras för en ytterligare höjd miljöprestanda. 

  Om projektet

  All Familjebostäders nyproduktion uppfyller Stockholms stads högt uppfyllda miljökrav gällande energiprestanda, byggmaterial och avfallshantering. De nyproducerade fastigheterna uppfyller det som kallas miljöbyggnad Silver. Markanvisningen avser nyproduktion i två fastigheter varav Oldmästaren planeras för miljöklassning Guld vilket innebär ytterligare prestanda gällande energikrav. På marken idag finns en gammal panncentral som inte längre är i drift och som planeras rivas för att ge plats åt de nya bostäderna.

  Uthyrning

  Cirka nio månader innan första inflyttningen finns lägenheterna för uthyrning via Bostadsförmedlingen.

  En mindre del av lägenheterna hyrs ut via den interna kö som boende i allmännyttan i Stockholms stad har tillgång till, resten via den reguljära kön.

  För att kunna anmäla intresse för att en lägenhet måste du vara anmäld till bostadskön hos Bostadsförmedlingen.

  Lägenheterna hyrs ut etappvis.


  • Oldmästaren/Ordenskapitlet Nockebyhov
   • Antal lägenheter: Cirka 90.
   • Antal våningar: 4-6
   • Antal hus: 5
   • Antal rum: 1-5 rok
   • Boarea kvm: Ej fastställt.
   • Balkong/uteplats: Ja
   • Hiss: Ja
   • Parkering/garage: Ja
   • Adress: Gubbkärrsvägen
   • Arkitekt: Witte Arkitekter
   • Planerad inflyttning: Ej fastställt.
   • Planerad uthyrningsstart: Ej fastställt.
 • Oxläggen, Midsommarkransen
  Oxläggen, Midsommarkransen Studentlägenheter

  Längs med Tellusborgsvägen i Midsommarkransen har Familjebostäder en markanvisning om cirka 30 nya ungdomslägenheter. Projektet stod som vinnare i en markanvisningstävling där Stockholms stad 2014 eftersökte förslag på bostäder som kombinerar en låg hyresnivå med innovation och nytänkande för yteffektivitet.

  Tidsplan

  Byggstart: Preliminärt 2018 - 2019. 

  Om lägenheterna 

  Familjebostäders nyproduktion har hög kvalitet i materialval och inredning. Alla våra ungdomslägenheter är utrustade med pentrykök och badrum med dusch och toalett. Tvättstuga finns i fastigheten.

  Förvaringsmöjligheter varierar med lägenhetsstorlek. I vissa planlösningar finns mindre klädkammare men alla lägenhetstyper utrustas med garderob. Det finns även oftast förvaringsutrymme i förrådslösningar på annan plats i fastigheten. Alla lägenheter har säkerhetsdörr. Alla lägenheter och hus uppfyller självklart bygg- och planlagens krav på tillgänglighet för människor med funktionsnedsättning.

  All vår nyproduktion har fastighetsnära källsortering för förpackningar och tidningar. Här kan du också lämna grov- och elavfall. De allra flesta nyproduktioner har även matavfallsutsortering.

  Om området

  Tellusborgsvägen ligger på promenadavstånd från t-banestation Midsommarkransen, röd linje mot Fruängen. Tunnelbana till T-Centralen tar cirka 12 minuter och via Liljeholmen reser du till Årstabergs pendeltågsstation på 15 minuter. I Midsommarkransen finns livsmedelsbutik och närmaste centrumanläggning Liljeholmstorgets Galleria.

  Uthyrning

  För att kunna anmäla intresse för att en lägenhet måste du vara anmäld till bostadskön hos Bostadsförmedlingen.

  I nuläget finns ingen information om när uthyrningen kan starta.

 • Pendlaren ligger på Pendlargatan vid Älvsjö Centrum. Fastigheten, med byggår 2012, har 104 lägenheter i storlekarna 1,5 RoK, i ytstorlekar från 31 till 126 kvadratmeter. Arkitekt: Brunnberg & Forshed Arkitektkontor AB.

  • Fakta
   • Antal lägenheter: 104
   • Antal våningar: 8
   • Antal hus: 1
   • Antal rum: 1-5
   • Boarea kvm: 31-126
   • Adress: Götalandsvägen 221A-B, Götalandsvägen 223A-B, Götalandsvägen 225A-B, Götalandsvägen 227C, Pendlargatan 4-6, Älvsjö Torg 4-6
   • Arkitekt: Brunnberg & Forshed Arkitektkontor AB
 • Perrongen ligger på Götalandsvägen vid Älvsjö Centrum. Fastigheten med byggår 2012 har 99 lägenheter i storlekarna 1-5 RoK, i ytstorlekar från 37 till 113 kvadratmeter. Kvarteret Perrongen är ett rökfritt hus. Arkitekt: Storesund Arkitekter AB.

  Om lägenheterna

  Det nedersta lägenhetsplanet ligger ett halvplan upp för att gynna både bostäder och gaturum. Byggnaderna omsluter en grönskande innergård. Lägenheterna är ljusa och merparten av dem genomgående. Kök och vardagsrum ligger i öppet förhållande till varandra och blickar oftast ut mot gatulivet. Mot den ljusa gårdssidan vetter sovrum, balkonger och uteplatser. I källarplan ligger kompletterande funktioner såsom garage, lägenhetsförråd och tvättstuga. På den skyddande innergården samsas grönskande planteringar och plattbelagda gångar med lugna sittplatser och lekplats.

  Hall: Klinker på del av golvet och målade väggar, målad vägg bakom hatthylla. Säkerhetsdörr med tittöga och nyckeltub.
  Kök: Inredning med vita, släta luckor. Bänkskivor i laminat. Spis med glaskeramikhäll och ugn med grillelement. Förberett för diskmaskin. Parkettgolv.
  Badrum: Klinker på golvet, 10x10 cm, och vitt kakel på väggarna, 15x15 cm. Dusch. Handdukstork. Förberett för tvättmaskin och torktumlare.
  Vardagsrum: Lackad ekparkett på golvet. Målade väggar.
  Sovrum: Parkett. Målad väggar.
  Övrigt: Takhöjden är 250 cm. Husen är anpassade för rörelsehindrade. I källarplan ligger garage och lägenhetsförråd.

  Området

  Älvsjö är en naturlig knutpunkt i Söderort med bra och nära kommunikationer till city och andra stadsdelar, privat och kommunal service samt ett stort centrum med bland annat butiker och restauranger.

  Området kring Älvsjö centrum ingår i ett projekt som heter Söderortsvisionen som planerar och projekterar bland annat bostäder och rekreationsområden på den södra sidan av stan. I området planeras för fler bostäder.

  • Fakta
   • Antal lägenheter: 99
   • Antal våningar: 6
   • Antal rum: 1-5
   • Boarea kvm: 37-113
   • Hiss: Ja
   • Arkitekt: Leif Andersson, AW Arkitekter
 • Årstafältet är ett större stadsutvecklingsområde där Stockholms stad planerar för cirka 6 000 nya bostäder i området runt Årstafältet. Här bygger man under 6 etapper nya bostäder. Samtidigt anläggs en ny park på Årstafältet som planeras att färdigställas redan under de tidiga etapperna av projektet. Här planerar vi för 89 hyreslägenheter om 1-5 rok.

  Om lägenheterna

  Familjebostäders nyproduktion har hög kvalitet i materialval och inredning. Väggarna är vitmålade och golven är oftast i trä. Förvaringsmöjligheter varierar med lägenhetsstorlek. Lägenheterna har förrådet inne i lägenheten och det finns inget källarförråd. Alla lägenheter har säkerhetsdörr. Alla lägenheter och hus uppfyller självklart bygg- och planlagens krav på tillgänglighet för människor med funktionsnedsättning.

  Köken har vit skåpinredning och är utrustade med spis med glaskeramikhäll och fläkt med brandsläckare. Kyl och frys finns i alla lägenheter men varierar i storlek beroende på kökets yta. Köket är också förberett för installation av diskmaskin.
  Dusch finns i alla lägenheter. Badrummen är förberedda för att installera tvättmaskin och torktumlare. I huset finns även en gemensam tvättstuga.

  All vår nyproduktion har fastighetsnära källsortering för förpackningar och tidningar. Här kan du också lämna grov- och elavfall. De allra flesta nyproduktioner har även matavfallsutsortering.

  Om området

  Årstafältet är ett större stadsutvecklingsområde där Stockholms stad planerar för cirka 6 000 nya bostäder i området runt Årstafältet. Här bygger man under 6 etapper nya bostäder. Samtidigt anläggs en ny park på Årstafältet som planeras att färdigställas redan under de tidiga etapperna av projektet.

  Med tvärbanan tar du dig snabbt till Gullmarsplan eller Liljeholmen där tunnelbanans gröna respektive röda linjer ansluter. Vid Årstadal ansluter pendeltåget. Cykelavståndet till T-Centralen är 25 minuter.

  Närliggande centrumanläggningar är Årsta Centrum, Gullmarsplan, Globen och Liljeholmen Centrum.

  Uthyrning

  All förmedling sker via Bostadsförmedlingen.För att kunna anmäla intresse för att en lägenhet måste du vara anmäld till bostadskön hos Bostadsförmedlingen. Lägenheterna hyrs ut etappvis.

  I nuläget finns ingen uppgift om när uthyrningen kan starta.

  • Postgården, Årstafältet
   • Antal lägenheter: 89
   • Antal våningar: 8
   • Antal hus: 3
   • Antal rum: 1-5
   • Boarea kvm: 30-119
   • Balkong/uteplats: Ja
   • Hiss: Ja
   • Arkitekt: Tyréns (Markus Grieser)
 • Älvsjöstaden är ett större stadsutvecklingsområde där Familjebostäder och JM bygger sammantaget cirka 1 500 bostäder i tre etapper. I den andra etappen bygger Familjebostäder kvarteret Promenadskon med 195 nya hyresrätter. I samma etapp bygger JM bostadsrätter.

  Om lägenheterna 

  Familjebostäder nyproduktion har hög kvalitet i materialval och inredning. Väggarna är vitmålade och golven består av tvåstavig ekparkett i alla rum. I hallen finns en liten yta innanför dörren med ljusgrått klinker. Förvaringsmöjligheter varierar med lägenhetsstorlek. Större lägenheter har ofta klädkammare och alla lägenheter har garderober. Det finns även oftast förvaringsutrymme i förrådslösningar på annan plats i fastigheten. Alla lägenheter har säkerhetsdörr. Lägenheter på nedre botten har också fönsterlås. Alla lägenheter och hus uppfyller självklart bygg- och planlagens krav på tillgänglighet för människor med funktionsnedsättning.

  Köken har vit skåpinredning från Häcker och är utrustade med spis med glaskeramikhäll och fläkt med brandsläckare. I köket finns både diskbänk och bänkskiva av laminat, som stänkskydd sitter ett vitt kakel i 20x10 cm. Kyl och frys finns i alla lägenheter men varierar i storlek beroende på kökets yta. Vitvarorna är från Bosch och fläkten från Franke har inbyggd släckutrustning och spisvakt. Köket är också förberett för installation av diskmaskin.

  Badrummen är helkaklade med vitt högblankt kakel i ca 15x15 cm. På golvet ligger ett ljusgrått klinker. Dusch finns i alla lägenheter, de större är utrustade med badkar. Tvättstuga finns i fastigheten och alla badrum är förberedda för installation av tvättmaskin.

  All vår nyproduktion har fastighetsnära källsortering för förpackningar och tidningar. Här kan du också lämna grov- och elavfall. De allra flesta nyproduktioner har även matavfallsutsortering.

  Lägenhetsstorlekar

  Rum     Antal   Storlek
  1 rok 25 st 30-46 kvm
  2 rok 58 st 47-59 kvm
  3 rok 82 st 73-85 kvm
  4 rok 27 st 89-104 kvm
  5 rok 3 st 98-146 kvm

  Hyror

  De lägenheter som finns för uthyrning hittar du mer information om på Bostadsförmedlingens webbplats, se länk.

  Om området

  Älvsjöstaden är ett större stadsutvecklingsområde där Familjebostäder och JM bygger cirka 1 500 nya bostäder. I området har tidigare funnits industri och kontorsverksamhet. Älvsjöstaden beräknas vara helt färdigbyggt 2022.

  Promenadskon ligger vid Armborstvägen ett par minuters promenadavstånd från Älvsjö Station med bussar och pendeltåg. Cykelavstånd till T-Centralen är cirka 40 minuter. Vid pendeltågsstationen ligger Älvsjö Centrum med butiker och service.

  Via stadens hemsida kan du få information om skolor och förskolor i stadsdelen Älvsjö.

  Parkering

  I Älvsjöstaden bor du enklast utan bil. Fastigheten får ett garage med ca 90 platser. Obs! Garaget hyrs ut först när hela projektet är inflyttat, hösten 2019. Efter inflyttning kan hyresgäster göra en intresseanmälan för garageplats. Information om detta får du när du flyttat in i din lägenhet. Är det fler sökande än garageplatser kommer en lottning att ske när samtliga lägenheter i Promenadskon är inflyttade.

  Uthyrning 

  Alla etapper i Promenadskon är uthyrda.

  • Kontakt
  • Har du frågor?
   Mejla mig
   Thomas Bergström
   Marknadskommunikatör

  • FAKTA
   • Antal lägenheter: 195
   • Antal våningar: 6-8
   • Antal hus: 2
   • Antal rum: 1-6
   • Boarea kvm: 30-146
   • Balkong/uteplats: Ja
   • Hiss: Ja
   • Parkering/garage: Garage ca 91 platser
   • Adress: Armborstvägen, Spikskogatan, Sandalettgatan
   • Arkitekt: Amneby & Forslund
   • Planerad inflyttning: Inflyttning sker etappvis under 2019 med i februari fram till september.
   • Planerad uthyrningsstart: Alla lägenheter är uthyrda.
 • Älvsjöstaden är ett större stadsutvecklingsområde där Familjebostäder och JM bygger sammantaget cirka 1 500 bostäder i tre etapper. I den andra etappen planerar Familjebostäder Prästgårdshagen med 65 nya studentlägenheter. I samma etapp bygger vi även hyresrätter och JM bostadsrätter.

  Om lägenheterna

  Familjebostäder nyproduktion har hög kvalitet i materialval och inredning. Alla våra studentlägenheter är utrustade med pentrykök och badrum med dusch och toalett. Tvättstuga finns i fastigheten.

  Lägenheterna har kombinerat förråd/klädkammare. Alla lägenheter har säkerhetsdörr. Alla lägenheter och hus uppfyller självklart bygg- och planlagens krav på tillgänglighet för människor med funktionsnedsättning.

  All vår nyproduktion har fastighetsnära källsortering för förpackningar och tidningar. Här kan du också lämna grov- och elavfall. De allra flesta nyproduktioner har även matavfallsutsortering.

  Om området

  Älvsjöstaden är ett större stadsutvecklingsområde där Familjebostäder och JM bygger cirka 1 500 nya bostäder. I området har tidigare funnits industri och kontorsverksamhet. Prästgårdshagen ingår i den andra etappen tillsammans med cirka 157 hyresrätter i projektet Sandaletten. Älvsjöstaden beräknas vara helt färdigbyggt 2022.

  Prästgårdshagen ligger vid Armborstvägen ett par minuters promenadavstånd från Älvsjö Station med bussar och pendeltåg. Cykelavstånd till T-Centralen är cirka 40 minuter. Vid pendeltågsstationen ligger Älvsjö Centrum med butiker och service. 

  Uthyrning

  Mellan den  14-21 oktober 2020 kan du anmäla intresse för studentlägenheterna hos Bostadsförmedlingen. För att söka en bostad måste du uppfylla reglerna för en studentbostad. 

   

  • Prästgårdshage Älvsjöstaden, studentlägenheter
   • Antal lägenheter: 65
   • Antal hus: 1
   • Antal rum: 1
   • Balkong/uteplats: Nej
   • Hiss: Ja
   • Adress: Götalandsvägen 228C
   • Arkitekt: AQ Arkitekter
   • Planerad inflyttning: februari/mars 2021
   • Planerad uthyrningsstart: 14-21 oktober 2020
 • Pucken, Västertorp
  Pucken, Västertorp Stockholmshusen

  Kvarteret Pucken ligger i Västertorp på ca 5-10 minuters promenadavstånd från tunnelbanan. Här planerar vi för cirka 110 lägenheter inom satsningen Stockholmshusen.

  OM LÄGENHETERNA

  Stockholmshusen är ett sätt för oss att både bygga vackra och väl genomtänkta bostäder där upprepning i sig blir en kvalitet. Tanken är att vi ska bygga många Stockholmshus runt om i staden. Här finns välplanerade lägenheter i smala hus som ger ljusa lägenheter.

  Familjebostäders nyproduktion har hög kvalitet i materialval och inredning. Väggarna är vitmålade och golven är av parkett. Förvaringsmöjligheter varierar med lägenhetsstorlek, men alla lägenheter har garderober samt förrådet i lägenheten. Alla lägenheter har säkerhetsdörr. Lägenheterna och husen uppfyller självklart bygg- och planlagens krav på tillgänglighet för människor med funktionsnedsättning.

  Köken har vit skåpinredning och är utrustade med spis med glaskeramikhäll och fläkt med brandsläckare. Kyl och frys finns i alla lägenheter men varierar i storlek beroende på kökets yta. Köket är också förberett för installation av diskmaskin.

  Dusch finns i alla lägenheter. Alla lägenheter har en egen tvättmaskin och torktumlare eller kombimaskin inne i lägenheten. Det finns ingen gemensam tvättstuga. I det här projektet bygger vi husen med träkonstruktion med en putsad fasad. Självklart bygger vi husen enligt dagens moderna ljudkrav. Alla lägenheter har balkong eller uteplats. För dig som cyklar finns här bra cykelförvaring men också plats att fixa med cykeln. All vår nyproduktion har fastighetsnära källsortering för förpackningar och tidningar. Här kan du också lämna grov- och elavfall. De allra flesta nyproduktioner har även matavfallsutsortering.

  TRAFIKLJUD I NÄRHETEN

  Vi bygger ett mindre hus med ca 20 lägenheter längs med Västertorpsvägen. Vid Puckgränd mot E4:an byggs ett L-format hus med ca 90 lägenheter, med en skyddad gård. På den södra sidan mot E4:an kommer trafikljud att höras tydligt. Självklart bygger vi huset enligt dagens krav på buller och inomhus med fönster stängda kommer det att upplevas tyst.

  OM OMRÅDET

  Stadsdelen Västertorp började byggas under 1940-talet och här finns många gröna ytor blandat med flerfamiljshus. Här finns också ovanligt många skulpturer i stadens gröna rum. De nya hyresrätterna planeras längs med Västertorpsvägens södra sida. Från Västertorpsvägen är det cirka 5-10 minuter promenad till tunnelbanan. Tunnelbanans gröna linje tar dig till T-centralen på cirka 17 minuter. Med cykel tar du dig till Hornstull på cirka 15 minuter. I närheten finns både lekparker, förskolor och grundskolor.

  Parkering

  Här bor du allra enklast utan bil. Tunnelbanan når du på några minuter. Här bygger vi dessutom extra många cykelparkeringar och barnvagnsrum och plats för att fixa med cykeln. Ett mindre antal markparkeringsplatser kommer att finns för uthyrning när hela projektet är inflyttat. Är det fler intresserade än parkeringsplatser sker en lottning.

   

  UTHYRNING

  Cirka nio månader innan första inflyttningen finns lägenheterna för uthyrning via Bostadsförmedlingen. För att kunna anmäla intresse för att en lägenhet måste du vara anmäld till bostadskön hos Bostadsförmedlingen. Lägenheterna hyrs ut etappvis. I nuläget finns ingen uppgift om när uthyrningen kan starta.

   

   

 • Årstastråket är ett större stadsutvecklingsområde där Stockholms stad planerar för cirka 3 000 nya bostäder i området från Årstafältet i väster till Slakthusområdet i öster. I den första etappen bygger Familjebostäder Rösträknaren med 187 nya hyresrätter, 2-4 RoK i storlekarna 44-92 kvm. Planerad inflyttning 2019.

  Om lägenheterna

  Lägenheterna blir ljusa med gedigna materialval. Alla lägenheter har balkong eller uteplats. Lägenheterna har parkettgolv i alla rum förutom i entréhallen där blir det klinker. Alla väggar är vitmålade. Några lägenhetsstorlekar har klädkammare, alla är utrustade med vanliga garderober. Säkerhetsdörr finns i alla lägenheter.

  Köken har vit skåpinredning och är utrustade med spis med glaskeramikhäll och fläkt med brandsläckare. Kyl och frys finns i alla lägenhetsstorlekar men varierar i storlek beroende på kökets yta. Köket är också förberett för installation av diskmaskin.

  Badrummen är inredda med vitt kakel på väggar och mörkt klinker på golv. Dusch finns i alla lägenheter, de större är utrustade med badkar. Tvättstuga finns i fastigheten och alla badrum är förberedda för installation av tvättmaskin.

  Varje huskropp har en bakgård med planteringar, möbler och lekytor för barnen. På entrésidan mot Johanneshovsvägen finns en mindre plantering. Rösträknaren får offentlig konst som tas fram i ett samarbete med Stockholm Konst. Det blir ett konstverk i form av belysning som kommer att ses även från tvärbanan. Källsortering finns för förpackningar, tidningar, hushållsavfall, glas, matavfall- och elavfall.

  Parkering

  Här bor du allra enklast utan bil. Tvärbanan når du på en minut. Vi bygger dessutom många cykelparkeringar och barnvagnsrum. Du får tillgång till en bilpool redan när du flyttar in. Ett mindre antal garageplatser kommer att finns för uthyrning när hela projektet är inflyttat.

  Om området

  Årstastråket är ett större stadsutvecklingsområde där Stockholms stad planerar för cirka 3 000 nya bostäder i området från Årstafältet i väster till Slakthusområdet i öster. Rösträknaren ingår i den första etappen och ligger längs med Johanneshovsvägen mot tvärbanan i läge station Linde. Johanneshovsvägen byggs om till en stadsgata med plats för gång- och cykelbanor, trädplantering och kantstensparkering. 

  Kommunikationer

  Området är välförsörjt med kollektivtrafik. Till tvärbanan är det cirka 5 minuters promenad och med den tar du dig snabbt till Gullmarsplan eller Liljeholmen där tunnelbanans gröna respektive röda linjer ansluter. Vid Årstadal ansluter pendeltåget. Flera busslinjer trafikerar även området. Cykelavståndet till T-Centralen är 30 minuter. Närliggande centrumanläggningar är Årsta Centrum, Gullmarsplan, Globen och Liljeholmen Centrum.

  Via stadens hemsida kan du få information om skolor och förskolor i stadsdelen Enskede-Vantör-Årsta.

  Uthyrning

  Rösträknaren hyrs ut i två etapper. Den första hyrdes ut i december 2018 och etapp två under våren 2019.

  För att kunna anmäla intresse för att en lägenhet måste du vara anmäld till bostadskön hos Bostadsförmedlingen.

  Hela projektet är nu uthyrt!

  • Kontakt
  • Har du frågor?
   Mejla mig
   Thomas Bergström
   Marknadskommunikatör

  • Årstastråket etapp 1
   • Antal lägenheter: 187
   • Antal våningar: 3-8
   • Antal hus: 6
   • Antal rum: 2-4
   • Boarea kvm: 44-92
   • Balkong/uteplats: Ja
   • Hiss: Ja
   • Parkering/garage: Ja, 56 platser för uthyrning samt bilpool
   • Adress: Johanneshovsvägen
   • Arkitekt: ÅWL
   • Planerad inflyttning: 2019
   • Planerad uthyrningsstart: december 2018
 • Sandhamn, Farsta
  Sandhamn, Farsta Inflyttat

  Sandhamn ligger vid Kristinehamnsgatan i Farsta. Fastigheten, med byggår 2013, har 70 lägenheter i storlekarna 1-5 RoK, i ytstorlekar från 35 till 105 kvadratmeter. Arkitekt: Bergkrantz Arkitekter AB.

   

  • Fakta
   • Antal lägenheter: 70
   • Antal våningar: 4-5
   • Antal hus: 2
   • Antal rum: 1-5
   • Boarea kvm: 35-105
   • Balkong/uteplats: Ja
   • Hiss: Ja
   • Parkering/garage: Ja
   • Adress: Edagränd 9-13, Kristinehamnsgatan 67
 • Spjutsö, Farsta Strand
  Spjutsö, Farsta Strand Stockholmshusen

  Vid Mårbackagatan på var sida om Persbergsbacken har Familjebostäder fått en markanvisning för 78 hyresrätter inom projektet Stockholmshusen.

  Om lägenheterna 

  Stockholmshusen är ett sätt för oss att både bygga vackra och väl genomtänkta bostäder där upprepning i sig blir en kvalitet. Tanken är att vi ska bygga många Stockholmshus runt om i staden. Här finns välplanerade lägenheter i smala hus som ger ljusa lägenheter.

  Familjebostäders nyproduktion har hög kvalitet i materialval och inredning. Väggarna är vitmålade och golven är av parkett. Förvaringsmöjligheter varierar med lägenhetsstorlek, men alla lägenheter har garderober samt förrådet i lägenheten. Alla lägenheter har säkerhetsdörr. Lägenheterna och husen uppfyller självklart bygg- och planlagens krav på tillgänglighet för människor med funktionsnedsättning.

  Köken har vit skåpinredning och är utrustade med spis med glaskeramikhäll och fläkt med brandsläckare. Kyl och frys finns i alla lägenheter men varierar i storlek beroende på kökets yta. Köket är också förberett för installation av diskmaskin.

  Dusch finns i alla lägenheter. Alla lägenheter har en egen tvättmaskin och torktumlare inne i lägenheten. Här finns ingen gemensam tvättstuga.

  I det här projektet bygger vi husen med träkonstruktion med en putsad fasad. Självklart bygger vi husen enligt dagens moderna ljudkrav. Alla lägenheter har balkong eller uteplats. För dig som cyklar finns här bra cykelförvaring men också plats att fixa med cykeln.

  All vår nyproduktion har fastighetsnära källsortering för förpackningar och tidningar. Här kan du också lämna grov- och elavfall. De allra flesta nyproduktioner har även matavfallsutsortering.

  Om området

  Stadsdelen Farsta Strand är uppförd på 60-talet. Den här delen av Farsta Strand gränsar till det nya Telestaden, Telias gamla område som nu förvandlas till nya arbetsplatser och bostäder. Här finns närhet till  kollektivtrafik och grönområden. På marken som planeras för de nya hyresrätterna finns idag en mindre utnyttjad naturmark. Du tar dig enkelt med buss till antingen Farsta strand eller till Farsta centrum. Cykelavstånd till T-Centralen är cirka 55 minuter. I närheten ligger Farsta Centrum med ett av södra Stockholms största utbud av handel och service.

  Uthyrning

  All förmedling sker via Bostadsförmedlingen. För att kunna anmäla intresse för att en lägenhet måste du vara anmäld till bostadskön hos Bostadsförmedlingen. I nuläget finns ingen uppgift om när uthyrningen kan starta.

  • Spjutsö, Farsta Strand
   • Antal lägenheter: 78
   • Antal våningar: 4-5
   • Antal hus: 2
   • Antal rum: 1-4
   • Boarea kvm: 28-84
   • Balkong/uteplats: Ja
   • Hiss: Ja
   • Adress: Mårbackagatan
   • Arkitekt: Stockholmshus
   • Planerad inflyttning: ej fastställt
 • Surtsö, Kista
  Surtsö, Kista Inflyttat

  Surtsö ligger vid Hanstavägen i Kista. Fastigheten, med byggår 2011, har 127 lägenheter i storlekarna 1-4 RoK, i ytstorlekarna från 40 till 95 kvadratmeter. Arkitekt: Bergkrantz Arkitekter AB. 

  • Fakta
   • Antal lägenheter: 127
   • Antal rum: 1-4
   • Boarea kvm: 40-95
   • Arkitekt: Bergkrantz Arkitekter AB
 • Sällheten ligger vid Eyvind Johnsons gata på Kungsholmen. Fastigheten, med byggår 2011, har 76 lägenheter i storlekarna 1-4 RoK, i ytstorlekar från 38 till 107 kvadratmeter. Arkitekt: Erséus Arkitekter AB.

  • Fakta
   • Antal lägenheter: 76
   • Antal våningar: 9
   • Antal hus: 1
   • Antal rum: 1-4
   • Boarea kvm: 38-107
   • Arkitekt: Erséus Arkitekter AB
 • Säterhöjden, Rågsved
  Säterhöjden, Rågsved Stockholmshusen

  Säterhöjden ligger mellan Bjursätragatan och Stövargatan på höjden ovanför Rågsveds tunnelbanestation. Säterhöjden får 70 lägenheter inom projektet Stockholmshusen. 

  Om lägenheterna

  Stockholmshusen är ett sätt för oss att både bygga vackra och väl genomtänkta bostäder där upprepning i sig blir en kvalitet. Tanken är att vi ska bygga många Stockholmshus runt om i staden. Här finns välplanerade lägenheter i smala hus som ger ljusa lägenheter.

  Familjebostäders nyproduktion har hög kvalitet i materialval och inredning. Väggarna är vitmålade och golven är av parkett. Förvaringsmöjligheter varierar med lägenhetsstorlek, men alla lägenheter har garderober samt förrådet i lägenheten. Alla lägenheter har säkerhetsdörr. Lägenheterna och husen uppfyller självklart bygg- och planlagens krav på tillgänglighet för människor med funktionsnedsättning.

  Köken har vit skåpinredning och är utrustade med spis med glaskeramikhäll och fläkt med brandsläckare. Kyl och frys finns i alla lägenheter men varierar i storlek beroende på kökets yta. Köket är också förberett för installation av diskmaskin.

  Dusch finns i alla lägenheter. Alla lägenheter har en egen tvättmaskin och torktumlare inne i lägenheten. Här finns ingen gemensam tvättstuga.

  I det här projektet bygger vi husen med träkonstruktion med en putsad fasad. Självklart bygger vi husen enligt dagens moderna ljudkrav. Alla lägenheter har balkong eller uteplats. För dig som cyklar finns här bra cykelförvaring men också plats att fixa med cykeln.

  All vår nyproduktion har fastighetsnära källsortering för förpackningar och tidningar. Här kan du också lämna grov- och elavfall. De allra flesta nyproduktioner har även matavfallsutsortering.

  PARKERING

  Eftersom vi bygger nära tunnelbanan har vi valt att satsa på lösningar som underlättar för dig som lever utan bil. Här finns många cykelparkeringar, men också en plats för att spola av cykeln eller utföra enklare lagningar. En bilpool med 2 bilar finns här. Några få markparkeringsplatser kommer också att finnas. Här kan du enkelt leva utan bil.

  Lägenhetsfördelning

  Storlek Antal Kvadratmeter
  1 rok 26 st 33-36 kvm
  3 rok 24 st 75-79 kvm
  4 rok 20 st 93-101 kvm

  Om området

  Stadsdelen Rågsved är uppförd på 50-talet och ligger cirka 20 minuter från T-centralen med grön linje 19. Från Rågsved tar du dig även snabbt till Älvsjö Station eller Huddinge Station och pendeltågen.

  Säterhöjden ligger på promenadavstånd från tunnelbanestationen och Rågsveds Centrum med ett enklare utbud av butiker och service. En tunnelbanestation bort ligger Högdalens Centrum med ett större utbud. I Rågsved har du nära till grönområden för fritid och rekreation.

  Via stadens hemsida kan du få information om skolor och förskolor i stadsdelen Enskede-Vantör-Årsta. 

  Uthyrning

  Lägenheterna i projektet är redan uthyrt och inflyttat.

  • Kontakt
  • Har du frågor?
   Mejla mig
   Thomas Bergström
   Marknadskommunikatör

  • FAKTA
   • Antal lägenheter: 70
   • Antal våningar: 4
   • Antal hus: 2 (6 trapphus)
   • Antal rum: 1-4
   • Boarea kvm: 33-101
   • Balkong/uteplats: Ja
   • Hiss: Ja
   • Parkering/garage: 14 parkeringsplatser utomhus
   • Adress: Bjursätragatan
   • Arkitekt: Nyréns Arkitekter
   • Planerad inflyttning: Våren 2019
   • Planerad uthyrningsstart: Hösten 2018
 • Tegelstapeln ligger vid Sjösavägen i Bandhagen. Fastigheten, med byggår 2010, har 31 lägenheter i storlekarna 2-4 RoK, i ytstorlekarna 52 till 85 kvadratmeter. Arkitekt: Bergkrantz Arkitekter AB.

  • Fakta
   • Antal lägenheter: 31
   • Antal våningar: 9
   • Antal hus: 1
   • Antal rum: 2-4
   • Boarea kvm: 52-85
   • Adress: Sjösavägen 153
   • Arkitekt: Bergkrantz Arkitekter AB
 • Tvättkorgen ligger på Stora Essingen längs med Essingeringen med närhet till tvärbanans hållplats. Här planerar Familjebostäder att bygga cirka 100 hyresrätter och en förskola med 4 avdelningar.

  Om lägenheterna

  Familjebostäders nyproduktion har hög kvalitet i materialval och inredning. Väggarna är vitmålade och parkettgolv av trä i all rum. Förvaringsmöjligheter varierar med lägenhetsstorlek. Större lägenheter har ibland klädkammare och alla lägenheter har garderober. Det finns även oftast förvaringsutrymme i förrådslösningar på annan plats i fastigheten. Alla lägenheter har säkerhetsdörr. Lägenheterna och hus uppfyller självklart bygg- och planlagens krav på tillgänglighet för människor med funktionsnedsättning.

  Köken har vit skåpinredning och är utrustade med spis med glaskeramikhäll och fläkt med brandsläckare. Kyl och frys finns i alla lägenheter men varierar i storlek beroende på kökets yta. Köket är också förberett för installation av diskmaskin.

  Dusch finns i alla lägenheter, de större är utrustade med badkar. Tvättstuga finns i fastigheten och samtidigt är alla badrum är förberedda för installation av tvättmaskin.

  All vår nyproduktion har fastighetsnära källsortering för förpackningar och tidningar. Här kan du också lämna grov- och elavfall. De allra flesta nyproduktioner har även matavfallsutsortering.

  Om området

  Stora Essingen har en blandad bebyggelse från olika årtionden med både småhus och flerbostadshus. Det finns idag cirka 300 småhus och 2 000 lägenheter i flerbostadshus. Stora Essingen är 73 hektar stor och tillhör Kungsholmens stadsdelsområde. Fram till 1955 tillhörde Stora Essingen Bromma församling. Omkring 1870 startade man bygga arbetarbostäder och sommarstugor här. 1907 började man sälja tomter, men bebyggelsen tog fart först när Essingebron till Lilla Essingen invigdes 1929.

  Tvärbanan har en station på kort avstånd från de planerade bostäderna, du tar dig till Alvik på ett par minuter. Buss 1 tar dig in till Fridhemsplan på ca 11 minuter. T-centralen når du på 20 minuter. Cykelavståndet till city är cirka 25 minuter.

  Vid Essingetorget hittar du service med matbutik, restauranger och småbutiker.

  Uthyrning

  Cirka nio månader innan första inflyttningen finns lägenheterna för uthyrning via Bostadsförmedlingen.

  En del av lägenheterna hyrs ut via den interna kö som boende i allmännyttan i Stockholms stad har tillgång till, resten via den reguljära kön.

  För att kunna anmäla intresse för att en lägenhet måste du vara anmäld till bostadskön hos Bostadsförmedlingen.

  Lägenheterna hyrs ut etappvis.

  • Tvättkorgen, Stora Essingen
   • Antal lägenheter: ca 100
   • Antal våningar: ej fastställt
   • Antal hus: ej fastställt
   • Antal rum: ej fastställt
   • Boarea kvm: ej fastställt
   • Balkong/uteplats: Ja
   • Hiss: Ja
   • Parkering/garage: ej fastställt
   • Adress: Essingeringen
   • Arkitekt: Brunnberg & Forshed
   • Planerad inflyttning: ej fastställt
   • Planerad uthyrningsstart: ej fastställt
 • Väddö ligger vid Sunneplan i Farsta, ett par minuters promenadavstånd från Farsta Centrum. Här planerar vi för cirka 87 hyresrätter inom satsningen Stockholmshusen. Järflotta ligger vid Kilsgatan i Farsta och här planerar vi för cirka 38 hyresrätter.

  Om lägenheterna

  Stockholmshusen är ett sätt för oss att både bygga vackra och väl genomtänkta bostäder där upprepning i sig blir en kvalitet. Tanken är att vi ska bygga många Stockholmshus runt om i staden. Här finns välplanerade lägenheter i smala hus som ger ljusa lägenheter.

  Familjebostäders nyproduktion har hög kvalitet i materialval och inredning. Väggarna är vitmålade och golven är av parkett. Förvaringsmöjligheter varierar med lägenhetsstorlek, men alla lägenheter har garderober samt förrådet i lägenheten. Alla lägenheter har säkerhetsdörr. Lägenheterna och husen uppfyller självklart bygg- och planlagens krav på tillgänglighet för människor med funktionsnedsättning.

  Köken har vit skåpinredning och är utrustade med spis med glaskeramikhäll och fläkt med brandsläckare. Kyl och frys finns i alla lägenheter men varierar i storlek beroende på kökets yta. Köket är också förberett för installation av diskmaskin.

  Dusch finns i alla lägenheter. Alla lägenheter har en egen tvättmaskin och torktumlare inne i lägenheten. Här finns ingen gemensam tvättstuga. Alla lägenheter har balkong eller uteplats. För dig som cyklar finns här bra cykelförvaring men också plats att fixa med cykeln.

  All vår nyproduktion har fastighetsnära källsortering för förpackningar och tidningar. Här kan du också lämna grov- och elavfall. De allra flesta nyproduktioner har även matavfallsutsortering.


  Om området

  Stadsdelen Farsta är uppförd på 50-talet. Här finns närhet till butiker och service, kollektivtrafik och grönområden. På marken som planeras för de nya hyresrätterna vid Sunneplan finns idag en äldre centrumfastighet. De nya hyresrätterna kompletteras av en ny, ombyggd mötesplats i området.

  Från Sunneplan och Kilsgatan är det ett par minuters promenadavstånd till Farsta Centrum med ett stort utbud av butiker, restauranger och service. Tunnelbanans gröna linje tar dig till T-Centralen på cirka 20 minuter. En station längre bort finns Farsta Strand med pendeltågsanslutning. Även bussar trafikerar området. Cykelavstånd till T-Centralen är cirka 55 minuter.

  Här bor du enkelt utan bil

  Kvarteren Vaddö och Järflotta ligger nära tunnelbanan. Därför bygger vi här ett kvarter med goda möjligheter till att cykla och åka kollektivt. Det finns en bilpool och du får tillgång till en cykelpool för att kunna använda lådcyklar. I ett av husen finns det en plats för både fixa med cykeln och spola av den när den är smutsig. 

  Uthyrning

  Cirka nio månader innan första inflyttningen finns lägenheterna för uthyrning via Bostadsförmedlingen.

  För att kunna anmäla intresse för att en lägenhet måste du vara anmäld till bostadskön hos Bostadsförmedlingen.

  Lägenheterna hyrs ut etappvis.

  I nuläget finns ingen uppgift om när uthyrningen kan starta.

  • Järflotta/Väddö, Farsta
   • Antal lägenheter: 125
   • Antal våningar: 4-6
   • Antal hus: 5
   • Antal rum: 2-4
   • Boarea kvm: Ej fastställt.
   • Balkong/uteplats: Ja
   • Hiss: Ja
   • Parkering/garage: Ej fastställt.
   • Adress: Sunneplan/Kristinehamnsgatan
   • Arkitekt: ÅWL Arkitekter
   • Planerad inflyttning: Ej fastställt
 • Välgången ligger vid Franzéngatan på Kungsholmen. Fastigheten, med byggår 2011, har 123 lägenheter i storlekarna 1-5 RoK, i ytstorlekarna 44 till 111 kvadratmeter. Arkitekt: ÅWL Arkitekter.

  • Fakta
   • Antal lägenheter: 123
   • Antal våningar: 9
   • Antal hus: 1
   • Antal rum: 1-5
   • Boarea kvm: 44-111
   • Arkitekt: ÅWL Arkitekter