Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Renovera själv

Du har rätt att måla om och tapetsera i lägenheten du hyr av oss. Här har vi samlat några råd till dig som vill fixa själv. Om du vill göra om något i din lägenhet, men känner dig osäker på om det är tillåtet – kontakta kundservice.

Fackmannamässigt och inte extremt

När du renoverar själv i lägenheten måste du utföra eventuella arbeten på ett fackmannamässigt sätt. Du bör också använda färger och material som hyresgäster i allmänhet kan godta och förändringen får inte vara extrem.

Spara för återställning

Om du plockar bort köksskåp, hatthylla eller annat av lägenhetens utrustning, ska du spara det så att lägenheten kan återställas till ursprungligt skick. När du flyttar ut kan du annars bli skyldig att ersätta det som det kostar att återställa bostaden till ursprungligt skick.

Nytt golv?

Om du vill ha nytt golv ska du inte ta bort det befintliga golvet själv. För vissa golv som är inlagda före 1977 finns en liten risk att själva golvet eller golvlimmet innehåller asbest. Vi rekommenderar därför att du alltid väljer något av våra tillvalsgolv. Då byts golvet på ett fackmannamässigt och säkert sätt. Asbesten är dock inte farlig om golvet ligger kvar och inte rivs ut. 

Borra?

Om du ska borra i en vägg är det viktigt att du inte borrar där det finns risk att du skadar elledningarna. Undvik därför att göra hål ovanför eller under en strömbrytare eller ett vägguttag.

Du får inte borra upp hyllor, skåp eller speglar i bad- och duschrum eftersom plugghålen förstör fuktspärren och ökar risken för vattenskada. Det finns många självhäftande krokar som går att sätta på kakel.

Parkettgolv

Beställ nytt golv

Du väljer om du vill lägga nytt golv i hela lägenheten eller bara i utvalda rum. Du kan välja linoleum- eller parkettgolv. Parkett är möjligt att lägga in i vardagsrum och sovrum.

Renovera köket

Renovera köket

Är det dags att snygga till i köket, byta spis eller kanske beställa helt nya luckor, fläkt och bänkbelysning?

Namnskylt på lägenhetsdörr.

Säkerhet

Du kan göra ditt boende tryggare genom att välja säkerhetsdörr, gallergrind, eller lås till dina fönster från vårt tillvalsutbud.