Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Flytta ut

Här har vi samlat information för dig som ska flytta från en lägenhet.

Uppsägning av hyresavtal

Du har en uppsägningstid på ditt hyresavtal. Den vanligaste uppsägningstiden är 3 månader. För att säga upp ditt hyresavtal kontakta kundservice. Om det i hyresavtalet även ingår hyra av garage eller parkeringsplats upphör även detta avtal i samband med att du säger upp din lägenhet.

Besiktning av lägenhet

Din lägenhet kommer att besiktigas innan du flyttar. Besiktningen sker i allmänhet under den första uppsägningsmånaden. Tid för besiktning kan bokas direkt vid uppsägningstillfället. Observera att du kan bli betalningsskyldig för skador som överstiger vanligt slitage. Hål i dörrar och golv, inrökta lägenheter, omfattande skador på ytskikt samt trasiga fönsterrutor är exempel på onormalt slitage.

Visning av lägenhet

För att ny hyresgäst ska kunna flytta in direkt efter att du flyttat behöver du visa lägenheten för bostadssökande under uppsägningstiden. Hyresgäster är enligt hyreslagen skyldig att låta visa lägenheten då hyresavtalet har sagts upp. En av våra uthyrare bokar in en tid för visning.

Flyttstädning

Enligt hyresavtalet har nästa hyresgäst rätt att flytta in i en välstädad lägenhet. Tänk på att en flyttstädning är mycket mer omfattande än en "vanlig" städning. Om du inte har tid att städa så noggrant köper du flyttstädning av en städfirma.

Utrustning

Om du gjort renoveringar i din lägenhet under din tid som hyresgäst hos oss så måste du i bland återställa lägenheten. Det gäller att allt som tillhör lägenheten måste sättas tillbaka på sin rätta plats. Till exempel dörrar, badrumsskåp, köksskåp och hatthylla.

Digitalbox och brandvarnare tillhör lägenhetens utrustning och ska därför lämnas kvar när du flyttar.

Återlämning av nycklar

När du flyttar från din lägenhet måste du lämna tillbaka alla nycklar, även de du själv har kopierat. Glöm inte bort tvättstugenycklar, förrådsnycklar etc. Nycklarna lämnas till receptionen på ditt besökskontor senast kl 12.00 första vardagen efter att ditt hyresavtalet har upphört.

Flyttanmälan till Skatteverket

När du flyttar inom Sverige ska du anmäla det till Skatteverket senast en vecka från det att du har flyttat. Läs mer och gör en elektronisk flyttanmälan på Skatteverkets webb. Du behöver ange det officiella lägenhetsnumret

Adressändring

För att din post ska kunna levereras till din nya adress är det viktigt att du gör en flyttanmälan senast fem arbetsdagar innan avflyttning. Flyttanmälan kan du göra via Svensk adressändring, här kan du också beställa eftersändning och lagring av post. Du kan göra en adressändring direkt på webbplatsen: www.adressandring.se eller genom att ringa kundtjänst på telefon: 020-97 98 99.

El, bredband, telefon och TV

Kontakta i god tid din operatör för att flytta eller säga upp ditt bredbandsabonnemang och telefonabonnemang. Kom också ihåg att säga upp ditt elabonnemang hos din elleverantör. 

Till sist hoppas vi att du har trivts i din lägenhet och hos oss. Vi önskar dig lycka till i din nya bostad!

Att säga upp lägenheten

Enligt det hyresavtal som är tecknat mellan dig och Familjebostäder gäller en uppsägningstid på tre månader. Om du vill säga upp ditt hyresavtal kontaktar du kundservice.

Besiktning inför utflytt

Din lägenhet kommer att besiktigas innan du flyttar. Besiktningen sker i allmänhet under den första uppsägningsmånaden. Tid för besiktning kan bokas direkt vid uppsägningstillfället. Observera att du kan bli betalningsskyldig för skador som inte räknas som vanligt slitage.

En hall med klinker, randig dörrmatta, skor, korg med paraply och en sittplats.

Visa lägenheten innan du flyttar

När du har sagt upp din lägenhet ska den visas för nya hyresgäster. Det är du som hyresgäst som visar lägenheten. Här kan du läsa om hur det går till samt tips inför visningen.

Flyttstädning

Flyttstäda

Städa lägenheten så att du själv skulle känna dig välkommen att flytta in. Har du inte tid att städa bokar du en flyttstädning av en städfirma.