Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Så beställer du underhåll

Du ser ditt erbjudande om underhåll på Mina sidor i januari varje år. Det är också här du beställer 10 januari-17 februari 2023. Du kan välja att beställa tapetsering och målning, ny kyl/frys eller ny spis. OBS. Du som har skyddad identitet kontaktar istället kundservice för att beställa. Även du som saknar dator/smartphone eller inte har möjlighet att skaffa BankID kontaktar vår kundservice för att få en beställningsblankett.

Om du tittar med ljud läses texten på bilderna i filmen upp.

Så här enkelt beställer du på Mina sidor

2023 kan du göra din beställning på Mina sidor från den 10 januari och fram till den 17 februari.

1. Logga in med BankID på Mina sidor och klicka på ”Ditt lägenhetsunderhåll” och sedan ”Se ditt lägenhetsunderhåll”.

Här ser du:

  • vilket år underhållet ingår i hyran.
  • vad det kostar om du vill tidigarelägga underhåll och beställa redan idag.
  • vilken rabatt du får på januarihyran 2024 om du har rätt till underhåll utan kostnad i år, men väljer att vänta.

2. Om du vill göra en beställning, välj vilka rum du vill renovera och vilka åtgärder du vill beställa.

3. När du har kollat att dina personuppgifter stämmer, signerar du med Bank-ID. 

4. Efter en liten stund hittar du din beställning med status under ”Påbörjade och avslutade beställningar”.

Om ni är två personer på hyresavtalet måste båda två signera. Efter att den första personen har gjort beställningen och signerat, loggar den andra personen in på Mina sidor och signerar beställningen som ligger under "Påbörjade och avslutade beställningar".

Om du vill se steg för steg, och lite mer detaljerat, hur det går till att beställa, titta på filmen här på sidan. Du hittar också en manual via länken lägnst ner om du föredrar att läsa en pdf-fil.

Vad händer sen?

När du har gjort din beställning kan du fundera på hur du vill att det ska se ut hemma hos dig. Se alla produkter här på vår webb. Färger och tapeter kan vara bra att se i verkligheten på våra besökskontor eller i måleributik.

Vår entreprenör kontaktar dig för att boka tid. Eftersom det är många som vill få målat och tapetserat utförs arbeten löpande till och med oktober. Det kan alltså dröja flera månader innan målaren kontaktar dig för att boka tid. Vid tidsbokningen väljer du vilken tapet eller färg du vill ha på väggen. Har du inte haft möjlighet att titta på tapeterna i verkligheten kan du få låna tapetböcker av målaren. 

Om det vid målning och tapetsering behövs extra arbetsmoment som inte ingår i vanliga underhållet, får du besked av målaren om eventuella merkostnader innan arbetet påbörjas. Extra arbete kan behövas till exempel om du väljer målning istället för tapetsering, om du väljer en tapet utanför vårt standardsortiment eller vid spärrmålning vid nikotinskador.

Vår entreprenör utför arbetet och du får ett vackrare och mer personligt hem.

Kostnader för tidigareläggning och eventuella extra arbetsmoment kommer på faktura när arbetet är utfört. Det är oftast målerifirman som debiterar dig för det extra arbetet. Om det behövs extra målning på grund av nikotinskador är det dock Familjebostäder som debiterar dig för det.

Tillval

Våra tillvalsprodukter, till exempel säkerhetsdörr, kan du beställa när du vill under året. Alla våra tillval ser du här på vår webb. Utbudet för olika lägenheter kan dock variera. Kontakta kundservice för att höra vilka val som är möjliga hos dig. Du får sedan en separat beställningsblankett för tillval. Tillvalskostnaden läggs på hyran när tillvalet är på plats i din lägenhet.