Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Studentboende

Här har vi samlat viktigt information som ska vara en hjälp för dig som flyttar in i ett studentboende. Lycka till och varmt välkommen hem!

Studentboende

Att bo i studentlägenhet

Familjebostäders studentbostäder hyrs ut till dig som studerar på minst halvfart inom Stockholms län. Du kan plugga på universitet, högskola, YH eller KY utbildning eller via distansstudier både i och utanför Stockholms län. Vi gör regelbundna studieprövningar då du ska visa upp dina studiepoäng.

Att bo hos Familjebostäder

Det ska vara enkelt att bo i en hyresrätt hos oss. Vi ser till att huset är välskött och att det är städat i allmänna utrymmen och på gården. Går något sönder kontaktar du oss så att vi kan åtgärda felet.

Logga in på Mina sidor för att boka tvättstuga, se din hyresavi, göra felanmälan och läsa lokala meddelanden från oss.

Har du frågor eller synpunkter är du alltid välkommen att kontakta vår kundservice.

Anmäla flytt som student

Du som flyttar för att studera vid universitet eller högskola ska vara folkbokförd på din studieort. Grundregeln är att du ska vara folkbokförd där du bor, det vill säga där du sover flest nätter.

Med en e-legitimation kan du använda Skatteverkets e-tjänst för att göra flyttanmälan, snabbt och enkelt.  Läs mer och gör din flyttanmälan på Skatteverkets webbplats via länken nedan.

Checklista inför flytten

Det är mycket att hålla reda på inför flytten och den första tiden i ett nytt boende. Ta hjälp av vår checklista.

Viktigt att veta

Har du koll på vad som gäller när du bor i en studentbostad hos oss? Här guidar vi dig till allt du behöver veta om ditt boende.