Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Åtgärda felet själv

Många fel i din lägenhet kan du lösa själv. Här finns information och filmer om hur du bland annat byter säkring och rensar avlopp i dusch och handfat.

Åtgärda felet själv

Använda vaskrensare och fettratt – och inte hälla fett och olja ner i avloppet. Det är några smarta tips för att slippa stopp i diskhon.

Sjunker vattnet långsamt i tvättställ eller diskho? Då kan du behöva rensa vattenlåset.

Sjunker vattnet långsamt i duschen? Då är det dags att rensa golvbrunnen!

Om strömmen går i din lägenhet beror det troligtvis på att jordfelsbrytaren eller en säkring har slagit ifrån. Det går ofta att räkna ut vad som har orsakat felet genom att titta i elcentralen.

Så byter du lampa i ugnen, fläkten och kylen. Du ser också hur du avfrostar frysen och gör rent avloppet i kylen för att undvika stopp och vattenläckor på golvet.

Upplever du att det är kallt i din lägenhet? Drar det från fönstren? Här berättar vi hur du ska mäta temperaturen och vad som kan orsaka att värmen inte sprids i rummet på rätt sätt.

Cylinderlås

Är det svårt att vrida runt nyckeln för att låsa din lägenhetsdörr? Så här kan du lösa problemet.

Frånluftsventil

Känns din lägenhet fuktig? Står luften i lägenheten still? Kontrollera då att dina ventiler är öppna så att luften kan cirkulera.

Fönster med imma och vattendroppar på

Imma på utsidan av fönstret är normalt och är ett tecken på att fönstrens isolerande funktion fungerar.