Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Hyresavtal och byte

När du flyttar in hos oss skriver du under ett hyresavtal. På hyresavtalet finns information om din bostad och vad som gäller för dig som bor hos oss.

Hyresavtal och byte

Rättigheter och skyldigheter

Hyresavtalet är en värdehandling och en av de viktigaste skriftliga handlingarna för ett hushåll. Där står bland annat vad som ingår i hyran, dina rättigheter respektive skyldigheter som hyresgäst, uppsägningstid och inflyttningsdatum.

Enligt hyresavtalet gäller vissa regler som att betala hyran i tid och att följa våra trivselregler. Hyresavtalet gäller tills du säger upp det.

Byte och uthyrning i andra hand

Du som har ett förstahandskontrakt har rätt att med vårt godkännande använda det för att byta till en annan lägenhet eller hyra ut lägenheten i andra hand. För mer information om byte, bytesansökan och andrahandsuthyrning, se länken. 

Trivselregler

Trivselregler

Att bo i flerfamiljshus innebär många möjligheter till gemenskap och trivsel. Men det ställer också krav på oss som bor där att inte störa varandra och att ha tålamod med varandras sätt att leva.