Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Byggstart för 96 nya hyresrätter i Älvsjöstaden

På måndagen togs ett första spadtag för 96 nya hyresrätter i Älvsjöstaden. Det är det sista bostadskvarteret i stadsutvecklingsprojektet Älvsjöstaden som nu färdigställs med totalt 2000 nya bostäder.

Byggstart för 96 nya hyresrätter i Älvsjöstaden

Älvsjöstaden är Familjebostäders allra största stadsutvecklingsområde. Sedan marken köptes tillsammans med JM har vi byggt fem inflyttade kvarter och två till är under produktion. Nu startar vi det tredje och sista bostadskvarteret som är redo för inflyttning under 2024. Här bygger vi lägenheter i storlekarna 1-4 rok. Hela Älvsjöstaden kommer att rymma 2000 bostäder när det är färdigt.

- Detta spadtag känns extra stort då vi inleder bygget på det sista bostadskvarteret i Älvsjöstaden. Över hälften av lägenheterna är treor och fyror, så vi har lyssnat in att många efterfrågar mellanstora lägenheter, säger Dennis Wedin, bostads- och fastighetsborgarråd i Stockholms stad.

Husen byggs enligt miljöbyggnad silver som ställer höga krav på låg energiförbrukning, god ventilation och bra materialval.

- För oss är det viktigt att kunna bidra till Stockholms tillväxt genom nyproduktion. Vi har höga klimatambitioner, vilket är viktigt eftersom nybyggda hus har en hög miljöpåverkan. Här ligger vi långt framme eftersom vi har ett långsiktigt perspektiv och bygger för egen förvaltning säger Jonas Schneider, vd Familjebostäder.

Här bygger vi på gammal industrimark och omvandlar platsen till en tät stadsdel med närhet till pendeltåget och mysiga Solbergaskogen för naturupplevelser bland gamla ekar. Här ges bra förutsättningar för hållbara resvanor med närhet till pendeltåg, tillgång till bil- och cykelpool, ordentligt med cykelparkering och plats för cykelservice.


Kort om Älvsjöstaden

Kraftcentralen 1


96 hyreslägenheter, 1-4 rok
Adress: Kabelverksgatan 39
Planerad inflyttning: 2024
Entreprenör: NCC

Vi har flyttat in i följande kvarter:

  • Kabelverket 12, med 73 studentlägenheter och 12 LSS lägenheter.
  • Kabelverket 9, med 133 lägenheter
  • Promenadskon, med 195 lägenheter
  • Prästgårdshagen, med 65 studentlägenheter
  • Kabelverket 17, med 129 lägenheter

VI BYGGER FÖLJANDE KVARTER:

  • Jordkabeln 1, med 144 lägenheter
  • Kabelverket 19, med 126 lägenheter inklusive LSS
  • Kraftcentralen 1, med 96 lägenheter