• Väddö/Järflotta, Farsta

  Väddö/Järflotta, Farsta

  Väddö ligger vid Sunneplan i Farsta, ett par minuters promenadavstånd från Farsta Centrum. Här planerar vi för cirka 87 hyresrätter inom satsningen Stockholmshusen. Järflotta ligger vid Kilsgatan i Farsta och här planerar vi för cirka 38 hyresrätter.

  Om lägenheterna

  Stockholmshusen är ett sätt för oss att både bygga vackra och väl genomtänkta bostäder där upprepning i sig blir en kvalitet. Tanken är att vi ska bygga många Stockholmshus runt om i staden. Här finns välplanerade lägenheter i smala hus som ger ljusa lägenheter.

  Familjebostäders nyproduktion har hög kvalitet i materialval och inredning. Här finns lägenheter mellan 2-4 rok, ca 42 kvm – ca 86 kvm. Väggarna är vitmålade och golven är av parkett. Förvaringsmöjligheter varierar med lägenhetsstorlek, men alla lägenheter har garderober samt förrådet i lägenheten. Alla lägenheter har säkerhetsdörr. Lägenheterna och husen uppfyller självklart bygg- och planlagens krav på tillgänglighet för människor med funktionsnedsättning.

  Köken har vit skåpinredning och är utrustade med spis med induktionshäll. Kyl och frys finns i alla lägenheter men varierar i storlek beroende på kökets yta. Köket är också förberett för installation av diskmaskin.

  Dusch finns i alla lägenheter. I det här projektet finns ingen gemensam tvättstuga. Istället finns det i varje lägenhet en tvättmaskin och torktumlare eller en kombimaskin i badrummet. Alla lägenheter har balkong eller uteplats. För dig som cyklar finns här bra cykelförvaring men också plats att fixa med cykeln.

  All vår nyproduktion har fastighetsnära källsortering för förpackningar och tidningar. Här kan du också lämna grov- och elavfall. De allra flesta nyproduktioner har även matavfallsutsortering.


  Om området

  Stadsdelen Farsta är uppförd på 50-talet. Här finns närhet till butiker och service, kollektivtrafik och grönområden. På marken som planeras för de nya hyresrätterna vid Sunneplan finns idag en äldre centrumfastighet. De nya hyresrätterna kompletteras av en ny, ombyggd mötesplats i området.

  Från Sunneplan och Kilsgatan är det ett par minuters promenadavstånd till Farsta Centrum med ett stort utbud av butiker, restauranger och service. Tunnelbanans gröna linje tar dig till T-Centralen på cirka 20 minuter. En station längre bort finns Farsta Strand med pendeltågsanslutning. Även bussar trafikerar området. Cykelavstånd till T-Centralen är cirka 55 minuter.

  Här bor du enkelt utan bil

  Kvarteren Vaddö och Järflotta ligger nära tunnelbanan. Därför bygger vi här ett kvarter med goda möjligheter till att cykla och åka kollektivt. Det finns en bilpool och du får tillgång till en cykelpool. Vid ett av husen finns det en plats utomhus för både fixa med cykeln och spola av den när den är smutsig. Det är inget garage i dessa projekt men det kommer finnas några få markparkeringsplatser som går att hyra.

  Uthyrning

  Cirka nio månader innan första inflyttningen finns lägenheterna för uthyrning via Bostadsförmedlingen.

  För att kunna anmäla intresse för att en lägenhet måste du vara anmäld till bostadskön hos Bostadsförmedlingen.

  Lägenheterna hyrs ut i tre etapper.

  Den första etappen med 38 lägenheter längs med Kilsgatan finns för intresseanmälan hos Bostadsförmedlingen mellan den 10-21 november 2021.

  Den andra etappen med 27 lägenheter längs med Kristinehamnsgatan finns för intesseanmälan hos Bostadsförmedlingen mellan 13-27 december 2021.

  Den tredje etappen med 60 lägenheter finns för intresseanmälan hos Bostadsförmedlingen mellan 4-17 aprli 2022. 

  • Järflotta/Väddö, Farsta
   • Antal lägenheter: 125
   • Antal våningar: 4-6
   • Antal hus: 5
   • Antal rum: 2-4
   • Boarea kvm: 42-86
   • Balkong/uteplats: Ja
   • Hiss: Ja
   • Parkering/garage: Fåtal markparkeringsplatser
   • Adress: Sunneplan/Kristinehamnsgatan/Kilsgatan
   • Arkitekt: ÅWL Arkitekter
   • Planerad inflyttning: 2022