• Filmcementet, Högdalen

  Filmcementet, Högdalen

  Filmcementet ligger vid Trollesundsvägen på gångavstånd från Högdalens Centrum. Här bygger vi 37 lägenheter.

  Om lägenheterna

  Familjebostäders nyproduktion har hög kvalitet i materialval och inredning. Väggarna är vitmålade och golven är ekparkett. Förvaringsmöjligheter varierar med lägenhetsstorlek. Större lägenheter har ibland klädkammare och alla lägenheter har garderober. Det finns även förvaringsutrymme i förrådslösningar på annan plats i fastigheten. Alla lägenheter har säkerhetsdörr. Lägenheter och hus uppfyller självklart bygg- och planlagens krav på tillgänglighet för människor med funktionsnedsättning.

  Köken har vit skåpinredning och är utrustade med spis med glaskeramikhäll och fläkt med brandsläckare. Kyl och frys finns i alla lägenheter men varierar i storlek beroende på lägenhetens storlek. Köket är också förberett för installation av diskmaskin och har plats för mikrovågsugn. Bänkskivor i grå laminat och vitt liggande kakel som stänkskydd.
   
  Badrummen är helkaklade med vitt kakel på väggarna och grått klinker på golvet, alla har badkar. Lägenheter har en egen tvättmaskin och torktumlare. I detta projekt finns ingen gemensam tvättstuga. Fyror och femmor  har gäst wc med målade väggar och grått klinker på golvet.

  All vår nyproduktion har fastighetsnära källsortering för förpackningar och tidningar. Här kan du också lämna grov- och elavfall. De allra flesta nyproduktioner har även matavfallsutsortering.

  Dina taklampor behöver nya kontakter

  Våra lägenheter är byggda efter den allra senaste elstandarden. Det betyder att du behöver byta kontakterna på dina taklampor för att dessa ska fungera vid inflyttningen. Tänk på detta om du köper nya taklampor till din lägenhet.

  Brandsäkert hem

  Vi bygger våra lägenheter enligt konceptet brandsäkert hem. Det betyder att du har en köksfläkt med släckutrustning som också stänger av spisen vid brand. Brandvarnare som går på el. Brandsläckare och brandfilt är monterat i hallen när du flyttar in.

  Lägenhetsstorlekar

  rum       kvm    Antal
  2 rok 53 16
  3 rok 68 8
    72 2
  4 rok 82 8
    95 1
    96 1
  5 rok 111 1

  Om området

  Stadsdelen Högdalen är uppförd på 50-talet och ligger cirka 20 minuter från T-centralen med grön linje 19. Från Högdalen tar du dig även snabbt till Älvsjö Station och pendeltågen. Cykelavståndet till T-Centralen är cirka 45 minuter. Filmcementet ligger ett par minuters promenadavstånd från tunnelbanestationen och Högdalens Centrum med butiker, restauranger, service och vårdcentral. På gångavstånd ligger Bandängen, en parklek och grönområde.

  Via stadens hemsida kan du få information om skolor och förskolor i stadsdelen Enskede-Vantör-Årsta. 

  Parkering

  Här finns gott om plats för din cykel, hela 76 cykelparkeringsplatser. För bilar  kommer att finnas 17 parkeringsplatser totalt. 3 st är laddplatser för elbil och en plats är för person med rörelsenedsättning. Parkeringarna kommer att hyras ut när hela projektet är inflyttat. Är det fler som vill hyra än antalet platser kommer det att ske en lottning.

  Uthyrning

  Mellan den 5-11 mars 2019 kan du anmäla intresse för lägenheterna i detta projekt hos Bostadsförmedlingen. För att kunna anmäla intresse för att en lägenhet måste du vara anmäld till bostadskön hos Bostadsförmedlingen.

  Omkring en tredjedel av lägenheterna hyrs ut via den interna kön som boende i allmännyttan i Stockholms stad har tillgång till, resten via den reguljära kön.

  Inflyttning sker i september 2019.

  • Filmcementet, Högdalen
   • Antal lägenheter: 37
   • Antal våningar: 9
   • Antal hus: 1
   • Antal rum: 2-5
   • Boarea kvm: 54-111
   • Balkong/uteplats: Ja
   • Hiss: Ja
   • Parkering/garage: ca 17 platser
   • Adress: Trollesundsvägen 98
   • Arkitekt: Bergkrantz Arkitektur AB
   • Planerad inflyttning: September 2019
   • Planerad uthyrningsstart: 5-11 mars 2019