• Perrongen 1, Älvsjö

  Perrongen 1, Älvsjö

  Perrongen ligger på Götalandsvägen vid Älvsjö Centrum. Fastigheten med byggår 2012 har 99 lägenheter i storlekarna 1-5 RoK, i ytstorlekar från 37 till 113 kvadratmeter. Kvarteret Perrongen är ett rökfritt hus. Arkitekt: Storesund Arkitekter AB.

  Om lägenheterna

  Det nedersta lägenhetsplanet ligger ett halvplan upp för att gynna både bostäder och gaturum. Byggnaderna omsluter en grönskande innergård. Lägenheterna är ljusa och merparten av dem genomgående. Kök och vardagsrum ligger i öppet förhållande till varandra och blickar oftast ut mot gatulivet. Mot den ljusa gårdssidan vetter sovrum, balkonger och uteplatser. I källarplan ligger kompletterande funktioner såsom garage, lägenhetsförråd och tvättstuga. På den skyddande innergården samsas grönskande planteringar och plattbelagda gångar med lugna sittplatser och lekplats.

  Hall: Klinker på del av golvet och målade väggar, målad vägg bakom hatthylla. Säkerhetsdörr med tittöga och nyckeltub.
  Kök: Inredning med vita, släta luckor. Bänkskivor i laminat. Spis med glaskeramikhäll och ugn med grillelement. Förberett för diskmaskin. Parkettgolv.
  Badrum: Klinker på golvet, 10x10 cm, och vitt kakel på väggarna, 15x15 cm. Dusch. Handdukstork. Förberett för tvättmaskin och torktumlare.
  Vardagsrum: Lackad ekparkett på golvet. Målade väggar.
  Sovrum: Parkett. Målad väggar.
  Övrigt: Takhöjden är 250 cm. Husen är anpassade för rörelsehindrade. I källarplan ligger garage och lägenhetsförråd.

  Området

  Älvsjö är en naturlig knutpunkt i Söderort med bra och nära kommunikationer till city och andra stadsdelar, privat och kommunal service samt ett stort centrum med bland annat butiker och restauranger.

  Området kring Älvsjö centrum ingår i ett projekt som heter Söderortsvisionen som planerar och projekterar bland annat bostäder och rekreationsområden på den södra sidan av stan. I området planeras för fler bostäder.

  • Fakta
   • Antal lägenheter: 99
   • Antal våningar: 6
   • Antal rum: 1-5
   • Boarea kvm: 37-113
   • Hiss: Ja
   • Arkitekt: Leif Andersson, AW Arkitekter