Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Att bo i radhus

Att bo i radhus

Att bo i radhus har många fördelar, t ex tillgång till en liten uteplats och en terrass. Men det är också några saker som du behöver känna till som är lite annorlunda jämfört med en vanlig lägenhet.

Terrasser, tak och hängrännor

På terrasserna finns det brunnar som behöver hållas rena och kontrolleras emellanåt. Även hängrännor och tak behöver ses över regelbundet av Familjebostäder eller någon av våra entreprenörer. När detta skall åtgärdas behöver ni ge Familjebostäder tillträde till er bostad.

Kostnader för elanvändning

Värme och varmvatten ingår inte i hyran. Dessa kostnader betalar du istället till ditt elbolag. Enligt våra beräkningar bedömer vi att kostnaden för värme och varmvatten blir mellan 5 000-6 000 kr/år. Utöver detta tillkommer övrig elförbrukning, såsom belysning, matlagning, tvätt etc.

Värmen behövs främst under den kallare delen av året och det kommer att vara främst då som det märks på elräkningen. Samtidigt är det mycket som påverkar energibehovet. Hur varmt du har hemma, hur många ni är i hushållet, hur länge man duschar etc. Tänk också på hur du möblerar och täck inte elementen med möbler eller tunga gardiner. Sänk värmen om du reser bort. Du kan själv påverka din kostnad genom medvetna val.

Radhuset har en frånluftsvärmepump

I radhusen finns en frånluftsvärmepump som sköter ventilation och uppvärmningen av boendet via element. Värmepumpen värmer även varmvattnet till hushållet.

Genomgång tillsammans med oss i samband med att du flyttar in

Du som kommer att flytta in kommer i samband med inflyttningen att bli kallad till ett informationsmöte där du får all information om hur du sköter frånluftsvärmepumpen. Det är vissa saker som du själv måste bevaka för att elförbrukningen inte skall bli högre än nödvändigt. Vi kommer vid detta tillfälle även visa hur du ställer in pumpen, rengör filtret och en del annat.