• Kabelverket 19, Älvsjöstaden

  Kabelverket 19, Älvsjöstaden

  Älvsjöstaden är ett större stadsutvecklingsområde där Familjebostäder och JM bygger sammantaget cirka 2 000 bostäder i flera etapper. I Kabelverket 19 bygger vi för 126 lägenheter i fem huskroppar varav 6 stycken blir LSS-lägenheter.

  Om lägenheterna

  Familjebostäders nyproduktion har hög kvalitet i materialval och inredning. Väggarna är vitmålade och golven är av trestavig ekparkett. Förvaringsmöjligheter varierar med lägenhetsstorlek. Större lägenheter har ibland klädkammare och alla lägenheter har garderober. Källarförråd finns. Lägenheterna har säkerhetsdörr. Alla lägenheter och hus uppfyller självklart bygg- och planlagens krav på tillgänglighet för människor med funktionsnedsättning.

  Skåpluckorna i köken är mörkt gröna, med en mörkgrå laminatskiva och diskbänk i rostfritt. Vitt kakel som stänkskydd som sätts i halvförband.  Induktionshäll och inbyggnadsugn och fläkt. Diskmaskin finns och inbyggd mikro. Kyl och frys finns i alla lägenheter men varierar i storlek beroende på kökets yta. Alla vitvaror är rostfria. Dusch finns i alla lägenheter, med duschväggar av glas, kommod under handfatet och dimbar belysning i taket. Tvättstugor finns i fyra av de fem huskropparna och alla badrum är förberedda för installation av tvättmaskin och torktumlare eller kombimaskin.

  På gården finns återvinningsbehållare för tidningar och glas. I miljörummet kan du kan du lämna ditt sorterade avfall inklusive grov- och elavfall. Rest och matavfallsutsortering sker via sopsug.

  Lägenhetsfördelning

  I det här projektet ser lägenhetsfördelningen ut så här. 

  Antal rum Antal Storlek
  1 rok 33 30-44 kvm
  2 rok 40 42-60 kvm
  3 rok 28 72-86 kvm
  4 rok 18 91-95 kvm
  5 rok 7 102-109 kvm

  Se ditt bofaktablad för att se exakt vad som finns i din lägenhet. 

  Om området

  Älvsjöstaden är ett större stadsutvecklingsområde där Familjebostäder och JM bygger cirka 2 000 nya bostäder. I området har tidigare funnits industri- och kontorsverksamhet, några verksamheter kommer att finnas kvar. Här finns närhet till butiker och service, kollektivtrafik och grönområden.

  Den tredje etappen är störst med en blandad bebyggelse av hyresrätter, bostadsrätter och studentlägenheter. Bostadsrätterna byggs av JM. Älvsjöstaden beräknas vara helt färdigbyggt 2025.

  Kabelverket 19 ligger som en förlängning av de redan färdigbyggda kvarteren längs med Kabelverksgatan. Från området är det ca tio minuters promenadavstånd från Älvsjö Station med bussar och pendeltåg. Cykelavstånd till T-Centralen är cirka 45 minuter. Vid pendeltågsstationen ligger Älvsjö Centrum med butiker och service. 

  Bo enkelt utan bil

  I Älvsjöstaden bor du enklast utan bil. Garage finns i närliggande kvarter och ett p-hus är under uppförande.  Det kommer att finnas bilpool, cykelpool och plats för att fixa med din cykel.

  Uthyrning

  Cirka nio månader innan första inflyttningen finns lägenheterna för uthyrning via Bostadsförmedlingen.

  En tredjedel av lägenheterna hyrs ut via den interna kön som boende i allmännyttan i Stockholms stad har tillgång till, resten via den reguljära kön.

  För att kunna anmäla intresse för att en lägenhet måste du vara anmäld till bostadskön hos Bostadsförmedlingen.

  Lägenheterna hyrs ut etappvis. Intresseanmälan görs på Bostadsförmedlingens webb.

  Etapp 1 finns för intresseanmälan hos Bostadsförmedlingen från 27 mars till 2 april 2023.  

  Etapp 2 finns för intresseanmälan hos Bostadsförmedlingen från 14 augusti till 27 augusti. 

  • Kabelverket 19
   • Antal lägenheter: 126
   • Antal våningar: 4-10
   • Antal hus: 5
   • Antal rum: 1-5
   • Boarea kvm: 30-109
   • Balkong/uteplats: Ja (förutom en etta)
   • Hiss: Ja
   • Adress: KaKlockhusgränd 1, Jordkabelgatan 9-15, Luftkakabelgatan 7-11-
   • Arkitekt: AIX Arkitekter
   • Planerad inflyttning: 2023