• Kabelverket 17, Älvsjöstaden

  Kabelverket 17, Älvsjöstaden

  Älvsjöstaden är ett större stadsutvecklingsområde där Familjebostäder och JM bygger sammantaget cirka 1 500 bostäder i tre etapper. I Kabelverket 17 planerar vi för 129 lägenheter i tre huskroppar, varav ett blir ett högre hus med 20 våningar.

  Om lägenheterna

  Familjebostäders nyproduktion har hög kvalitet i materialval och inredning. Väggarna är vitmålade och golven är av parkett. Förvaringsmöjligheter varierar med lägenhetsstorlek, alla lägenheter har garderober. Det finns även ett källarförråd till samtliga lägenheter. Alla lägenheter har säkerhetsdörr. Alla lägenheter och hus uppfyller självklart bygg- och planlagens krav på tillgänglighet för människor med funktionsnedsättning.

  Köken har skåpinredning i ljust beige ton och är utrustade med induktionshäll, ugn och fläkt. Inbyggd mikro. Kyl och frys finns i alla lägenheter men varierar i storlek beroende på kökets yta. Diskmaskin finns.
  Dusch finns i alla lägenheter, med duschväggar av glas. Tvättstuga finns i fastigheten och alla badrum är förberedda för installation av tvättmaskin.

  All vår nyproduktion har fastighetsnära källsortering för förpackningar och tidningar. Här kan du också lämna grov- och elavfall. De allra flesta nyproduktioner har även matavfallsutsortering.

  Om området

  Älvsjöstaden är ett större stadsutvecklingsområde där Familjebostäder och JM bygger cirka 1 500 nya bostäder. I området har tidigare funnits industri- och kontorsverksamhet. Här finns närhet till butiker och service, kollektivtrafik och grönområden.

  Den tredje etappen är störst med en blandad bebyggelse av hyresrätter, bostadsrätter och studentlägenheter. Bostadsrätterna byggs av JM. Älvsjöstaden beräknas vara helt färdigbyggt 2024.

  Kabelverket 17 ligger som en förlängning av de redan färdigbyggda kvarteren längs med Kabelverksgatan. Från området är det ca tio minuters promenadavstånd från Älvsjö Station med bussar och pendeltåg. Cykelavstånd till T-Centralen är cirka 45 minuter. Vid pendeltågsstationen ligger Älvsjö Centrum med butiker och service. 

  Parkering

  I Älvsjöstaden bor du enklast utan bil. Fastigheten får ett garage med ca 32 platser. Obs! Garaget hyrs ut  av Stockholm Parkering. Kontakta dem för att ställa dig i kö antingen via deras webbplats eller ring på telefon: 08-772 96 00, de har telefontid måndag–fredag 09.00–16.00.

  Uthyrning

  Cirka sju månader innan första inflyttningen finns lägenheterna för uthyrning via Bostadsförmedlingen.

  En tredjedel av lägenheterna hyrs ut via den interna kön som boende i allmännyttan i Stockholms stad har tillgång till, resten via den reguljära kön.

  För att kunna anmäla intresse för att en lägenhet måste du vara anmäld till bostadskön hos Bostadsförmedlingen.

  Lägenheterna hyrs ut etappvis

  Etapp 1 kan du anmäla intresse för mellan den 15-28 mars 2021 hos Bostadsförmedlingen.

  Etapp 2 kan du anmäla intresse för mellan den 16-29 augusti 2021 hos Bostadsförmedlingen. 

  Titta in i vår visningslägenhet

  Här kan du titta in i vår visningslägenhet.

  • Kabelverket 17
   • Antal lägenheter: 129
   • Antal våningar: 5-20
   • Antal hus: 3
   • Antal rum: 1-4
   • Balkong/uteplats: Ja
   • Hiss: Ja
   • Parkering/garage: Ja, 32 platser i garage
   • Adress: Kabelverksgatan
   • Arkitekt: AIX Arkitekter
   • Planerad inflyttning: 2021