• Jordkabeln 1, Älvsjöstaden

  Jordkabeln 1, Älvsjöstaden

  Älvsjöstaden är ett större stadsutvecklingsområde där Familjebostäder och JM bygger sammantaget cirka 2 00 bostäder i tre etapper. I Jordkabeln 1 bygger vi 144 lägenheter i fyra huskroppar. Jordkabeln 1 består av ett punkthus som är 13 våningar högt samt tre lamellhus som är tre, fem respektive sex våningar höga. Gården mellan husen är underbyggt med ett garage med 33 st p-platser. 

  Om lägenheterna

  Familjebostäders nyproduktion har hög kvalitet i materialval och inredning. Väggarna är vitmålade och golven är av parkett. Förvaringsmöjligheter varierar med lägenhetsstorlek. Större lägenheter har ibland klädkammare och alla lägenheter har garderober. Det finns även förvaringsutrymme i förrådslösningar på annan plats i fastigheten. Alla lägenheter har säkerhetsdörr. Alla lägenheter och hus uppfyller självklart bygg- och planlagens krav på tillgänglighet för människor med funktionsnedsättning.

  Köken har vit skåpinredning och är utrustade med induktionshäll, ugn och inbyggd mikro. Kyl och frys finns i alla lägenheter men varierar i storlek beroende på kökets yta. Diskmaskin finns. Dusch finns i alla lägenheter, med duschväggar av glas. Tvättstuga finns i fastigheten och alla badrum är förberedda för installation av tvättmaskin.

  All vår nyproduktion har fastighetsnära källsortering för förpackningar och tidningar. Här kan du också lämna grov- och elavfall. De allra flesta nyproduktioner har även matavfallsutsortering.

  Om området

  Älvsjöstaden är ett större stadsutvecklingsområde där Familjebostäder och JM bygger cirka 2 000 nya bostäder. I området har tidigare funnits industri- och kontorsverksamhet. Här finns närhet till butiker och service, kollektivtrafik och grönområden.

  Den tredje etappen är störst med en blandad bebyggelse av hyresrätter, bostadsrätter och studentlägenheter. Bostadsrätterna byggs av JM. Älvsjöstaden beräknas vara helt färdigbyggt 2024.

  Jordkabeln 1 ligger som en förlängning av de redan färdigbyggda kvarteren längs med Kabelverksgatan och består av fyra huskroppar. Från området är det ca tio minuters promenadavstånd från Älvsjö Station med bussar och pendeltåg. Cykelavstånd till T-Centralen är cirka 45 minuter. Vid pendeltågsstationen ligger Älvsjö Centrum med butiker och service. 

  Parkering

  I Älvsjöstaden bor du enklast utan bil. Fastigheten får ett garage med ett fåtal platser som hyrs ut av Stockholm parkering. 

  Uthyrning

  Cirka nio månader innan första inflyttningen finns lägenheterna för uthyrning via Bostadsförmedlingen.

  En tredjedel av lägenheterna hyrs ut via den interna kön som boende i allmännyttan i Stockholms stad har tillgång till, resten via den reguljära kön.

  För att kunna anmäla intresse för att en lägenhet måste du vara anmäld till bostadskön hos Bostadsförmedlingen.

  Lägenheterna hyrs ut etappvis.

  I nuläget finns ingen uppgift om när uthyrningen kan starta.

  • Jordkabeln 1, Älvsjöstaden
   • Antal lägenheter: 144
   • Antal våningar: 3-13
   • Antal hus: 4
   • Antal rum: 1-5
   • Balkong/uteplats: Ja
   • Hiss: Ja
   • Parkering/garage: 33 platser i garage
   • Adress: Kabelverksgatan/Jordkabelsgatan
   • Arkitekt: AIX Arkitekter
   • Planerad inflyttning: 2022 (första etappen)