• Drevvikshöjden, Ekberga 1, Farsta

  Drevvikshöjden, Ekberga 1, Farsta

  En dröm för många, en verklighet för dig! Nu kan du söka en av våra ungdomslägenheter i Drevvikshöjden i Farsta. I ett vackert område med ekbackar ovanför Drevviken och badplatsen Hökarängsbadet bygger Familjebostäder 203 ungdomslägenheter. 

  Ekberga 1 består av två huskroppar, en lägre del med 5 våningar och en höghusdel med 17 våningar. För att flytta in här behöver du vara mellan 18-25 år. Detta är också ett rökfritt boende.

  Om lägenheterna

  Familjebostäders nyproduktion har hög kvalitet i materialval och inredning. Väggarna är vitmålade och golven är av parkett. Alla våra ungdomslägenheter är utrustade med kök med vita luckor och bänkskiva av laminat. Badrum med dusch och toalett. Väggarna är kaklade med vitt kakel. Gemensam tvättstuga finns i fastigheten på Ekebergabacken 57 och 61.

  Förvaringsmöjligheter varierar med lägenhetsstorlek men alla lägenhetstyper utrustas med garderob. Här finns ett externt förråd som du når från de gemensamma balkongerna. Detta är ett kallförråd som inte lämpar sig att förvara textilier eller papper i. Alla lägenheter har säkerhetsdörr. Lägenheter och hus uppfyller självklart bygg- och planlagens krav på tillgänglighet för människor med funktionsnedsättning.

  All vår nyproduktion har fastighetsnära källsortering för förpackningar och tidningar. Här kan du också lämna grov- och elavfall. De allra flesta nyproduktioner har även matavfallsutsortering.

  Lägenhetsstorlekar

  Hus 22 (låghusdelen)  
  1 rok 29-35 kvm
  2 rok 40-45 kvm
  Hus 21 (höghusdelen)  
  1 rok 28-35 kvm
  2 rok 50 kvm

   

  Ungdomslägenheter

  För att kunna söka en bostad här behöver du vara mellan 18-25 år. Du får ett vanligt förstahandskontrakt när du flyttar in och kan bo här hur länge du vill. Så länge du betalar hyran och sköter dig som hyresgäst. Den enda begränsningen är om du vill byta din lägenhet med någon behöver personen som flyttar in också vara mellan 18-25 år.

  Rökfritt boende

  Detta är ett rökfritt boende. Det betyder att du inte får röka inomhus eller i allmänna utrymmen. Det är inte heller tillåtet att röka direkt utanför porten, utan du behöver gå en bit bort från huset. Du som bor här ansvarar även för att dina gäster följer dessa regler.

  Om området

  Drevvikshöjden ligger i ett mindre bostadsområde mellan Farsta Centrum och Sköndal Centrum. På marken idag finns Farsta Sjukhem som är under avveckling och som kommer att rivas för att ge plats åt nya bostäder. Området är vackert med ekar som bevaras och strax nedanför ligger sjön Drevviken och badplatsen Hökarängsbadet.

  Promenadavståndet till Farsta Centrum är cirka 15 minuter. Här finns ett stort utbud av butiker, restauranger och service. Sköndal Centrum ligger även det på cirka en kvarts promenadavstånd och här finns butiker och service. Med buss tar du dig på ca 5 minuter till Farsta Centrum där tunnelbana in till T-Centralen tar cirka 20 minuter. En station bort finns Farsta Strand med pendeltågsanslutning. Cykelavståndet från Ekebergabacken till T-Centralen är cirka 50 minuter. 

  Uthyrning

  För att kunna anmäla intresse för att en lägenhet måste du vara anmäld till bostadskön hos Bostadsförmedlingen och vara mellan 18-25 år.

  Den första etappen hyrdes ut 6-16 november 2020. Andra etappen var publicerad för intresseanmälan hos Bostadsförmedllingen mellan den 25 januari - 7 februari 2021.

  Titta in i en lägenhet

   

  • Perstorp Sköndal, ungdomslägenheter
   • Antal lägenheter: 203
   • Antal våningar: 5-17
   • Antal hus: 2
   • Antal rum: 1-2
   • Boarea kvm: 29-50
   • Balkong/uteplats: Ja gemensam
   • Hiss: Ja
   • Parkering/garage: Nej
   • Adress: Ekbergabacken 57, Ekebergabacken 61
   • Arkitekt: Arkipol
   • Planerad inflyttning: 2021
   • Planerad uthyrningsstart: 25 januari - 7 februari 2021