• Drevvikshöjden, Källvreten 4, Farsta/Sköndal

  Drevvikshöjden, Källvreten 4, Farsta/Sköndal

  Drevvikshöjden ligger vid Ekebergabacken mellan Farsta och Sköndal. I ett vackert område med ekbackar ovanför Drevviken och badplatsen Hökarängsbadet bygger Familjebostäder cirka ca 380 hyresrätter. I området har vi också byggt 202 ungdomslägenheter. I det här kvarteret bygger vi 64 hyresrätter i ett öppet kvarter med tre huskroppar.

  Om lägenheterna

  Familjebostäders nyproduktion har hög kvalitet i materialval och inredning. Väggarna är vitmålade och golven är av trestavsparkett i ek. I ett fåtal lägenheter  är golven av vitlaserad ekparkett. Förvaringsmöjligheter varierar med lägenhetsstorlek, alla lägenheter har garderober. Där det är en hel garderobsvägg går garderoberna upp till tak, där det är en ensam garderob gör det inte det för att de ska kunna flyttas lättare vid behov.  Det finns även oftast förvaringsutrymme i förrådslösningar på annan plats i fastigheten. Alla lägenheter har säkerhetsdörr. Lägenheter och hus uppfyller självklart bygg- och planlagens krav på tillgänglighet för människor med funktionsnedsättning.

  Köken har gråa köksskåp, där underskåpen är lite mörkare än överskåpen, och är utrustade med induktionshäll, ugn och fläkt. Bänkskivan och stänkskyddet är av laminat och diskbänk. Rostfria vitvaror med integrerad diskmaskin. Kyl och frys finns i alla lägenheter men varierar i storlek beroende på kökets yta. I överskåpen finns  en hylla för att ställa en mikro.

  Badrummen har stående vitt kakel och grått klinker på golvet. Dusch finns i alla lägenheter, med duschvägg av glas. Handfat med kommod och en spegel ovanför. Tvättstuga finns i något av husen i området. Alla badrum är förberedda för installation av tvättmaskin. Skåpen i badrummet ovanför tvättmaskinsplatsen är vita och bänkskivan av svart laminat. Gästtoalett finns i fyror, de har vita målade väggar och kakel ovanför handfatet och ett badrumsskåp.

  Beslag som handtag och krokar i lägenheten är i mattsvart metall, från hatthyllan i hallen, krokar i badrummet till handtagen på garderober och köksskåpen. Även duschväggens ram är svart för att matcha övrig inredning. 

  Fönsterbänkar är av kalksten.

  All vår nyproduktion har fastighetsnära källsortering för förpackningar och tidningar. Här kan du också lämna grov- och elavfall. Alla nyproduktioner har även matavfallsutsortering.

  För att se utrustning i din lägenhet, se ditt bofaktablad! Eventuella förändringar kan ske under projektets gång. 

  Om området

  Drevvikshöjden ligger i ett mindre bostadsområde mellan Farsta Centrum och Sköndal Centrum. Här fanns tidigare Farsta Sjukhem som har fått ge plats till nya bostäder. Området är vackert med ekar som bevaras och strax nedanför ligger sjön Drevviken och badplatsen Hökarängsbadet.

  Promenadavståndet till Farsta Centrum är cirka 15 minuter. Här finns ett stort utbud av butiker, restauranger och service. Sköndal Centrum ligger även det på cirka en kvarts promenadavstånd och här finns butiker och service. Med buss tar du dig på ca 5 minuter till Farsta Centrum där tunnelbana in till T-Centralen tar cirka 20 minuter. En station bort finns Farsta Strand med pendeltågsanslutning. Cykelavståndet från Ekebergabacken till T-Centralen är cirka 50 minuter.

  I omårdet har det byggts en ny fristående förskola och en förskola i ett av de nya bostadshusen i närheten finns vid inflyttningen.

  Inte så många parkeringsplatser i området

  Det finns inte många parkeringsplatser i området, så det kan vara svårt att hitta parkering om du kör bil. När vi bygger nya bostadsområden har vi samma ambitioner som Stockholm stad: att biltrafiken ska minska och att fler ska resa kollektivt. Vi hoppas att du också ska trivas med det.

  Det finns garageplatser i grannkvarteret Källvreten 3, som även boende i Källvreten 4 kan hyra via Stockholm parkering.

  Uthyrning

  Cirka nio månader innan första inflyttningen finns lägenheterna för uthyrning via Bostadsförmedlingen.

  En mindre del av lägenheterna hyrs ut via den interna kö som boende i allmännyttan i Stockholms stad har tillgång till, resten via den reguljära kön.

  För att kunna anmäla intresse för att en lägenhet måste du vara anmäld till bostadskön hos Bostadsförmedlingen.

  Lägenheterna finns för intresseanmälan hos Bostadsförmedlingen mellan den 14- 23 april 2023.

     • Kontakt
  • Har du frågor?
   Mejla mig
   Thomas Bergström
   Marknadskommunikatör

  • Drevvikshöjden, Källvreten 4, Farsta
   • Antal lägenheter: 64
   • Antal våningar: 3-9
   • Antal hus: 3
   • Antal rum: 1-4
   • Boarea kvm: 41-97
   • Balkong/uteplats: Ja.
   • Hiss: Ja.
   • Parkering/garage: Nej
   • Adress: Källvretsslingan 19, Åbrovägen 21, Åbrovägen 25
   • Arkitekt: Arkipol
   • Planerad inflyttning: 2023-2024
   • Planerad uthyrningsstart: februari-mars 2023