• Bjurö (etapp 1), Nordmarksvägen, Farsta Strand

  Bjurö (etapp 1), Nordmarksvägen, Farsta Strand

  Bjurö ligger vid Nordmarksvägen och Ullerudsbacken i Farsta Strand. Här planerar vi för ca 230 nya hyresrätter, varav 92 blir inom ramen för satsningen Stockholmshusen.

  Om lägenheterna

  Stockholmshusen är ett sätt för oss att både bygga vackra och väl genomtänkta bostäder där upprepning i sig blir en kvalitet. Tanken är att vi ska bygga många Stockholmshus runt om i staden. Här finns välplanerade lägenheter i fyra punkthus.

  Familjebostäders nyproduktion har hög kvalitet i materialval och inredning. Väggarna är vitmålade och golven är av parkett. Förvaringsmöjligheter varierar med lägenhetsstorlek, men alla lägenheter har garderober samt förrådet i lägenheten. Alla lägenheter har säkerhetsdörr. Lägenheterna och husen uppfyller självklart bygg- och planlagens krav på tillgänglighet för människor med funktionsnedsättning.

  Köken har vit skåpinredning och är utrustade med spis med glaskeramikhäll och fläkt med brandsläckare. Arbetsbänk i grå laminat med vitt kakel ovanför. Kyl och frys finns i alla lägenheter men varierar i storlek beroende på kökets yta. Köket är också förberett för installation av diskmaskin.

  Dusch finns i alla lägenheter. Vita kaklade väggar i 20x20 cm med golv av grått klinker 10x10 cm. Alla lägenheter har en egen tvättmaskin och torktumlare inne i lägenheten, beroende på platsen i badrummet är det ibland en kombimaskin. Här finns ingen gemensam tvättstuga. Alla lägenheter har balkong eller uteplats. För dig som cyklar finns här bra cykelförvaring men också plats att fixa med cykeln.

  All vår nyproduktion har fastighetsnära källsortering för förpackningar och tidningar. Här kan du också lämna grov- och elavfall. De allra flesta nyproduktioner har även matavfallsutsortering.

  Om området

  Stadsdelen Farsta Strand fick sitt namn 1963 och huvuddelen av bebyggelsen är uppförd från 60-talet och framåt. Här finns närhet till butiker och service, kollektivtrafik och grönområden.

  Från Nordmarksvägen/Ullerudsbacken är det ett par minuters promenadavstånd till Farsta Strands centrum. I närheten finns även Farsta Centrum med ett stort utbud av butiker, restauranger och service. Tunnelbanans gröna linje tar dig till T-Centralen på cirka 25 minuter och med pendeltåget tar samma resa cirka 15 minuter. Cykelavståndet till T-Centralen är cirka 50 minuter.

  Här bor du enkelt utan bil

  Kvarteret Bjurö ligger nära både tunnelbanan och pendeltåget. Därför bygger vi här ett kvarter med goda möjligheter till att cykla och åka kollektivt. Det finns en fungerande bilpool redan när du flyttar in. Här kommer du också att få tillgång till en cykelpool för att kunna använda lådcyklar. I ett av husen finns det en plats för både fixa med cykeln och spola av den när den är smutsig. Vi bygger inga parkeringsplatser i detta kvarter.

  Uthyrning

  Cirka nio månader innan första inflyttningen finns lägenheterna för uthyrning via Bostadsförmedlingen.

  För att kunna anmäla intresse för att en lägenhet måste du vara anmäld till bostadskön hos Bostadsförmedlingen.

  Uthyrningen beräknas ske 6-20 november 2020.

   

  • Bjurö
   • Antal lägenheter: 92
   • Antal våningar: 6
   • Antal hus: 4
   • Antal rum: 2-3
   • Boarea kvm: 55-75
   • Balkong/uteplats: Ja
   • Hiss: Ja
   • Parkering/garage: Nej
   • Adress: Nordmarksvägen
   • Arkitekt: ÅWL Arkitekter, Anna Månsson
   • Planerad inflyttning: 2021
   • Planerad uthyrningsstart: 6-20 November 2020