Till InnehÄll

 • Banken, Hägerstensåsen

  Kvarteret Banken ligger vid tunnelbanestation Hägerstensåsen, röd linje mot Fruängen. Här bygger Familjebostäder  99 nya hyresrätter. 33 av dessa blir i form av kollektivhus.

  Om lägenheterna

  Familjebostäders nyproduktion har hög kvalitet i materialval och inredning. Väggarna är vitmålade och golven är oftast i trä i vardagsrum. Förvaringsmöjligheter varierar med lägenhetsstorlek. Större lägenheter har ofta klädkammare och alla lägenheter har garderober. Det finns även oftast förvaringsutrymme i förrådslösningar på annan plats i fastigheten. Alla lägenheter har säkerhetsdörr. Alla lägenheter och hus uppfyller självklart bygg- och planlagens krav på tillgänglighet för människor med funktionsnedsättning.

  Köken har vit skåpinredning och är utrustade med spis med glaskeramikhäll och fläkt med brandsläckare. Kyl och frys finns i alla lägenheter men varierar i storlek beroende på kökets yta. Köket är också förberett för installation av diskmaskin.

  Dusch finns i alla lägenheter, de större är utrustade med badkar. Tvättstuga finns i fastigheten och alla badrum är förberedda för installation av tvättmaskin.

  De rymliga balkongerna får ett sobert frostat glasräcke, som både släpper igenom ljus men ändå skapar lite avskildhet.

  All vår nyproduktion har fastighetsnära källsortering för förpackningar och tidningar. Här kan du också lämna grov- och elavfall. De allra flesta nyproduktioner har även matavfallsutsortering.

  I kollektivhuset som byggs närmast tunnelbanan kommer det att finnas gemensamhetsytor (kök och ev. aktivitetsrum) för kollektivhusföreningen.

  Bil- och cykelparkering

  När vi bygger nytt följer vi stadens mål  och riktlinjer om parkeringar för bilar i området. Hela Stockholm arbetar för ett minskat bilberoende och i kollektivtrafiknära lägen bygger vi med få parkeringsplatser för bilar.

  Fler och fler stockholmare väljer att cykla så här kommer vi att bygga ordentligt med cykelparkeringar. Sammanlagt blir det cirka 245 platser för cyklar på 99 lägenheter. Det ger varje hushåll plats för 2,5 cyklar.

  Om området

  Stadsdelen Hägerstensåsen är uppvuxen på 40- och 50-talen. Från kvarteret Banken är det promenadavstånd till tunnelbanans röda linje som på cirka 15 minuter tar dig till T-centralen. Cykelavståndet till T-Centralen är cirka 35 minuter. Även bussar trafikerar området. I området finns matbutik och till närmaste centrumanläggning, Liljeholmstorget Galleria, är det cirka 5 minuter med tunnelbana. Från Liljeholmen ansluter tvärbanan som snabbt tar dig till pendeltåget vid Årstadal.

  Uthyrning

  Förmedlingen av de vanliga hyresrätterna sker via Bostadsförmedlingen. För att kunna anmäla intresse för att en lägenhet måste du vara anmäld till bostadskön hos Bostadsförmedlingen. 

  Cirka nio månader före inflyttning hyrs lägenheterna ut via Bostadsförmedlingen i Stockholm. Datum för uthyrningen är i dagsläget inte bestämt.

  Bo i kollektivhuset

  Vill du bo i ett engagerat boende med en större gemenskap än i en vanlig hyresrätt? Då kanske kollektivhus kan vara något för dig? Familjebostäder har i planeringen av detta hus med 33 lägenheter haft kontakt med Kollektivhusföreningen Kombo som har hjälpt oss att tycka till om hur huset ska utformas. Föreningen kommer också sköta fördelningen av lägenheterna i kollektivhuset. För att bo kollektivt krävs det att du är villig att engagera dig mera i ditt boende och göra vissa uppgifter tillsammans med dina grannar. Den gemensamma matlagningen är något som alla behöver delta i. Läs mer om vad som kommer att gälla för just detta hus, eller anmäl intresse för att bo här via länken till Kollektivhusföreningen Kombo.

   

  • Fakta
   • Antal lägenheter: 99
   • Antal våningar: Upp till 8 våningar
   • Antal hus: 4
   • Antal rum: 1-4
   • Balkong/uteplats: Ja
   • Hiss: Ja
   • Parkering/garage: 25 på gatumark, varav 2 för bilpool.
   • Adress: Parkmarken mellan Inteckningsvägen och Personnevägen
   • Arkitekt: Tyréns
   • Planerad inflyttning: 2021
   • Planerad uthyrningsstart: ej fastställt