• Algoritmen, Hagastaden

  Algoritmen, Hagastaden

  I Hagastaden växer en helt ny stadsdel fram central i Stockholms innerstad. Här planerar Familjebostäder att bygga cirka 178 nya hyresrätter, flera restauranger, butiker och en förskola.

  Om lägenheterna

  Familjebostäders nyproduktion har hög kvalitet i materialval och inredning. Väggarna är vitmålade och golven av vitpigmenterad askparkett. Förvaringsmöjligheter varierar med lägenhetsstorlek. Större lägenheter har ibland klädkammare och alla lägenheter har garderober, på vissa ställen finns skjutdörrsgarderober. Det finns även förvaringsutrymme i förrådslösningar på annan plats i fastigheten. Alla lägenheter har säkerhetsdörr. Alla bostäder och hus uppfyller självklart bygg- och planlagens krav på tillgänglighet för människor med funktionsnedsättning.

  Köken har vit skåpinredning och är utrustade med induktionshäll och inbyggd varmluftsugn. Köksfläkt med integrerad brandsläckare. Kyl och frys finns i alla lägenheter men varierar i storlek beroende på kökets yta. Köket har inbyggd mikro och diskmaskin (bredden varierar beroende på kökets utformning).

  Badrummen ha gråsvart klinker på golven och vitt kakel på väggarna.  Dusch med glasväggar i frostat glas. Handfat med kommod i vitt och spegelskåp med belysning. Handdukstork i vitt finns på väggen. Badrummen har lägre takhöjd än lägenheten i övrigt. Tvättstuga finns i fastigheten och alla badrum är förberedda för installation av tvättmaskin.

  All vår nyproduktion har fastighetsnära källsortering för förpackningar och tidningar. Här kan du också lämna grov- och elavfall. De allra flesta nyproduktioner har även matavfallsutsortering.

  Dina taklampor behöver nya kontakter

  Våra lägenheter är byggda efter den allra senaste elstandarden. Det betyder att du behöver byta kontakterna på dina taklampor för att dessa ska fungera vid inflyttningen. Tänk på detta om du köper nya taklampor till din lägenhet.

  Brandsäkert hem

  Vi bygger våra lägenheter enligt konceptet brandsäkert hem. Det betyder att du har en köksfläkt med släckutrustning som också stänger av spisen vid brand. Brandvarnare som går på el. Brandsläckare och brandfilt är monterat i hallen när du flyttar in.

  Lägenhetsstorlekar

  Antal rum Antal lägenheter Kvadratmeter
  1 rok 64 st 30-44
  2 rok 75 st 46-70
  3,5 rok 13 st 70-88
  4 rok 22 st 92-105
  5 rok 4 st 117

  Rundtur i en lägenhet

  Tänk på att detaljer kan skilja sig från verkligheten då detta är en digital visualisering av en lägenhet i kvarteret Algoritmen.

  Om området

  Hagastaden växer just nu fram som en förlängning av Vasastaden. Här möts stenstaden med en ny modern stadsdel som byggs ihop med Solna. Centrum i området blir dels Norra Stationsgatan och den nya parken som byggs längs Hagaesplanaden. Kvarteret Algoritmen ligger i förlängningen av Dalagatan. I bottenvåningen kommer det att bli två restauranger ut mot Norra Stationsgatan. I övrigt finns lokaler för butiker och caféer. 

  Lev sommarlivet i solen bland takåsarna

  Varje trapphus har tillgång till en egen takterrass. Här finns bänkar, bord och planteringar som ger möjlighet till ett mysigt utomhusliv i solen under sommarmånaderna.

  Innergården kommer att användas av förskolans barn under dagtid. Här finns lekutrustning och sandlåda som kan användas när förskolan inte har sin verksamhet igång.

  Bo enkelt utan bil

  Här bor du allra enklast utan bil. Du bor i stadens centrum med kommunikationer runt hörnet. Hagastaden får även en ny tunnelbana framöver när gula linjen börjar trafikera sträckan Odenplan-Solna. Huset är förberett för många cykelparkeringsplatser. Under gården bygger vi ett garage med ca 63 bilplatser. Garaget kommer tas i bruk först när hela projektet är inflyttat. I garaget finns även en bilpool med flera bilar. 

  BOKA BIL 

  När du använder bilpoolen betalar du för sträckan du kör. Bokningen gör du via M-appen.

  Så här kommer du igång:
  1. Ladda ner M på App Store eller Google Play.
  2. Registrera dig.
  3. Fyll i kampanjkoden som du har fått via mejl. Välj medlemskap Lagom.
  4. Boka din första resa.

  Har du några frågor?
  Kontakta M på info@m.co eller telefon 0771-590 600.

  Uthyrning

  All förmedling sker via Bostadsförmedlingen. För att kunna anmäla intresse för att en lägenhet måste du vara anmäld till bostadskön hos Bostadsförmedlingen. Lägenheterna hyrs ut etappvis.

  Första etappen med 72 lägenheter finns för intresseanmälan hos Bostadsförmedlingen mellan den 24 juli till 7 augusti 2019.

  Andra och sista etappen finns för intresseanmälan hos Bostadsförmedlingen mellan den 3 oktober till 15 oktober 2019.

  Konstnärlig gestaltning

  Familjebostäder arbetar alltid med konst i vår nyproduktion. I kvarteret Algoritmen har vi valt att använda två konstnärer som har fått varsin del att gestalta. Tillsammans med Stockholm konst arbetar vi för att det konstnärliga uttrycket ska hålla en hög kvalitet och skapa en identitet och stolthet hos våra framtida hyresgäster.

  Entréer och fasader

  Här gavs uppdraget till Ida Person som har skapat konstverk av kakel i geometriska former. Varje entré ges en "egen färg" för att snabb skapa igenkänning. Det finns även en nisch utomhus som kommer att få en utsmyckning av kakel.

  "När jag har skissat inför entréverken har mitt arbetsnamn varit övervakningsmaskotar. Jag vill framför allt att verken ska vara varma, ha behagliga färgskiftningar och vara vilsamma väktare i rummet. Men med de punkter i verken som kan läsas som ögon /kamera vill jag också att de ska påminna om ögon som jämt är med oss. Ögat i mobiltelefonen/datorn som kartlägger oss, ögat i sociala normer som kan innebära bedömning och disciplinering." berättar Ida Persson om sitt verk.

  Cykelgränd

  I huvudentrén från Norra Stationsgatan finns en lång gång som leder till cykelrum, återvinningsrum, tvättstugor, och källarförråd. Tanken var här att skapa en spännande miljö av en yta som kommer att användas dagligen av många boende. Uppdraget gick till Sam Siwe, som har valt att dela upp gången till mer lättillgängliga rum.

  "Tyngdpunkten i den konstnärliga gestaltningen av Cykelgränd ligger i entréerna, detta för att skapa en inbjudande och intressant inledning av utrymmet. Takhöjden är högre vilken understryks av att mitt kakel sträcker sig från golv till tak. I ytan täckt av kakel placeras även keramikplattor med reliefverkan med samma glasering som kaklet. I väggarna placeras ett vitrin på varje vägg. Inuti vitrinen visas aluminiumskulpturer belysta med lampor monterade i glasbubblor i olika färger. Ledstängerna i entrén får specialgjorda konsoler i gjuten aluminium, samma material som skulpturerna i vitrinen. Även formen och utförandet på dem knyter samman med skulpturerna i vitrinen." berättar Sam Siwe om konsten som kommer att placeras i gången in mot cykelrummet.

  • Algoritmen, Hagstaden
   • Antal lägenheter: 178
   • Antal våningar: 7-11
   • Antal hus: 2
   • Antal rum: 1-5
   • Boarea kvm: 30-117
   • Balkong/uteplats: Vissa lägenheter
   • Hiss: Ja.
   • Parkering/garage: ca 63 garageplatser
   • Adress: Norra Stationsgatan, Dalagatan, Hagaesplanaden, Lise Meitners Gata
   • Arkitekt: Brunnberg & Forshed
   • Planerad inflyttning: November 2019 till augusti 2020
   • Planerad uthyrningsstart: 2019