Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Sockenstugan i Skarpnäck, 40+

Kollektivboendet Sockenstugan är för dig som fyllt 40 år och vars eventuella barn är utflugna.

Sockenstugan i Skarpnäcksgård

Kollektivboendet Sockenstugan ligger på Stadsrådsvägen 7 i Skarpnäcksgård. I Sockenstugan är det nära till både tunnelbana, buss och Nackareservatets grönområden. Närmaste t-banestation och centrum är Kärrtorp. På den stora, vackra gården finns odlingslotter, gräsmattor och en gemensam köksträdgård där man odlar grönsaker och örter. Trädgårdsskötsel, deltagande i matlag och städning av gemensamma utrymmen är obligatoriska arbetsuppgifter för alla boende. Var fjärde vecka, måndag till fredag, lagar matlagen middagsmaten till husets boende och gäster. I huset finns också frivilliga och spontana arbetsgrupper som bland annat sköter husets bibliotek och planerar olika aktiviteter som musik och filmkvällar.

I dag bor det nästan 50 personer i Sockenstugan, både yrkesarbetande och pensionärer. Strävan är att ha både en jämn köns- och ålderssammansättning.

Ett villkor för boende och medlemskap i kollektivhusföreningen Sockenstugan är att man fyllt 40 år och att eventuella barn är utflugna. Man ska också delta i det gemensamma arbetet.

Fakta

Antal lägenheter: 44, från ettor på 31 kvm till treor på 72 kvm, varje bostad har badrum och ett fullt utrustat, men lite mindre kök. 

Gemensam yta: 436 kvm, fördelad på, storkök, matsal, allrum med bibliotek, gästrum, kontor, förråd, syrum, snickarverkstad, motionsrum, bastu och blomvårdsrum.

Hur får jag lägenhet

För att kunna få en lägenhet i Sockenstugan, måste du vara medlem i kollektivhusföreningen. När en lägenhet blir ledig får du möjlighet att anmäla ditt intresse. Kollektivhusföreningen föreslår sedan en hyresgäst som prövas av Familjebostäder.