Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Om din hyresavi

Din hyresavi innehåller många olika begrepp. Här reder vi ut dessa och du kan också se ett exempel på hur en avi kan se ut.

Toppen av en ny hyresavi med vissa begrepp markerade och förklarade.

Du kan öppna hela exempelavin som en pdf längst ner på sidan.

Du har ett internt kundnummer och ett nytt avtalsnummer. Till dessa hör alla "objekt" du hyr av Familjebostäder.

Vad betyder...?

Internt kundnummer – ett personligt nummer som du kan använda i dina vardagliga kontakter med kundservice. Du kan också välja att uppge ditt personnummer eller organisationsnummer. På din hyresavi syns endast ett internt kundnummer. Det är alltid det interna kundnumret på hyresgäst 1 på ett avtal som står på avin.

Vill du ansöka om autogiro så är det ditt interna kundnummer som ska användas.

Avtalsnummer – ett nytt nummer som samlar alla "objekt" du hyr av oss. Ett objekt kan vara en lägenhet, en parkering, ett förråd eller en lokal. 

Objektnummer – alla "objekt" du hyr av oss har ett eget objektnummer.

OCR-nummer – ett referensnummer som identifierar en betalning. Tänk på att använda rätt OCR-nummer, det är viktigt för att din hyresbetalning ska komma fram.

Ören avrundas enligt standard

Det nya systemet följer en standardiserad öresavrundning på varje objektrad. Det innebär att 1-49 öre avrundas nedåt och 50-99 öre avrundas uppåt. Förut har beloppen alltid avrundats nedåt. Därför kan totalbeloppet från och med september skilja sig åt med någon krona jämfört med tidigare.

Till dig med autogiro

Du som betalar din hyra med autogiro får inte en hyresavi skickad varje månad, men du kan se avin på Mina sidor. Vid hyresförändring eller om det finns särskild information från oss får du en avi i brevlådan. På din avi kommer det istället för ett totalbelopp längst ner att stå "makulerad".