Familjebostäders logotyp
Familjebostäders logotyp

Sol, sommar, semester

4 juli 2024
Ha en riktigt skön sommar – utan tråkiga överraskningar. Vi ses på Mina sidor i sommar! Under semesterveckorna kan det ta lite längre tid än vanligt innan fel som inte är så brådskande är åtgärdade.
Personer som pratar och äter en måltid utomhus. Vimplar är upphängda och de ser ut att ha trevligt.

Foto: Johnér bildbyrå

På sommaren ökar tyvärr inbrott och bedrägerier. Håll gärna koll i huset tillsammans med grannarna, hjälp varandra att vattna blommor och ta in posten när någon är bortrest.

  • Se till att fönster, balkongdörr och port är stängda ordentligt när du går hemifrån.
  • Om du känner dig misstänksam när någon ringer på – be om legitimation. Du kan ringa kundservice för att kolla om en person kommer från oss. Använd aldrig BankID och lämna aldrig ut koder eller bankuppgifter när någon ringer dig. Läs mer på polisen.se/bedrageri.
  • Ska du vara borta en längre tid? Tänk på att inte berätta det på sociala medier. Töm kylskåp och fruktskålar på sådant som blir dåligt och kom ihåg att ta ut soporna.
  • Se till att du har en hemförsäkring som täcker inbrott, brand och vattenskador.
  • Har du fått vägglöss eller andra skadedjur? Kontakta genast Anticimex på 075-245 10 00 eller anticimex.se. Vi står för kostnaden. Läs mer om sanering av skadedjur på familjebostader.com/skadedjur.

Vi ses på Mina sidor

Här når du felanmälan och andra e-tjänster dygnet runt. Under semesterveckorna kan det ta lite längre tid än vanligt innan fel som inte är så brådskande är åtgärdade.Tack för ditt tålamod!

familjebostader.com/fixafelet finns filmer som visar hur du löser många vanliga saker själv.

Njut på gård och balkong

Några saker att tänka på:

  • Gården är trevligast ren och snygg. Kom ihåg att plocka upp efter dig!
  • Ha gärna kul, men tänk på grannarna. Håll nere ljudnivån så att du inte stör i onödan.
  • Cigarettrök sprider sig lätt till grannen om du röker på balkongen eller i närheten av huset.
  • Grillat är gott! Tänk på att först kolla med brandförsvaret om det är eldningsförbud, och vilken sort. Om det är skärpt eldningsförbud får du inte grilla alls med kol/ved. Av brandsäkerhetsskäl får du aldrig grilla nära husvägg, på altan eller balkong. Det gäller även elgrillar.
Senast uppdaterad 4 juli 2024

Relaterat innehåll