Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

TV

Du som bor i hus byggt 2007 eller senare och som endast har fiber, ser på tv via det. Du har tillgång till basutbudet vid Telia. Innan du flyttar in behöver aktivera tv-tjänsten. Om du bor i ett äldre hus, byggt före 1 juli 2007, har du tillgång till basutbudet via Tele2.

Tre barn ser på tv

Idag tittar vi på tv på ett annat sätt än för några år sedan. Både hela program och klipp finns tillgängliga i kanalbolagens play-tjänster, där man kan se dem när det passar en själv bäst. Utbudet av sändningar som säljs styckvis, pay-per-view, ökar också, exempelvis sportevenemang. Dessa funktioner nås huvudsakligen via internet.

Vi tittar idag på tv på många fler ställen än bara på själva tv-apparaten. Det kan även vara via datorn, telefonen eller surfplattan. Idag finns olika typer av digitalboxar med tjänster där man till exempel kan hyra film, eller se program på andra tider än när de sändes.

Du behöver en digitalbox

Eftersom kanalerna sänds digitalt får du bästa ljud och bild i din tv. Installationen är enkel och tv-leverantören förser dig med digitalbox och annan utrustning som behövs. Precis som vid de digitala sändningarna i marknätet måste varje tv ha en egen box som kopplas till bredbandsuttaget med en datakabel. Boxarna är kodade så att det bara är tv-leverantörens egna boxar som fungerar till just den leverantörens kanalutbud.

Det går alltså inte att köpa en digitalbox i en elektronikaffär och använda den för bredbands-tv. Oftast har leverantörerna av tv-tjänster bra erbjudanden på köp av boxar i samband med att du tecknar abonnemang.

Fördelar med tv via fibernätet

  • Med tv via fibernätet är sändningarna alltid digitala för bästa kvalitet på ljud och bild.
  • Du kan ta del av tjänster som spel, hyrfilm, pay-per-view, till exempel högprofilerande sportevenemang. Allt direkt i din tv-apparat.
  • Allt fler leverantörer samlar sitt utbud på play-tjänster som gör att du kan titta på dina favoritprogram när det passar dig när som helst på dygnet.