Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Bredband

Du vet väl om att du har tillgång till supersnabbt fibernät i din lägenhet?

Kvinna som surfar

Via det kan du få TV-upplevelser i världsklass, internet med hastigheter upp till 1 Gbit/s och telefoni. Bredbandsuttagen i din lägenhet ersätter helt enkelt både telefonjacket och tv-uttaget.

Via fibernätet kan du ta del av mängder av olika tjänster. De tillhandahålls av många olika leverantörer som du kan välja mellan eftersom Familjebostäders fibernät är öppet.

Allmänt

Familjebostäder har byggt ut fibernätet och alla som bor hos oss har möjlighet att använda bredband via fiber. Det är den bästa tekniken idag för ett snabbt och säkert bredband. I alla våra områden har vi byggt ett lägenhetsnät där bredbandsskåpet ofta sitter i hallen och det finns bredbandsuttag i samtliga rum (utom i västerort som var först ut där det endast finns ett uttag i varje lägenhet).

Mer än internet

Bredbandsuttagen i din lägenhet ersätter enkelt både telefonjacket och tv-uttaget. Via fibernätet kan du ta del av mängder av olika tjänster. Fibertekniken har i princip obegränsad kapacitet och i dagsläget utnyttjar vi endast en bråkdel av den. Vårt bredband är byggt för att klara framtidens behov.

Fibernätet - tre nivåer

Fibernätet – infrastrukturen

I botten finns den fysiska infrastrukturen, själva fibernätet. Det är Stockholms stad via Stokab som har byggt och äger fibernätet – stadsnätet.

Kommunikationsoperatören

På nästa nivå finns Kommunikationsoperatören Zitius som ägs av Telia. Kommunikationsoperatören gör det möjligt att använda nätet för datatrafik. Eftersom Familjebostäder har ett öppet nät kan du själv välja vilken tjänsteleverantör du vill av dem som finns anslutna till kommunikationsoperatören.

Tjänsteoperatören

Det är här du som kund kan göra dina val. Det är via din tjänsteleverantör som du väljer dina tjänster, tex bredband, tv och telefoni. Du tecknar själv avtal och betalar bara för de tjänster som du väljer att använda. Tjänsterna aktiveras så snart du har avtalat med någon av leverantörerna om en viss tjänst.

Illustration som visar hur du kopplar in bredband i hus byggda efter 2007

Koppla in bredband i hus byggda efter 2007

Här ser du hur du kopplar in ditt bredband i hus byggda efter 2007.

Illustration som visar hur du kopplar ihop bredbandet i skåpet i hallen i hus byggda före 2007

Koppla in bredband i hus byggda före 2007

Här ser du hur du kopplar in ditt bredband i hus byggda före 2007.