Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

TV, telefoni och bredband

Familjebostäders bredbandsnät ger dig fler valmöjligheter när det gäller internet, telefoni och tv-tjänster.

Bredband

Nu får du bästa tänkbara anslutning till internet med en tillförlitlig internetuppkoppling via fiberkabel med upp till 1 Gbit/sekund i båda riktningarna. Oavsett om du spelar spel, laddar ner stora filer, arbetar hemifrån eller bara använder internet till att betala räkningar, finns det tjänster som passar just ditt behov.

I våra hus som är byggda 2007 eller senare har vi bara installerat fibernät. Det betyder att du inte får tv via kabel-tv eller har ett analogt telefonjack. Du ser istället på tv och ringer via bredbandet.

Fördelar med att ha internet i bredbandsuttaget:

Nätet är byggt för bredband, vilket ger dig bästa kvalitet och högsta hastighet. Prisvärda tjänster. Inga startavgifter på internetabonnemang och korta bindningstider. Stort urval av leverantörer, enkelt att byta om du inte blir nöjd.

Telefoni

Ett bra sätt att ringa billigare är att använda bredbandsuttaget i stället för telefonjacket. Bredbandstelefoni, eller IP-telefoni som det också kallas, fungerar på samma sätt som vanlig telefoni. Allt du behöver är en liten dosa som du kopplar in mellan din telefon och bredbandsuttaget, samt ett internetabonnemang via bredbandsnätet.

Så här fungerar bredbandstelefoni:

Du kan ringa och surfa samtidigt. Du kan använda din befintliga telefon om det är en knapptelefon. Har du en dator kan du ringa via den om du installerar en särskild programvara. Du väljer själv om du vill ha kvar ditt gamla telefonnummer (mot en avgift) eller om du vill ha ett nytt.

OBS! Vissa typer av trygghetslarm fungerar mindre bra ihop med bredbandstelefoni. Har du ett sådant så kontrollera först funktionen med din larmoperatör, innan du byter abonnemang.

TV

Via bredbandsuttaget har du också möjlighet att få dina tv-kanaler digitalt. Den tv-leverantör du väljer förser dig med digitalbox och annan nödvändig utrustning. Installationen är enkel. Digitalboxen ansluts till tv-apparaten med en SCART- eller HDMI-kabel. Precis som vid de digitala sändningarna i marknätet krävs en digitalbox till varje tv-apparat. För att kunna få tv via bredbandsuttaget måste du också ha ett internetabonnemang i vårt nät.

I våra hus som är byggda 2007 eller senare (som endast har fiber) ingår en digital-box i lägenheten. Den gör att du kan se på basutbudet på tv. Boxen tillhör lägenheten och lämnas kvar även om du flyttar.

Det finns många fördelar med digital-tv:

Digitala sändningar ger bättre ljud och bild. Du får tillgång till tjänster som spel, hyrfilm och köp av enskilda program, exempelvis sportsändningar, direkt till din tv. Du kan också se program i efterhand.

Tänk på det här när du flyttar till nybyggt

Du som flyttar till ett hus som är byggt 2007 eller senare behöver tänka på några saker inför din flytt. Vi har enbart fiber i huset vilket gör att du ringer, ser på tv och surfar via bredbandet. Har du ett vanligt telefon- eller bredbandsabonnemang behöver dessa göras om till IP-abonnemang. Kabel-tv abonnemanget kan inte heller flyttas med, utan du behöver teckna ett nytt abonnemang för IP-tv. Läs mer på zmarket.

 

Kvinna som surfar

Bredband

Du vet väl om att du har tillgång till supersnabbt fibernät i din lägenhet?

Tre barn ser på tv

TV

Du som bor i hus byggt 2007 eller senare och som endast har fiber, ser på tv via det. Du har tillgång till basutbudet vid Telia. Innan du flyttar in behöver aktivera tv-tjänsten. Om du bor i ett äldre hus, byggt före 1 juli 2007, har du tillgång till basutbudet via Tele2.

Sitter och håller på med telefonen

Telefoni

Bor du i ett hus byggt efter 2007 har du inte ett vanligt telefonjack i din lägenhet. Då ringer du istället via Ip telefoni via fibernätet. Du som bor i ett äldre hus har ett vanligt telefonjack och kan ringa via det analoga nätet.