Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Trygga områden

För att säkerställa att du som bor hos oss ska kunna känna dig trygg i din boendemiljö samarbetar vi med hyresgästförening, stadsdelsförvaltning och polis i många av våra områden.

Trygghetsvandring i Rinkeby

Alla fastigheter och områden ronderas regelbundet av Familjebostäders personal för att upptäcka akuta fel. Det kan vara lampor som har slocknat, dörrar som står på glänt eller redskap på lekplatser som gått sönder. Allt åtgärdas så snabbt som möjligt för att boendemiljön ska vara trivsam och trygg.

Rätt belysning

Rätt belysning är viktigt för att skapa trygghet. Därför kontrollerar vi regelbundet belysningen i våra områden. Vi arbetar också med att förstärka belysningen där det behövs för att minska mörka ytor och passager i boendemiljön.

Trygghetsvandringar och trygghetsmöten

I många av våra områden arrangeras trygghetsvandringar och trygghetsmöten. Då träffas boende, närpolis, representanter från stadsdelsförvaltningen och personal från Familjebostäder. Tillsammans identifierar man platser i området som upplevs som otrygga.

Ta hjälp av oss vid störningar

Att bo i flerfamiljshus kräver både hänsyn och tolerans för andras sätt att leva. Men ibland kan det bli för mycket ljud och störningar. Om du av någon anledning inte kan hantera situationen själv kan du ta hjälp av oss.