Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Stadsodling = gemenskap + egenodlat

Vi har stadsodlingar i Fagersjö, Larsboda, Farsta strand, Tallkrogen, Rinkeby, Tensta och Västertorp. I år öppnar vi upp två nya odlingar i Farsta Strand, två i Tallkrogen, en i Enskede Gård och en i Rågsved.

Tredelad bild med äppelgrenar, prunkande odlingslådor och gröna tomater på planta.

Våra stadsodlingar ska vara till glädje både för hyresgästerna som odlar och för alla alla andra som får njuta av grönskan som skapas. På vissa ställen finns det sittplatser och grill som är till för alla våra boende vid odlingen. Ibland har Familjebostäder också planterat fruktträd och bärbuskar utanför odlingen så att det ska finnas något som alla kan smaka på.

Så funkar det

I våra stadsodlingar odlar hyresgästerna till exempel grönsaker, kryddor, bär och blommor för eget bruk och som de skördar själva. Vi står för odlingslådorna och naturjord (odlarna betalar alltså ingenting för detta). Hyresgästen står för all skötsel av sin plats i lådan. 

Odlingen ska vara ekologisk – det vill säga utan kemiska bekämpningsmedel, och eventuellt gödsel ska vara ekologiskt. Alla odlare blir tilldelad en numrerad plats och skriver på ett odlaravtal för sin låda eller sin del av en låda.

Lediga platser?

När det finns lediga platser i en odling inför säsongsstart går vi ut med information till våra hyresgäster i närheten. Detsamma gäller när vi startar nya stadsodlingar. 

Vad händer sen?

Platserna fördelas i turordning efter hur snabbt en anmäler sig. OBS. Du måste också bo hos oss i området eller i den fastighet eller på de eventuella gatuadresser som listas på respektive stadsodlingssida. Vi har tyvärr inte möjlighet att kontakta alla intresserade. Om du anmält ditt intresse innan sista anmälningsdatum och får en plats skickas ett odlaravtal hem till dig under våren. 

Intresseanmälningar till våra stadsodlingar

Inför säsongsstart ser du lediga platser till nya och befintliga stadsodlingar här. Intresseanmälan är för närvarande stängd under resten av året.