Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Städning av utemiljön

Vårt mål är att du ska bo i välskötta fastigheter i rena, snygga och trygga områden. I avtalen ingår att marken kring fastigheten ska städas varje vecka. Skräp ska plockas och papperskorgar tömmas.

Familjebostäders medarbetare plockar skräp på städplockardag

Marken runt husen städas varje vecka av våra markentreprenörer. Trappor och entréer sopas rena, skräp plockas upp och gröna ytor krattas rena från grenar och löv. Du som vistas i området kan hjälpa till att hålla rent och snyggt genom att använda de papperskorgar som sitter utanför huset eller på gården.

Sandsopning på våren och lövblåsning på hösten

När löv och grenar faller till marken på hösten samlar markentreprenörerna in löven och gör höstfint på gårdarna. Gräsmattorna räfsas och blåses rena från löv, grenar och skräp. Trappor och gångvägar runt husen som hör till fastigheten sopas rena från grus, löv och ogräs. I planteringarna rensas ogräs och man vänder ner jord och löv med spade. På så sätt får jorden näring från löven när de förmultnar i landet. Arbetet pågår under oktober och november.

När snön har smält är det dags för vårstädning. Då sopas entréer, trappor och gångvägar som hör till huset rena från grus och sand.