Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Beställ startpaket för matavfall

Du som har tillgång till insamling av matavfall i särskilda behållare eller nedkast för matavfall är välkommen att beställa utrustning för att sortera.

En illustration med en bladslinga bakom ett bananskal, en hand över en papperspåse, en biogasbuss och en sol

Startpaketet är en kasse som innehåller matavfallspåsar, påshållare, vaskskrapa, sorteringsfolder och nyckelband med en grön nyckel. Den gröna nyckeln behöver du i de flesta fall för att öppna matavfallsbehållaren och det gröna skåpet där du hämtar fler matavfallspåsar.

Från 2023 ska alla sortera matavfall

Från 2023 blir det obligatoriskt för alla att sortera ut matavfallet. För dig som bor hos Familjebostäder gäller det här:

  • Om du har matavfallsinsamling där du bor ska du sortera dina matrester i en särskild matavfallspåse och slänga dem i matavfallsbehållaren.
  • Om du inte har matavfallsinsamling där du bor slänger du matavfallet i de vanliga soporna. 

    Vår ambition är att alla hyresgäster ska kunna sortera sitt matavfall. I vissa hus finns det inte plats att ordna matavfallsinsamling just nu. Vi arbetar för att hitta lösningar för det.