Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Förpackningar och tidningar

Sortera ut förpackningar av papper, plast, metall och glas samt tidningar och reklamblad så kan materialet återvinnas.

Glasburkar, plastförpackningar och tidningar
  • Pappersförpackningar: till exempel mjölk- och flingpaket, färdigmatsförpackningar, sockerpåsar, skokartonger, wellpapp samt hushålls- och toarullar.
  • Plastförpackningar: till exempel plastlock, plastdunkar, sköljmedelsflaskor, diskmedelsflaskor, plastpåsar, plasttuber, plastfolie, vakuumförpackningar och frigolit.
  • Metallförpackningar: till exempel konservburkar, tuber, kapsyler, lock, dryckesburkar utan pant, folie, formar och värmeljushållare av aluminium.
  • Färgat och ofärgat glas: till exempel flaskor och glasburkar. Skruva av plast- och metallock och släng i rätt behållare.
  • I kärlet för tidningar lägger du tidningar, papper och reklamfoldrar.

Om det inte finns behållare för tidningar eller alla sorters förpackningar i din fastighet kan du lämna dem till Förpacknings- och tidningsinsamlingens återvinningsstationer.

På Stockholm Vatten och Avfalls webbplats kan du se vad du kan lägga i de olika behållarna på återvinningsstationerna. Du kan också läsa om hur förpackningarna och tidningarna återvinns. 

Platta kartonger är lättare att bära till miljöstugan och fler får plats i behållaren

Platta till lådor och kartonger

Ett enkelt och smart tips för en enklare vardag och en trevligare miljöstuga! Vik ut lådan och platta till den. Vik gärna ihop stora kartonger.

Familj som ska sopsortera vid sopbehållare utomhus

Sopor och återvinning

Här kan du som bor hos Familjebostäder läsa var du lämnar olika sorters sopor. Varje år uppkommer cirka 14 500 ton sopor från våra hyresgäster. Vår målsättning är att du på ett enkelt och smidigt sätt ska kunna lämna dina sorterade sopor i en miljöstuga nära dig.