Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Snöröjning och skottning

Snö och halkbekämpning runt husen sköts av våra markentreprenörer. De röjer och skottar snö vid entréer och ser till att göra framkomliga vägar till parkeringar, miljöstugor och tvättstugor. Stadens snöröjare plogar gator, gång- och cykelvägar.

Familjebostäders entreprenörer röjer snö med maskin och skottar för hand på marken runt våra fastigheter. Om det är praktiskt möjligt väntar snöröjarna tills det slutat snöa, men ska det enligt prognosen komma mycket snö åker de ut trots ihållande snöfall. Vid stora snöfall på kort tid kan det ta ett tag innan maskinerna och snöskottarna hinner runt till alla områden. Vår ambition är att röja så snabbt och bra som möjligt. I samband med att snön tas bort sandas också isiga gångvägar och trappor på vår mark.

Snö på parkeringar

Våra entreprenörer röjer infarter till våra parkeringar och skapar framkomlighet till parkeringsplatser. Hyr du en parkeringsplats av oss ansvarar du själv för snöskottning på din parkeringsruta. Du som parkerar längs gatorna – var uppmärksam på skyltarna och respektera p-reglerna så att du inte hindrar snöröjningen.

Is och halka

Entreprenören sandar vid behov. Salt används inte på grund av miljöskäl. Det finns vintersandlådor placerade i alla våra områden.

Snö och is på taken

Med stora snömängder eller när vädret växlar finns risk för överhäng på taken och nedfallande istappar. Familjebostäder kontrollerar fastigheterna och inkallar särskilda takskottare när det behövs. Vi har även ett samarbete med Istappstelefonen som du kan ringa på telefon: 020-47 82 77, om du ser farliga istappar eller risk för snöras.

Stadens snöröjning

På Stockholms stads webb kan du läsa mer om deras snöröjning och halkbekämpning på gator, torg, gång- och cykelvägar. Där finns också vanliga frågor och svar – till exempel hur snöröjningen prioriteras och varför det läggs upp vallar – och du kan också felanmäla stadens snöröjning.