Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Persienner och markiser

Om det inte redan sitter persienner i fönstren, kan du själv beställa persienner från valfri leverantör. Om du vill sätta upp en markis behöver du först få ett godkännande från oss.

Normalt sett ingår inte persienner i våra lägenheter. Därmed ingår inte heller underhåll av persienner i den service som vi ger till dig som hyresgäst. 

Vill du själv beställa persienner kan du kontakta valfri persiennleverantör. Leverantören kan också hjälpa dig med montering som ska utföras på ett fackmannamässigt sätt. Du står själv för kostnaden och för eventuell reparation om persiennen går sönder.

I vissa fall framgår det av hyresavtalet att persienner ingår i lägenhetsutrustningen och att Familjebostäder då står för underhållet.

Persienner vid fönsterbyte

I samband med att Familjebostäder sätter in nya energifönster förekommer det att de monteras med persienn. Persiennen kan då ses som en gåva som hyresgästen får använda under boendetiden. Om persiennen går sönder plockar Familjebostäder bort persiennen om hyresgästen själv inte vill stå för reparationskostnaden.

Undvik sprickor i glaset vid het sol

Välj vita persienner eftersom mörka kan orsaka värmesprickor i fönsterglaset vid het sol. Av samma anledning ska man också ha persiennerna helt uppe eller helt nere, inte halvvägs.

Markis

Önskar du sätta upp markiser behöver du ett godkännande från Familjebostäder. Det finns särskilda regler för montering och färger. Kontakta kundservice för att få reda på vad som gäller för ditt hus.