Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Mobilitet - enkelt att leva utan bil

Det ska vara enkelt att leva utan egen bil. När vi planerar för nya hus ingår därför bra utrymmen för cyklar, tillgång till cykel- och bilpool, stationer där hyresgästen kan meka med sin cykel och cykeltvätt.

Mobilitet - enkelt att leva utan bil

Cykeltvätt i Farsta Strand. Foto: Fredrik Hjerling

Våra mobilitetstjänster

Bilpool

Här finns våra bilpooler:

  • Nordmarksvägen 11-13, Farsta strand (Volvo om demand)
  • Björksundsslingan32, Bandhagen (Volvo on demand)
  • Dalagatan 71, Hagastan (Volvo on demand)
  • Kassörsgränd, Årsta (Mabi mobility)
  • Inteckningsvägen 112, Hägersten (Move about)
  • Stövargatan 29, Rågsved (Volvo on demand)

På gång är:

  • Glasfibergatan, Älvsjöstaden
  • Perstorpsvägen, Drevvikshöjden
  • Kvarteret Järflotta 4, Sunneplan

Du lånar en bil genom att ansluta dig till bilpoolsleverantören:

Bilpoolerna är även öppna för andra kringboende att nyttja om de ansluter sig till bilpoolsleverantören.

Cykelpool

Våren 2022, startade vår första cykelpool! Det är kv. Bjurö 2 på Nordmarksvägen i Farsta strand som är först ut. Här har vi ett avtal med Pedalink (f.d Cykelpoolen) som driver en cykelpool med ellådcyklar. Inledningsvis är det endast de hyresgäster som bor i just det kvarteret som har tillgång till poolen. Cykelpooler kommer även installeras i bland annat Drevvikshöjden.

Läs mer om hur du lånar en lastcykel:

Pedalinks hemsida

Cykelpooler planeras också på Glasfibergatan i Älvsjöstaden och Perstorpsvägen i Drevvikshöjden.

Cykelfaciliteter

Cykelparkeringar, väderskydd, dörröppnare, plats att fixa/meka med cykel och plats att spola/tvätta av cykeln. 

Arbete pågår för att utveckla nya tjänster

30-dagars SL-kort

I ett antal nyproduktionsprojekt har vi åtagit oss att erbjuda hyresgästerna prova-på-kort till kollektivtrafiken. Hyresgästerna får ett 30-dagarskort per lägenhet i samband med inflyttningen. Först ut att ha fått kort är våra nya hyresgäster i Älvsjöstaden, Drevvikshöjden, Järflotta 6 och Väddö 2. Detta är en testpilot som utvärderas efter hand. 

Pilotprojekt leveransboxar

Tillsammans med Stockholmshem och Svenska Bostäder genomför vi just nu ett projekt där vi placerat ut leveransboxar på ett antal platser i Farsta, Farsta strand och Fagersjö. Boende i området kan i samband med att de e-handlar välja att få sitt paket levererat till boxarna. Platserna arrenderas av PostNord och Iboxen som är två aktörer med olika affärsmodeller. Inför utplaceringen har vi skickat ut enkäter till de boende. Vi kommer att göra en uppföljande undersökning i samband med utvärderingen som nu startat och kommer att slutföras i höst. 

Pilotprojekt mobilitet i Stockholmshusen

I Stockholmshusprojektet genomförs ett pilotprojekt där fastigheten i Bjurö 2 i Farsta Strand är en del. Där har vi tillfört ytterligare mobilitetstjänster för att undersöka hur hyresgästerna upplever att dessa bidrar till att förenkla vardagen utan att äga egen bil.

En sådan tjänst är laddskåp för elcykelbatterier. Skåpen är installerade i cykelrummen och inledningsvis får man nyttja skåpen gratis. 

Det är viktigt att testa sig fram tillsammans med hyresgästerna för att vi ska kunna leverera de tjänster som fungerar i realiteten.