Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Har du elbil eller funderar på att skaffa en?

Efterfrågan på laddplatser för elbilar ökar snabbt i Stockholm. Familjebostäder förbereder nu tusentals nya laddplatser för våra hyresgäster kommande år.

Har du elbil eller funderar på att skaffa en?

I Farsta strand erbjuds en bilpool med elbilar. Foto: Familjebostäder

Vi rullar snart igång ett omfattande arbete med att göra om alla våra parkeringar till laddplatser. Uppdraget kommer från Stockholms stad. Vi är del i en gemensam satsning för att göra Stockholms luft renare och staden fossilfri. Utbyggnaden av laddinfrastruktur kommer pågå fram till år 2030.

Pilotprojekt 

Redan i dag finns laddplatser i de flesta av våra områden. Om du bor hos Familjebostäder och har en elbil eller funderar på att skaffa en – hör av dig till oss för att undersöka möjligheten att få tillgång till en laddplats. Inför utbyggnaden pågår en kartläggning av hur efterfrågan ser ut i olika bostadsområden.

Vi planerar också för att genomföra pilotprojekt med ett begränsat antal parkeringar runt om i Stockholm. De hyresgäster som är berörda kommer att bli kontaktade om detta i god tid innan start.

Detta gäller idag

När vi planerar för en större utbyggnad och i våra pilotprojekt kommer både teknik och kostnaderna att förändras. Men i dagsläget gäller följande för våra laddplatser:

  • Vi ordnar med installationen.
  • Utöver hyra av bilplats är den löpande kostnaden i dagsläget 500 kr per månad, oavsett hur mycket el du förbrukar
  • Det är laddare med max 3,7 kW och uttag av typ 2 mod 3 som installeras.
  • Du kan av praktiska skäl behöva byta parkeringsplats i och med installationen.

Tyvärr går det inte att fixa laddstolpar överallt, till exempel för att elen i fastigheten helt enkelt inte räcker till eller för att installationen blir för dyr. Hör av dig till vår kundservice på kontakt@familjebostader.com så undersöker vi förutsättningarna.