Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Injustering av värme

För att du och dina grannar ska få rätt värme kan vi behöva komma in i lägenheten för att kontrollera och injustera värmesystemet.

Termostat på element

Lägenheterna värms med vattenburen värme. Det betyder att lägenheten har element fyllda med vatten som cirkulerar. Varmt vattnet strömmar in upptill, ger ifrån sig värme och strömmar ut nedtill för att åter värmas upp.

För att värmesystemet ska fungera som det ska, behöver vi ibland injustera systemet. Det innebär att vi kontrollerar så att varmvatten flödar på rätt sätt genom husets alla element. Vi byter också så kallade radiatorventiler för att få balans i systemet. Genom injusteringen  jämnar vi ut temperaturen i huset för att alla boende ska få minst 20 grader.

Inför en injustering skickar vi först ut information om att arbetet är på gång. Sedan får du en avisering minst fem dagar innan vi behöver komma in i just din lägenhet för att utföra byte av ventil och kontrollmäta flöden och temperaturer. För att få ett gott slutresultat är det mycket viktigt att alla element i huset blir justerade.