Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Regler och trivsel i tvättstugan

Till varje fastighet hör en tvättstuga där du kan boka tid för att tvätta.

Bokningsregler

 • I de flesta områden har du möjlighet att boka totalt 8 tvättider under en 30-dagarsperiod, och max en tid i taget.
 • Tvättiden är normalt 3 timmar. I de flesta tvättstugor får du ha kvar kläderna i torktumlare och torkskåp en timme efter att din tvättid gått ut. Har du en bokning till kl 15.00, låses alltså dörren för dig kl 16.00.
 • I fristående tvättstugor där tvättiden är 4 timmar ingår inte en extra timmes torktid.
 • Om en tvättid inte påbörjats inom 30 minuter, kan den bokas och användas av en annan hyresgäst.

Boka via dator eller mobil

Hur du bokar tid och vilka tider som gäller är lite olika beroende på var du bor. I de områden som har elektroniskt låssystem är det möjligt att boka via Aptus bokningstavla eller direkt på Mina sidor. Ta en genväg till Mina sidor så blir det extra enkelt!

Du kan också ladda ned appen Aptus Home. För att kunna logga in i appen behöver du först kontakta vår kundservice som ger dig användarnamn och ett tillfälligt lösenord. Vid inloggning ska du ange adressen https://aptusportalen.familjebostader.com/aptusportal. Det är viktigt att du byter till ett nytt lösenord efter att du loggat in första gången.

Trevlig tvättstund för alla

En trevlig tvättstund för dig och dina grannar blir det om alla hjälps åt att hålla ordning i tvättstugan. I grunden handlar det om att du lämnar tvättstugan så som du själv önskar att den ska vara. Var rädd om maskinerna så att de fungerar även nästa gång du ska tvätta.

 • Städa efter dig, stäng fönster och släck lamporna.
 • Med respekt för grannarna ska du inte röka i eller ha med dig husdjur till tvättstugan.
 • Använd tvättpåse när du tvättar bygel-bh.
 • Färga och blek inte kläderna i tvättmaskinerna.
 • Om något inte fungerar gör du en felanmälan. Lämna felkoden från maskinens display.

Miljövänliga tvättar

 • För att dina tvättar inte ska skada miljön mer än nödvändigt kan du använda miljömärkt tvättmedel märkt med t ex Svanen eller Bra miljöval. Följ doseringsanvisningen för mjukt vatten på tvättmedelspaketet.
 • Brukar du använda sköljmedel? Tänk på att det egentligen bara behövs om man vill göra syntetplagg mindre statiska. Välj gärna ett sköljmedel med miljömärkning eller ett som är biologiskt nedbrytbart. Sköljmedel på tränings- och funktionsplagg täpper igen porerna som gör att plaggen andas, och på frottéhanddukar försämras uppsugningsförmågan.* 
 • Undvik klorin och andra blekmedel eftersom klor är ett miljöfarligt ämne som skadar sjöar och hav. Använd istället miljömärkta blekmedel.

* Enligt Råd & Rön som utges av Sveriges Konsumenter

Skärmdumpar som visar hur man når Mina Sidor snabbt på sin Smartphone.

Ta en genväg till Mina sidor

På mobilen kan du enkelt skapa en genväg till Mina sidor. Här har vi öppet dygnet runt så att du enkelt ska kunna boka tvättstuga och anmäla ett fel.