Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Förråd och förvaring

Till varje lägenhet hör ett förråd där du kan förvara säsongsbetonade saker eller sådant som du kanske inte använder så ofta.

Till varje lägenhet hör ett förråd där du kan förvara saker. De flesta förråd finns på vind eller i källare och är märkt med ditt lägenhetsnummer. Du låser förrådet med ett hänglås. Dörrar till vind och källare måste hållas stängda med tanke på brand och inbrott. Det är särskilt viktigt när det gäller branddörrar. Du får inte förvara gasol, brandfarliga vätskor eller sprejburkar i förrådet.

I många fastigheter finns också speciella förvaringsutrymmen för exempelvis cyklar och barnvagnar. I trapphuset ska du inte ställa eller förvara saker eftersom det är en utrymningsväg.

Förrådet omfattas av hemförsäkringen

Du behöver ingen extra försäkring för ditt förråd. Förrådet ingår i din hemförsäkring, men den brukar inte gälla för samma saker som i hemmet. Ha inte saker som tjuvar vill stjäla i förrådet, till exempel:

  • pengar
  • smycken
  • andra värdefulla saker eller samlingar
  • värdehandlingar och andra viktiga papper
  • elektronik
  • alkohol

Stäm av med ditt försäkringsbolag vilka regler som gäller för dig och om du behöver förvara saker i förrådet på ett speciellt sätt. Det kan också vara bra att tänka på att vissa saker kan ha större värde för dig personligen än vad ett försäkringsbolag kan ersätta dig för. 

Titta till ditt förråd

Även om du inte behöver något i förrådet är det bra om du tittar till det då och då. Kontrollera ditt lås och titta efter tecken på inbrott eller regnvatten som tagit sig in.

Hyr ett extra förråd

I många av våra bostadsområden finns extra förråd att hyra för den som har behov av lite extra förvaring. Förråden kan hyras av dig som bor hos oss. När det finns lediga förråd i just ditt område, hittar du dem på Mina sidor. 

Förrådstyper

I många av våra bostadsområden finns extra förråd att hyra för den som har behov av lite mer förvaringsutrymme. Det finns olika typer av förråd och de är placerade på lite olika platser i våra fastigheter.