Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Byta lägenhet

Vid olika tider i livet förändras behoven och det kan bli aktuellt att byta sin lägenhet. Det finns tre olika sätt att göra ett byte; via Bostadsförmedlingens allmänna bostadskö, via interna byteskön eller genom eget byte.

Hitta ny lägenhet via Bostadsförmedlingen

Bostadsförmedlingen sköter all förmedling av Familjebostäders lägenheter till nya hyresgäster. För att få en lägenhet hos oss behöver du därför ställa dig i kön på bostadsförmedlingen och där göra intresseanmälan för en lägenhet.

Interna byteskön

Alla som har ett förstahandskontrakt hos Familjebostäder har möjlighet att hos Bostadsförmedlingen söka nytt boende via den interna byteskön hos alla de kommunala bostadsbolagen i Stockholms stad.

Byten i internkön är kostnadsfria för dig. Kötiden räknas från ditt kontraktsdatum. När du hittar en ny lägenhet lämnar du din nuvarande i inbyte. Innan du kan anmäla intresse för en lägenhet måste du aktivera din plats i kön. Det gör du hos Bostadsförmedlingen på deras webb eller genom att ringa bostadsförmedlingens kundtjänst på tel: 08-785 88 30.

Ordna med eget byte

Har du ett förstahandskontrakt kan du göra ett eget byte mot en annan hyresrätt. Ett lägenhetsbyte måste alltid godkännas av Familjebostäder såväl som av den andra hyresvärden. För att ett byte ska godkännas krävs att du kan visa goda skäl.