Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Bredband

Du vet väl om att du har tillgång till supersnabbt fibernät i din lägenhet?

Kvinna som surfar

Alla som bor hos oss har möjlighet att använda bredband via fiber. Det är den bästa tekniken idag för ett snabbt och säkert bredband. Fibertekniken har i princip obegränsad kapacitet och i dagsläget utnyttjar vi endast en bråkdel av den. Vårt bredband är byggt för att klara framtidens behov.

Via fibernätet kan du få tv-upplevelser i världsklass, internet med hastigheter upp till 1 Gbit/s och ip-telefoni. Du kan ta del av mängder av olika tjänster från olika leverantörer.

Fibernätet - tre nivåer

Fibernätet – infrastrukturen

I botten finns den fysiska infrastrukturen, själva fibernätet. Det är Stockholms stad via Stokab som har byggt och äger fibernätet – stadsnätet.

Kommunikationsoperatören

På nästa nivå finns Kommunikationsoperatören Zitius som ägs av Telia. Kommunikationsoperatören gör det möjligt att använda nätet för datatrafik. På beställningsportalen Zmarket väljer du själv vilken tjänsteleverantör du vill. 

Tjänsteoperatören

Du tecknar själv avtal med någon av tjänsteleverantörerna via Zmarket och betalar bara för de tjänster som du väljer att använda, till exempel bredband, tv och telefoni. Tjänsterna aktiveras när du har tecknat avtalet.

Illustration som visar hur du kopplar in bredband i hus byggda efter 2007

Koppla in bredband i hus byggda efter 2007

Här ser du hur du kopplar in ditt bredband i hus byggda efter 2007.

Illustration som visar hur du kopplar ihop bredbandet i skåpet i hallen i hus byggda före 2007

Koppla in bredband i hus byggda före 2007

Här ser du hur du kopplar in ditt bredband i hus byggda före 2007.