Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Bredband, tv och telefoni

Familjebostäders bredbandsnät ger dig valmöjligheter när det gäller internet, tv-tjänster och telefoni. Du väljer enkelt bredbandsleverantör hos Zmarket och det är lätt att komma igång!

Gå in på Zmarket innan du flyttar in 

För att få igång bredband och ip-telefoni - gå i första hand in på Zmarkets portal för Familjebostäders hyresgäster. Det är här du väljer vilken bredbandsleverantör du vill ha och vilken hastighet du vill surfa med. 

Bredband

Du får bästa tänkbara anslutning till internet med en tillförlitlig internetuppkoppling via fiberkabel med upp till 1 Gbit/sekund i båda riktningarna. Oavsett om du spelar spel, laddar ner stora filer, arbetar hemifrån eller bara använder internet till att betala räkningar, finns det tjänster som passar just ditt behov.

I våra hus som är byggda 2007 eller senare har vi bara installerat fibernät. Det betyder att du inte får tv via kabel-tv eller har ett analogt telefonjack. Du ser istället på tv och ringer via bredbandet.

Fördelar med att ha internet i bredbandsuttaget:

Nätet är byggt för bredband, vilket ger dig bästa kvalitet och högsta hastighet. Prisvärda tjänster. Inga startavgifter på internetabonnemang och korta bindningstider. Stort urval av leverantörer, det är enkelt att byta om du inte blir nöjd.

TV

Via bredbandsuttaget har du också möjlighet att få dina tv-kanaler digitalt. Din tv-leverantör kan förse dig med digitalbox och annan nödvändig utrustning. Installationen är enkel.

  • Om du bor i ett hus byggt från och med 2007 som har fiber är det Telia som är din leverantör och en digitalbox ingår. Den gör att du kan se på basutbudet på tv. 
  • För dig som bor i ett äldre hus är det Tele2 som är din leverantör. Du kopplar in antennkabeln från tv:n i vägguttaget. Då kan du se basutbudet på tv.

Telefoni

Om du vill ha en fast telefon kan du ringa via ditt bredband. Bredbandstelefoni, eller IP-telefoni som det också kallas, fungerar på samma sätt som telefoni via det gamla telejacket. Allt du behöver är en liten dosa som du kopplar in mellan din telefon och bredbandsuttaget, samt ett internetabonnemang via bredbandsnätet.

Så här fungerar bredbandstelefoni:

Du kan ringa och surfa samtidigt. Du kan använda din befintliga telefon om det är en knapptelefon. Har du en dator kan du ringa via den om du installerar en särskild programvara. Du väljer själv om du vill ha kvar ditt gamla telefonnummer (mot en avgift) eller om du vill ha ett nytt.

OBS! Vissa typer av trygghetslarm fungerar mindre bra ihop med bredbandstelefoni. Har du ett sådant så kontrollera först funktionen med din larmoperatör, innan du byter abonnemang.

Kvinna som surfar

Bredband

Du vet väl om att du har tillgång till supersnabbt fibernät i din lägenhet?

Tre barn ser på tv

TV

Du som bor i hus byggt 2007 eller senare och som endast har fiber, ser på tv via det. Du har tillgång till basutbudet vid Telia. Innan du flyttar in behöver du aktivera tv-tjänsten. Om du bor i ett äldre hus, byggt före 1 juli 2007, har du tillgång till basutbudet via Tele2.

Sitter och håller på med telefonen

Telefoni

Bor du i ett hus byggt efter 2007 har du inte ett vanligt telefonjack i din lägenhet. Då ringer du istället via Ip telefoni via fibernätet. Du som bor i ett äldre hus har ett vanligt telefonjack och kan ringa via det analoga nätet.