Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Ventilation med FTX-system

FTX är ett modernt och miljösmart ventilationssystem. Det återvinner värme och är därför energieffektivt och bra för miljön samtidigt som det förser din lägenhet med ren och förvärmd luft.

En inklädd FTX-kanal i ett rum

Med FTX har du ett luftflöde både till och från lägenheten. Luften går i kanaler genom huset och in i varje lägenhet. Kanalerna förser vardagsrum och hall med ny uppvärmd luft och suger ut den använda luften från kök och badrum.

Så går det till när vi installerar FTX

Vi installerarar ett ventilationsaggregat och drar kanaler i ett vertikalt schakt utanför eller genom huset. Därefter borras hål från varje lägenhet så att kanalerna kan anslutas till schaktet. Kanaler dras i takvinkel in i vardagsrum, sovrum och hall och ut från kök och badrum. Vi behöver ofta bygga om garderob/klädkammare för att dra kanalerna. Arbetet i din lägenhet beräknas pågå till och från i cirka 2-3 veckor. Vår entreprenör behöver tillträde till din lägenhet vid olika tidpunkter för att utföra de olika momenten. När systemet är på plats behöver vi  också injustera ventilationen hos dig och besiktiga att installationen är rätt utförd.

Ny spiskåpa och andra förändringar i köket

Om du sedan tidigare har en spisfläkt byter vi ut den mot en ny modern spiskåpa. Spiskåpan kommer att vara försedd med en så kallad spisvakt som stänger av spisen och släcker eventuell eld. (Om du har en gasspis kan spisvakt inte installeras.)

I de flesta kök kommer en ventilationskanal att gå längs väggen ovanför fönstret. Det innebär att din gamla gardinstång inte får plats. Därför byter vi ut den mot en ny stång av samma sort som i våra nya hus. 

I de flesta kök dras kanalerna igenom övre delen av köksskåpen. Om du har ett tillvalskök med vitrinskåpsluckor kommer kanalerna att synas. Detta löser vi genom att antingen bygga för den översta hyllan eller att vi byter ut dina luckor mot vanliga utan glas. Du väljer vilken lösning du föredrar.

Husfasad inklädd med byggställning och väv

Fastighetsunderhåll

Här kan du läsa hur det i allmänhet brukar gå till när vi utför underhåll och rustar upp våra fastigheter. Om vi ska renovera där du bor får du särskild information om vad som gäller i just ditt hus i brevlådan.