Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Renovering med trygghetspaket

Som hyresgäst hos Familjebostäder ska du kunna trivas och känna dig trygg där du bor. Därför har vi satt ihop ett trygghetspaket som vi genomfört i flera av våra äldre hus. Paketet innebär en rejäl förbättring av säkerheten och skapar trivsel i husets gemensamma utrymmen.

Exempel på hur det kan se ut innan och efter ett trygghetspaket. En mörk förrådskorridor med väggar och dörrar med träramar och hönsnät samt en ljus förrrådskorridor med stålburar.

Så här kan det se ut före och efter ett trygghetspaket.

I ett hus som fått trygghetspaketet är väggar och tak målade i en ljus färg och belysningen tänds automatiskt när du kommer in i källaren. Lamporna är tända så länge du rör på dig. Det är förstärka ståldörrar till de allmänna utrymmena. Du använder en elektronisk nyckelbricka för att öppna dörrarna dit.

Förråden består av kraftiga stålburar. Förrådsdörrarna är av stål och har kraftiga gångjärn och stålbyglar över låsen som skyddar mot bultsaxar. Varje förråd har ett säkerhetsklassat lås. Även eventuella cykel- och barnvagnsrum är ljusa med rörelsestyrd belysning och stålburar om det finns innerväggar.

 Hand som håller nyckelbricka mot nyckelplatta utanför ståldörr, ljust cykelrum med stålbursväggar och ett byggellås på förråd i stålbur.

Så går det till när vi renoverar med trygghetspaketet

Det kan hända att ditt förråd för en annan placering än tidigare. Ibland blir det också större, till exempel när förråd och matkällare slås ihop. Det kommer att förekomma störningar som till exempel buller de första veckorna. Kortare avstängningar av el och/eller vatten aviseras av vår entreprenör.

Vi hjälper dig att packa och lagrar dina saker

Innan vi sätter igång renoveringen behöver källarförråd samt cykel- och barnvagnsrum tömmas. Vi rekommenderar att du tar upp ömtåliga och värdefulla saker till lägenheten. Ta även med dig säsongsbetonade saker som du kommer att behöva under renoveringen. Ett trygghetspaket brukar ta mellan 3-10 månader. Ta också upp mat och vätskor – de magasineras inte.

För att skadeförsäkringen ska gälla måste alla föremål som ska magasineras packas av flyttfirman. Märk därför kartonger med ömtåliga saker som du lämnar i förrådet med "Ömtåligt – ska packas av flyttfirman" så packar de om dessa.

Passa på att rensa!

Innan ombyggnaden börjar ställer Familjebostäder upp en container i anslutning till huset du bor i. Då har du möjlighet att slänga saker du inte vill behålla.

När vi ändå håller på...

Om det är andra underhållsåtgärder som behöver göras i fastigheten, till exempel byte av avloppsrör, passar vi på att utföra dem samtidigt som trygghetspaketet.

Enligt överenskommelse med Hyresgästföreningen innebär trygghetspaketet att hyran höjs med 92 kronor i månaden enligt 2019 års hyresnivå.

En uppskattad renovering

Familjebostäders årliga kundundersökning visar att de hyresgäster som fått en källarrenovering upplever att förrådens säkerhet ökar och trygghetskänslan i hela källaren stiger. 

Husfasad inklädd med byggställning och väv

Fastighetsunderhåll

Här kan du läsa hur det i allmänhet brukar gå till när vi utför underhåll och rustar upp våra fastigheter. Om vi ska renovera där du bor får du särskild information om vad som gäller i just ditt hus i brevlådan.