Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Renovering av fasaden

Vid en fasadrenovering rustar vi upp fasaden genom att till exempel måla om, lägga ny puts och fräscha upp balkongerna.

Fasad och balkonger inklädda i plast

Så kan en fasadrenovering gå till

Familjebostäder upphandlar en entreprenör som utför fasadrenoveringen på uppdrag av oss. Entreprenören behöver tillträde till lägenheten för att arbetet och meddelar hyresgästen minst några dagar innan arbetet påbörjas. Hyresgäster som inte är hemma ombeds lämna nyckeln i nyckeltuben.

Renoveringen pågår vardagar under dagtid och innebär att olika arbetsgrupper arbetar i lägenheten vid flera olika tillfällen.

Arbetet med fasaderna och balkongerna innebär en hel del buller. Byggnadsställningen gör att det kommer in mindre ljus i lägenheten och i samband med putsarbetena på fasaden kommer fönstren att plastas in.

När arbetet i hela huset är klart genomförs besiktning och därefter åtgärdas eventuella besiktningsanmärkningar.

Exempel på arbetsmoment som kan ingå

  • Putsning och målning av fasaden
  • Tilläggsisolering så att husen blir tätare och energisnålare
  • Nya dörrar, fronter och räcken till balkonger

För att kunna utföra arbetet kommer en byggnadsställning sättas upp runt huset. För att ge plats åt ställningen kommer buskar att klippas ner. Säg till om du har egna växter i rabatterna runt huset så ordnar vi med en jordbädd dit du kan flytta dem för en tillfällig plantering.

Så bidrar du till att arbetet går enligt tidplan

Plocka ner termometer och vädringsställ om du vill ha kvar dessa efter renoveringen. Om du har balkong måste den vara tom när byggnadsställningen kommer på plats. Balkongdörren kommer av säkerhetsskäl att låsas utifrån av entreprenören. Du kommer inte att ha tillgång till din balkong förrän arbetena är klara.

Husfasad inklädd med byggställning och väv

Fastighetsunderhåll

Här kan du läsa hur det i allmänhet brukar gå till när vi utför underhåll och rustar upp våra fastigheter. Om vi ska renovera där du bor får du särskild information om vad som gäller i just ditt hus i brevlådan.