Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Fastighetsunderhåll

Här kan du läsa hur det i allmänhet brukar gå till när vi utför underhåll och rustar upp våra fastigheter. Om vi ska renovera där du bor får du särskild information om vad som gäller i just ditt hus i brevlådan.

Husfasad inklädd med byggställning och väv

Familjebostäder renoverar äldre hus för att kunna erbjuda dagens och morgondagens stockholmare hem med god kvalitet. Som fastighetsägare har vi ett ansvar för att underhålla våra fastigheter. Vi har därmed också rätt att utföra olika sorters åtgärder i din lägenhet och i ditt hus. När vi utför så kallat sedvanligt underhåll får du som hyresgäst normalt ingen hyresreduktion även om du under en tid kan uppleva störningar i ditt boende.

Fasad och balkonger inklädda i plast

Vid en fasadrenovering rustar vi upp fasaden genom att till exempel måla om, lägga ny puts och fräscha upp balkongerna.

En hantverkare bär på ett nytt fönster utomhus och hantverkare installerar ett nytt fönster i en lägenhet, både från in- och utsidan.

När vi byter fönster i äldre hus sätter vi in fönster med så kallat energiglas. Dessa fönster ger bättre isolering mot kyla och ljud än tidigare modeller. När de nya moderna fönstren släpper ut mindre värme går det åt mindre energi för uppvärmning, vilket är bra för miljön.

En inklädd FTX-kanal i ett rum

FTX är ett modernt och miljösmart ventilationssystem. Det återvinner värme och är därför energieffektivt och bra för miljön samtidigt som det förser din lägenhet med ren och förvärmd luft.

Exempel på hur det kan se ut innan och efter ett trygghetspaket. En mörk förrådskorridor med väggar och dörrar med träramar och hönsnät samt en ljus förrrådskorridor med stålburar.

Som hyresgäst hos Familjebostäder ska du kunna trivas och känna dig trygg där du bor. Därför har vi satt ihop ett trygghetspaket som vi genomfört i flera av våra äldre hus. Paketet innebär en rejäl förbättring av säkerheten och skapar trivsel i husets gemensamma utrymmen.

Exempel på stambytta badrum - ett med badkar och en med dusch.

I ett stambyte byter vi ut fastighetens stammar, det vill säga vatten- och avloppsrören i kök, badrum och eventuell separat toalett. Badrummet moderniseras med nya ytskikt - kakel på väggar och klinker på golv - samtidigt byts all övrig utrustning ut. Husets behov och allmänna skick avgör om vi även gör andra arbeten.