Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Till dig som hyr parkering på Molkomsbacken 47

I juli inför vi tillståndsparkering på Molkomsbacken 47. Här har vi samlat frågor och svar kring vad tillståndsparkering innebär och hur det kommer att fungera.

Till dig som hyr parkering på Molkomsbacken 47

En del av en större satsning - pilotprojekt

Stockholms stad har som mål att staden ska vara fossilfri år 2030. En viktig del i arbetet för att uppnå detta är att hjälpa stockholmarna ställa om till fossilfria transportmetoder.

Vi på Familjebostäder har påbörjat ett omfattande arbete med att utrusta våra parkeringsplatser med laddstolpar och laddboxar. Vi genomför nu pilotprojekt med ett begränsat antal parkeringar runt om i Stockholm. Molkomsbacken är ett av dem. 

Vad innebär tillståndsparkering?

Istället för att hyra en reserverad plats, en plats som är din privata plats så hyr du ett tillstånd som ger dig valfrihet att parkera vart du vill inom en angiven zon. På ett antal platser finns det dessutom elbilsladdare för dig med elbil.

Varför inför ni tillståndsparkering?

För att erbjuda fler hyresgäster möjlighet att använda elbilsladdarna inför vi tillståndsparkering. På det här sättet kan vi erbjuda möjlighet att ladda elbil utan att det kostar för mycket. Om vi delar på laddarna så blir det billigare än om alla skulle få varsin laddare. Det är en bra lösning som gynnar alla. 

Hur många zoner kommer det att finnas, vilken är min zon?

På Molkomsbacken 47 kommer det att finnas två zoner, en i nedre garaget och en på det övre planet utomhus. Har du garageplats idag så behåller du den zonen och står du på det övre planet idag så är det den zonen som gäller för dig.

Tänk om alla platser blir upptagna?

Du behöver aldrig vara orolig för att du inte får en plats eftersom vi hyr ut lika många platser som tillstånd. Du är alltid garanterad en plats inom zonen. Finns det bara laddplatser lediga så får du naturligtvis ställa även en icke laddbar bil där.

Vilka bilar får stå på parkeringen?

Det är bara Familjebostäders hyresgäster som får stå på parkeringen.

När det blir dags att gå över från fast parkering till tillståndsparkering behöver du gå in på ”Mina sidor” på vår hemsida och ange din bils registreringsnummer. Om du byter bil byter du också uppgifterna om bilen där. Vårt parkeringsbolag har sedan tillgång till alla registreringsnummer och kan kontrollera att det bara är våra hyresgäster som står på parkeringen.

Du kommer att få mer information om det framåt. 

Hur gör jag om jag vill använda elbilsladdare?

För att ladda behöver du ansluta dig till betaltjänsten hos Eways. När du har ett konto där kan du sedan börja ladda. Information om hur det går till kommer finnas på laddarna och speciella skyltar på parkeringen.

Jag vill inte ha tillståndsparkering, finns det andra parkeringar jag kan hyra av Familjebostäder

Du som bor hos oss har förtur till platser i ditt område. Övriga parkeringsplatser vi erbjuder kan du hyra oavsett om du bor hos oss eller inte. Däremot är det inte säkert det finns andra lediga parkeringar att hyra just nu.

 Lediga garage och parkeringsplatser (familjebostader.com)

När kommer det nya avtalet för tillståndsparkering?

Under april kommer du att få avtalet i din e-post, där kommer du att få ännu mer detaljerad information om vad som gäller för just dig. 

Det är viktigt att du signerar avtalet inom angiven tid, annars upphör din parkering den 30 juni. 

Ytterligare funderingar?

Om du inte fick svar på dina frågor och funderingar här, hör av dig till vår kundtjänst så hjälper de dig.

Eftersom det är ett pilotprojekt så tar vi gärna emot synpunkter och förbättringsförslag.

Välkommen att höra av dig till oss!